Reklama

Reklama

Poslední nás zachrání

  • USA The Final Girls (více)
Trailer

VOD (1)

Mladá dívka jménem Max (Taissa Farmiga) jde se svými kamarády (např. Alexander Ludwig) do kina na hororovou klasiku 80. let. Připomíná si tak každoročně výročí smrti své matky, která zde hraje jednu z hlavních postav. Při požáru, který v kině vypukne, se všichni záhadně přenesou přímo do filmu, tedy k jezernímu kempu, kde má řezničina vypuknout. Nejprve si užívají pocit toho být ve filmu, potkávat postavy, které ještě nedávno znali jen z plátna a smát se všemu tomu klišé, které dnes tento horor připomíná. Zanedlouho však zjistí, že legrace musí stranou, protože tady jde skutečně o život. Spojením sil všech přátel i zdejších postav včetně Maxiny matky musí zabijáka porazit a dostat se z filmu pryč. (Bohnice05)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (181)

pepo 

všechny recenze uživatele

Urobilo mi to celkom radost. Nevyuziva to sice ten obrovsky potencial, ale fajn sa na to pozera, su tam cool napady a prekvapivo to funguje aj emocne. Myslim, ze by to bol idealny film na festivalove polnocky. Dvojke sa nebranim, akurat by to chcelo nabuduce viac brutality, koz a podvratnosti. Slabsich 7/10 ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Päť mladých ľudí sa pri projekcii starého, béčkového, no kultového horroru "Camp Bloodbath" ocitne priamo v tomto snímku. V kinosále vypukne požiar a ich pohltí premietaný film. Stanú sa súčasťou deja. Ocitnú sa v letnom tábore Camp Blue Finch, stanú sa postavami vo vyvražďovacom horrore. Titul "Posledná nás zachráni" (The Final Girl) je vtipnou parafrázou na moju obľúbenú americkú slasher sériu "Piatok trinásteho" (Friday the 13th.). *** ()

Reklama

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Nevzpomenu si, kdy naposledy mě nějaká horrorová komedie tolik bavila svou nápaditostí a hravostí (oním "bavila" samozřejmě nemyslím retardovaný fekální humor, kterému by se člověk chlámal s rozšklebenou hubou jako tupý pologramotný dement). A taky si momentálně nevzpomínám, kdy mi byla nějaká dvacítka ve filmu tolik sympatická, jako Farmiga mladší... sakra ta holka se mi chvílemi líbila snad ještě víc, než její starší odtažitá ségra. Jenže scénáristovi bohužel postupně tak trochu došel dech i inspirace, takže po skvěle nabušeném rozjezdu přišel pozvolný útlum akce i vtipu a nadějný spektákl se nevratně změnil v senilní a uslintaný blábol - půlku druhé půlky sledujeme banání, jalové a uslzené plkání mamky s dcerkou (jo, dojde i na "ajlavjú"). A aby toho nebylo málo, zhovadilý rejža nechá ještě snad čtvrt hodiny naprosto nesmyslně blýskat stroboskop, čímž mi celý závěr dokonale znechutil. Takže z prvotních nadšených pěti přes váhavé čtyři jsou z toho nakonec otrávené tři. Škoda promarněného, trestuhodně zmrveného potenciálu. A hitovka od Kim Carnes, povedený odkaz na Macheteho, ani vydařený konec, už výsledný dojem nezachrání. ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Nápad je to docela dobrý a svým způsobem i zábavný, ale to provedení je hrozně špatné. Odkaz na osmdesátkové slashery, v nichž se to rubalo a pro pořádný masakr nářez nešlo daleko, v roce 2016, kdy brutalita není zase až takovým problémem a ono to je natočené jako pohádka pro děti? Snad bez jediné kapky krve? Odkaz na osmdesátkové slashery bez nahých prsou? Dobře, to, že je vlastně neukázala, by se dalo brát i jako svérázný pokus o (nefunkční) popkulturní vtip, ale pořád zůstává hlavní problém: Proč je to natočené jako neškodná pohádka pro dětské odpolední vysílání? Takřka výsměch tomu, na co to odkazuje. Nápaditost mordů nulová... Od půlky už jsem normálně skřípal zubama. Taissa Farmiga je skvělá, jako vždycky, ale to je tak všechno (ten film je tak nudný a nezáživný, že vaší mysli umožní volně se toulat v abstraktních oblastech, já třeba hodně velkou část stopáže dumal nad tím, že kdyby měli natočit v jistých oblastech hodně otevřený film o dvou mladých lesbičkách, v hlavních rolích bych rád viděl právě Taissu a Annu Kendrick). Celkově hrozná šmíra, za kterou by si tvůrci zasloužili, aby je navštívil Jason Voorhees, nacpal do spacáku a omlátil o strom. Budu si muset spravit chuť Tucker & Dale vs. Evil. ()

George Stobbart 

všechny recenze uživatele

Na "The Final Girls" som sa úprimne tešil, keďže 80´s camp slashery patria k mojim srdcovkám a zábavný meta náhľad z doby modernej pôsobil ako dobrý nápad. Výsledkom je však zase raz sklamanie a potvrdenie toho, že dnešné horory už z drvivej väčšiny za veľa nestoja. Nepáčilo sa mi detské spracovanie s nevhodne umelým a až gýčovito farbičkovým vizuálom, celé to bolo príliš rodinne ukecané, humor sa miešal s trápnosťou, hororovosť vlastne nefungovala a final girl bola zle obsadená – Taissa F. má so svojim životným výrazom božieho umučenia nižšiu hereckú abilitu než ľubovoľná 80tková béčkárka. Korunu všetkému nasadzuje ponižujúco trápna maska hlavného killera, čo vyzerá ako nejaká žaba po obrne a tým pádom degraduje každú nádejnú scénu. Nepoteší ani to, že film vlastne dosť vykráda málo známy "Camp Daze", ktorý prišiel s niečím podobným už pred 10 rokmi. A prečo napriek toľkej kritike aj tak dávam tie 3*? Pretože môžem. ()

Galerie (35)

Zajímavosti (12)

  • Vicky (Nina Dobrev) navrhne a později zrealizuje výrobu dřevěných kolíků, které jsou známou zbraní proti upírům. Jedná se o odkaz na nejznámější roli herečky, postavu Eleny v Upířích denících (od r. 2009). (hansel97)
  • Všechny záběry nebe byly digitálně upravovány. (hansel97)

Reklama

Reklama