Reklama

Reklama

Final Girl

Trailer 1

Obsahy(1)

Skupina chlapců loví, mučí a zabijí v lese mladé dívky. Do jejich školy nastupuje nové děvče, které vypadá jako perfektní oběť. Netuší však, že dívka je trénovaný zabiják a její finální zkouškou je zabít tyto mladé vrahy. (beba789)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (112)

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Final Girl je film, kterej mě zaujal. Zejména námět podobný Hanna je pro mě dost atraktivní a Abigail Breslin je v posledních letech docela zajímavá. Nakonec je z filmu vyklubalo čistokrevné béčko, ale nutno dodat, že vizuálně moc pěkně ztvárněné. Scénář je primitivní, Abigail sice vypadá skvěle (taková k zabíjení vycepovaná Červená karkulka pobíhající po lese, kontrast barev nemá chybu), ale je taková trošku toporná a celkově jsem čekal, že si s mordy tvůrci vyhrají trošku víc (resp. krvavěji). Logiku radši moc neřešit, to bych musel minimálně hvězdičku strhnout. Jedno ale musím filmu nechat: na to, jak je scénář nenápaditý a přímočarý, tak se tvůrcům podařilo vykouzlit docela zábavný slasher. Partička vrahounů je zvráceným způsobem vtipná a člověk se prostě těší, až jim ta nevinně tvářící se holka nakope prdel. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Kletba letošních Hororů/Thrillerů stále pokračuje a ani tohle se nepřešoupne přes velmi hezký průměr. Film má slušný vizuál, je hezky stylový a moderní ( Chlapi v kvádrech, Abigail zase v červených šatičkách a v rudé rtěnce) vizážisté se bezpochyby vyparádili, ale že by zavolali na pomoc maskéry, aby šouply do filmu nějaké brutální scény to né a ne a to je sakra škoda, protože na tohle čekal snad každý v lesní vyvražďovačce. Plusem je i rychlý spád a zábavná hra Truth or Dare a to je vlastně všechno, co Final Girl nabízí. Takže ve výsledku zábavná jednohubka, ale opět nic, o čem by se za měsíc mluvilo. 65% ()

Reklama

hansel97 

všechny recenze uživatele

Podle mě je tu docela hodně vidět, že režisér Tyler Shields je hlavně fotograf. Vizuálnosti filmu se totiž nedá nic vytknout a jednotlivé obrazy působí naprosto úžasné, pár scén v interiérech na mě působilo až burtonovsky. Lehce mi vadila ta zářívá světla v lese, kdy to vypadalo, jakože tam parkuje auto, nebo je tam reflektor. Ale zase chápu, že nechtěl přijít ve filmu, kde je půlku stopáže děj v nočním lese o všechny barvy a scéně to opět dodává na zajímavosti. Herecky to pro mě byla jistota. Breslin, Bentley, Ludwig nezklamali. A vážně si myslím, že tu byla odvedena dobrá práce. Mrzí mě, že s 40% tenhle pro mě krásně bizarní film zůstává asi nedoceněný. ()

VanTom 

všechny recenze uživatele

Zábavnost "reverzní", totálně béčkové vyvražďovačky sice s přibývajícími minutami (a psychedelií) pomaličku klesá, ale vynikající premisa ji drží vysoko nad vodou. Jaká to lahoda, když partička arogantních "jupíků", z plezíru po lese honících a vraždících mladé dívky, dostane od jedné zdánlivě obyčejné, jenže pro podobné případy vytrénované jako likvidátor, nesmlouvavě přes držku. Psychologická hra na kočku a na myš se očividně vážně nebere, přestože sama sebe nijakým pomrkáváním nezlehčuje, akorát ta Abigail nepůsobí ve fyzické titulní roli dvakrát přesvědčivě. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Tak trochu jsem doufal, že to bude béčkovější a krvavější Hanna, ale chyba lávky. Prvním šlápnutím vedle bylo obsazení Abigail Breslin. Tahle holka se na podobnou roli absolutně nehodí nejen typologicky, ale nechytala se ani pohybově a to jí ještě pomáhal střih. Další chybou, alespoň podle mě, bylo, že Shields nechtěl točit obyčejnou lesní naháněčku, ale něco víc a tak přidal hromadu absurdní psychologie, kterou vyšperkoval halucinacemi, což v celkovém kontextu působilo dost nemotorně. A do třetice mi vadila absence brutality, která v podobných filmech prostě být musí. Nebylo ale všechno špatně. Lesní atmosféra byla dobrá, závěrečná třetina, i přes určitou jinakost, měla tempo, mladej Lodbrok nezklamal a závěr s divoženkama, byť pitomý, mě bavil. Ale čekal jsem mnohem víc, takže jsem hodně zklamaný. 30% ()

Galerie (24)

Zajímavosti (4)

  • Termín "final girl" alebo "posledné dievča" sa zrodil v počiatkoch žánru slasher, pretože poslednou, ktorá v týchto filmoch prežila alebo bola zavraždená, bolo veľmi často nejaké dievča. (beso74)
  • Název filmu se objeví až těsně před závěrečnými titulkami. (noelcoward73)

Reklama

Reklama