Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Detektiv Thorne není žádný anděl - paktuje se zločinci, bere drogy a užívá si s prostitutkami. Jeho život se úplně změní, když na místě vraždy jedné z nich najde tajemnou skříňku. Po jejím otevření se s ním začnou dít podivné věci - vidí vraždícího muže bez tváře a strašlivé věci, které se mají teprve stát. Ocitl se navíc na strašlivém místě, které může být skutečným peklem. Je to skutečnost anebo zlý sen? Aby vyřešil případ, musí se postavit vlastním démonům - a aby unikl z pekla, musí získat zpět zlověstnou skříňku z rukou Pinheada, služebníka samotného ďábla. (SPI Film)

(více)

Recenze (196)

Doudis19 

všechny recenze uživatele

Kdyby člověk neznal název filmu a při té hrstce několika sekundových scén cenobitů náhodou vždy mrknul, ani neví že sleduje x-tý (přiznám se že nehodlám zjišťovat kolikátý v pořadí je tohle díl) díl Hellraisera. Po většinu času se to tváří jako schizofrenní krimi/ thriller a až závěrečná pointa trošku zažene hlad po původní "zločin/ trest" myšlence. Bohužel na víc než jen mdlé konstatování:"aha, hm, dobře.." nestačí. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Tahle kriminálka řízlá Hellraiserem se docela povedla. Skalní fanoušci Pinheada a spol možná budou zklamáni, protože pekelníci tady nemají tolik prostoru (ovšem slečinky a rukochodec stojí za to), ale po prvních dvou dílech je to zase film, u kterého někdo přemýšlel. Možná že celkovým konceptem nezapadá do celé ságy, nicméně v mých očích patří k tomu lepšímu z celé série. 65% ()

Reklama

ledzepfan 

všechny recenze uživatele

Nejvyzrálejší Hellraiser --Teprve zde je peklo opravdu děsivé a osobní,teprve zde cítím únavu,zoufalství ,strach,bolest ,,,po vizuální stránce je to hodně povedený snímek,jeho jednoduchost nám sice neukazuje detailně snímaná jatka ale ani nám nepředhazuje laciné triky ze kterých by zub času udělal trapnou záležitost pro pousmání(viz H1,H2.atd..),cenobiti jsou opravdu promakaní,jejich surová,latexová,sexy vizáž je nejlepší (z celé série)vůbec Nakonec bych neměl zapomenout poznamenat to nejdůležitější a tím je fakt,že Inferno není jen tupá vyvraždovačka ale nese i lehce filosofickou přemýšlející rovinu ,což je velké plus díky kterému je tohle dílko králem hellraiserů(se vší úctou k Barkerově jedničce) ()

Seabeast 

všechny recenze uživatele

Mile rád nadhodnotím, protože si zdejší lehce nadprůměrné hodnocení tento kousek vůbec nezaslouží! Hellraiser: Inferno skvěle sednul do noty, protože maximálně zapadá do mé oblíbené žánrové skládačky. Většina by po předchozích počinech očekávala čistokrevný horor, ale zde se jedná o řádně temnou detektivku. S hororem se samozřejmě také koketuje, ale k tomu všemu přidejte nádech "mindfucku" a hutnou atmosféru. Z celé série Hellraiser zkrátka Inferno nejvíce vybočuje a právě to z něj dělá unikátní díl, který stojí za pozornost. Hlavní anti-hrdina je sice polda, ale je to zároveň narkoman, co se nebojí podvádět svoji ženu s prostitukami. I přesto, že je to mazaný detektiv, tak není zcela tradičně pojatý. Jedná se vlastně o takového hajzla se kterým to i jeho kolegové nemají snadné. Přítomnost cenobitů opět uhrančila, protože měli vskutku působivé zpracování. Hellraiser: Inferno bylo velmi milé překvapení, takže plnou palbu dávám opravdu s radostí! ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Remeselne relatívne kvalitne natočená rutina. Bohužiaľ rutina toho najhoršieho kalibru. Pozerať hodinu a pol na sled halucinácii s otrasným Craigom Shefferom a vopred jasným koncom nie je žiadna slasť, obzvlášť, ak je to zabalené do takého vizuálneho gýču (modré filtre, sneženie v dome...). Toto už nemá nič spoločné s Hellraiserom, Pinheadom ani cenobitmi. Je to hlúpa psychedelická midnite kriminálka s doplnenými necelými piatimi minútami s Pinheadom. PS: Rebríček série: H2, H1, H3, H4, ... H8, H10, H5, H6, H7, H9 ()

Galerie (32)

Zajímavosti (5)

  • Jedná se o první film série, který zamířil přímo do videodistribuce. (gogos)
  • Pracovní názvy filmu byly Hellraiser V, Inferno a také Hellraiser V: Inferno. (gogos)
  • Příběh tohoto filmu je podobný příběhu knihy „The Ghost Downstairs“ od Leona Garfielda. (ČSFD)

Související novinky

Neo zastaví Zemi

Neo zastaví Zemi

31.08.2007

Ne, nechystá se pokračování Matrixu, v němž létající kungfista napodobí trik Christophera Reevea z prvního Supermana s obletováním Země takovou rychlostí, až dojde k jejímu zastavení. Řeč je o remaku… (více)

Reklama

Reklama