Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Detektiv Thorne není žádný anděl - paktuje se zločinci, bere drogy a užívá si s prostitutkami. Jeho život se úplně změní, když na místě vraždy jedné z nich najde tajemnou skříňku. Po jejím otevření se s ním začnou dít podivné věci - vidí vraždícího muže bez tváře a strašlivé věci, které se mají teprve stát. Ocitl se navíc na strašlivém místě, které může být skutečným peklem. Je to skutečnost anebo zlý sen? Aby vyřešil případ, musí se postavit vlastním démonům - a aby unikl z pekla, musí získat zpět zlověstnou skříňku z rukou Pinheada, služebníka samotného ďábla. (SPI Film)

(více)

Recenze (196)

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Bezkonkurenčně nejlepší díl ze všech Hellraiserů, které jsme viděl. Inferno konečně podává ve vizuálně líbivém stylu všechny neřesti a odpornosti světa Cliva Barkera. Scott Derrickson odvádí výbornou práci, kdy díky několika barevným filtrům a správnému střihu diváka dostává do velkého napětí a očekávání. Okolo jedné v noci sám doma jsme se opravdu dost bál... Pinhead nebyl nikdy děsivější a nebezpečnější než tady. ()

movieband 

všechny recenze uživatele

Oproti prvnímu a jedinému dílu, které jsem z hellraiserovské série viděl, je to velký skok v kvalitě příběhu. První díl byla sadistická hovadina, které mě ničím nedokázala zaujmout. Ale Derricksonovo Inferno má jedno velké plus. Že film není čistým hororem (počkat jednička horor nebyla..), ale má v ději zakomponovanou detektivku s lehce noirovou atmosférou. Craig Shaffer zahrál postavu detektiva solidně a prostupující paranoiu bych mu s klidem uvěřil. Když pominu to, že Hellraiser není můj šálek kávy, tak jsem vcelku spokojený. Neříkám, že by se mi film nějak zvlášť líbil. Ale díky tomu, že tu Derrickson pracoval spíše s atmosférou a psychikou hlavní postavy (ne na sadistických výjevech a gore, kam až oko dohlédne, jak v prvním díle, kde to zabíjelo celý děj) mě Inferno dokázalo zaujmout a držet při pozornosti celý jeho čas. Přiklonil, bych se i k vyššímu hodnocení, ale jak sem říkal. Hellraiser není můj šálek kávy, i když je tenhle díl na oproti první "kultovní" části o třídu kvalitnější. 68% ()

Reklama

ledzepfan 

všechny recenze uživatele

Nejvyzrálejší Hellraiser --Teprve zde je peklo opravdu děsivé a osobní,teprve zde cítím únavu,zoufalství ,strach,bolest ,,,po vizuální stránce je to hodně povedený snímek,jeho jednoduchost nám sice neukazuje detailně snímaná jatka ale ani nám nepředhazuje laciné triky ze kterých by zub času udělal trapnou záležitost pro pousmání(viz H1,H2.atd..),cenobiti jsou opravdu promakaní,jejich surová,latexová,sexy vizáž je nejlepší (z celé série)vůbec Nakonec bych neměl zapomenout poznamenat to nejdůležitější a tím je fakt,že Inferno není jen tupá vyvraždovačka ale nese i lehce filosofickou přemýšlející rovinu ,což je velké plus díky kterému je tohle dílko králem hellraiserů(se vší úctou k Barkerově jedničce) ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Od pátého dílu jsem už mnoho neočekával, ale nakonec jsem se dočkal velmi milého překvapení. Po dosti průměrné čtverce, se totiž tato série opět nadechla k nevšední podívané a ovanul ji velmi příznivý čerstvý vítr. Navíc i tentokrát se dočkáme odlišného pojetí původní myšlenky, což už se u této série stalo od třetího dílu takovou „samozřejmostí“. Ovšem v tomto případě to vůbec nebylo na škodu. Pětka je totiž dost ponurá detektivka, skvěle doplněná o psychologický teror a proměnu hlavního hrdiny, který jaksi odsunul pekelné cenobity na vedlejší kolej. Scott Derrickson tímto krokem dost zariskoval, ale ukázalo, že šlo o velmi mazácký tah, který se dočkal kýženého ovoce a hlavně diváckých ovací. My jsme si totiž už tak nějak zvykli, že hlavní hrdina – no spíše hrdinky byly kladnými postavami, které musely čelit atakům ze strany pekelníků, ale zdejší detektiv, je parchant každým coulem, který si to po právu zasloužil. No on vlastně spíše musel čelit vlastním hrůzám a následkům svých činů. Atmosféra nabrala od prvních minut ty správné grády a míra brutality/špinavosti/nechutnosti byla rovněž velmi šťavnatá. Navíc se zde dočkáme i několika nových povedených monster (nových cenobitů), které si pro nás připravili rovněž několik velice chutných scén. Zvláště pak ty dvě mrchy s mrštnými jazyky, které se vám doslova dostanou pod kůži. Velkou pochvalu si však zaslouží především Craig Sheffer, představitel detektiva Thorna. Předvedl velmi slušný herecký výkon a jeho postava tím získala správný šmrnc. 70% ()

Galerie (32)

Zajímavosti (5)

  • Příběh tohoto filmu je podobný příběhu knihy „The Ghost Downstairs“ od Leona Garfielda. (ČSFD)
  • Jedná se o první film série, který zamířil přímo do videodistribuce. (gogos)
  • Pracovní názvy filmu byly Hellraiser V, Inferno a také Hellraiser V: Inferno. (gogos)

Související novinky

Neo zastaví Zemi

Neo zastaví Zemi

31.08.2007

Ne, nechystá se pokračování Matrixu, v němž létající kungfista napodobí trik Christophera Reevea z prvního Supermana s obletováním Země takovou rychlostí, až dojde k jejímu zastavení. Řeč je o remaku… (více)

Reklama

Reklama