Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Detektiv Thorne není žádný anděl - paktuje se zločinci, bere drogy a užívá si s prostitutkami. Jeho život se úplně změní, když na místě vraždy jedné z nich najde tajemnou skříňku. Po jejím otevření se s ním začnou dít podivné věci - vidí vraždícího muže bez tváře a strašlivé věci, které se mají teprve stát. Ocitl se navíc na strašlivém místě, které může být skutečným peklem. Je to skutečnost anebo zlý sen? Aby vyřešil případ, musí se postavit vlastním démonům - a aby unikl z pekla, musí získat zpět zlověstnou skříňku z rukou Pinheada, služebníka samotného ďábla. (SPI Film)

(více)

Recenze (196)

gogos 

všechny recenze uživatele

Z filmového hlediska určitě nejkvalitnější díl. Propracovaná hudba, kamera, výborný střih, solidní Sheffer (který byl na pomezí mezi vážným Keanu Reevesem a vtipných Charlie Sheenem), perfektní barevné rozlišení, mystičný Pinhead a solidní Cenobité. Na druhou stranu se film odklání od původního záměru serie, neposkytuje takovou gore zábavu apod. Kdyby film skončil Pinheadovou hláškou Welcome to Hell a byl možná o trochu nabušenější přesvědčivějšími herci, určitě by se jednalo o skvělý pětihvězdičkový krimithriller. Ovšem tyto parametry film nemá a navíc jako pravého Hellraisera beru první dva díly, tudíž jsem nucen "snížit" na velice slušné a nadprůměrné 4*... ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Uz som si myslel, ze s Hellraiserom je koniec, a kupodivu sa Hellraiser 5 podaril. Rezie sa chytil schopny reziser Scott Derrickson, ktory o 5 rokov od tohoto filmu natoci Exorcism of the Emily Rose. Opat po dlhom case je pritomna strasidelna atmosfera, scenar je aspon trochu kvalitny a samotny Pinhead sa objavi az na konci. Stale tvrdim, ze seria mala tymto filmom Hellraiser 5 skoncit. Hatsepsovetzial, natocili sa dalsie 4 pokracovania. 71 % ()

VanTom 

všechny recenze uživatele

Pátý Hellraiser provádí neobvyklý úkrok stranou do mysteriózní noirové detektivky (včetně vnitřních monologů): Lehce nepoctivý detektiv otevře kostku a z práce i osobního života se mu stává peklo, v němž dál neústupně pátrá po pachateli přibývajících vražd lidí s ním spojených. Temná atmosféra houstne až k "psychologickému" vyústění (Pinhead se mihne pouze ve dvou-třech scénách jako očekávaný strůjce všeho zla), zručná režie (debut Scotta Derricksona!) pak osvěžuje přece jen nudou zavánějící plouživé tempo. 5/10 ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Aj keď sa tu Pinhead objaví len na niekoľko málo sekúnd je tento film príjemným oživením horrorovej série "Hellraiser". Po hodne slabej štvrtej časti som nečakal, že by mohlo prísť niečo solídnejšie. Ale prišlo. Piaty diel, ktorý nesie podtitul "Inferno", je zaujímavý najmä po scenáristickej stránke. Celé je to poňaté ako atmosferický detektívny horror alebo ak sa vám viacej páči napínavá horrorová kriminálka. Inšpektor z oddelenia vrážd, Joseph Thorn, je drzý, arogantný sebec. Užíva drogy, chlastá, spáva s prostitútkami, klame svoju manželku, dcéru aj kolegov. Vedie život na hrane. Počas vyšetrovania jedného z prípadov sa mu dostane do rúk tajomná kocka, čo otvára medzipriestorovú bránu démonom bolesti, Cenobitom. Nadišiel tak čas, aby aj on ochutnal svoje peklo. **** ()

Galerie (32)

Zajímavosti (5)

  • Pracovní názvy filmu byly Hellraiser V, Inferno a také Hellraiser V: Inferno. (gogos)
  • Příběh tohoto filmu je podobný příběhu knihy „The Ghost Downstairs“ od Leona Garfielda. (ČSFD)
  • Jedná se o první film série, který zamířil přímo do videodistribuce. (gogos)

Související novinky

Neo zastaví Zemi

Neo zastaví Zemi

31.08.2007

Ne, nechystá se pokračování Matrixu, v němž létající kungfista napodobí trik Christophera Reevea z prvního Supermana s obletováním Země takovou rychlostí, až dojde k jejímu zastavení. Řeč je o remaku… (více)

Reklama

Reklama