Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Nad hrobem hraje funusová kapela, v podzimní plískanici se sešlo jen několik lidí. Na trubku hraje Miloš a v duchu přemýšlí o smrti a o tom, jak se cítí sám. Blíží se padesátka a život mu protéká mezi prsty. Měl by něco udělat, takhle žít nemůže, opuštěný a zbytečný. Je podzim a na vlakové nádraží v malé obci přijíždí odpolední motoráček a z něj vystupují lidé vracející se z práce. Miloš je zde výpravčím a svou práci má rád. Vychází z kanceláře na perón a očima sleduje cestující. Jeho zrak spočine na půvabné Tereze, zdravotní sestřičce a jeho sousedce, která se mu líbí. Znovu ji potká na zábavě, kde se baví s kamarádkami. Kamarádi ho hecují, aby ji vyzval k tanci, ale Miloš v sobě nenajde odvahu. Tak dlouho se odhodlává, až mu nějaký „mladík“ řekne „uhni, dědku“. Je to prostě smolař… Spoluhráči z kapely se na to už nemohou dívat, a tak ho přihlásí do televizní soutěže Vánoční hvězda, aby mu pomohli Terezu získat. A opravdu mu soutěž lásku přinese, i když trochu jinak… (Česká televize)

(více)

Recenze (40)

rakovnik 

všechny recenze uživatele

Děj byl sice docela roztříštěný a na konci jsem si říkal, jestli vůbec autorky chtěly takto film zakončit, každopádně, příběh byl celkem pěkně vypointovaný. Téměř co herecká postava, to významná či zajímavá osobnost, takže obsazení mě velmi mile překvapilo. Jeden z povedenějších televizních filmů, který mi trošku připomínal několik spojených Bakalářských příběhů. Rozhodně koukatelný filmík. ()

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Mě se televizní film Vánoční hvězda docela líbil. Možná je to tím, že mám rád filmy s dobrým koncem. Dobrým, leč patetickým...což se dá odpustit, když se jedná o Vánoce, protože na nich je už patetické skoro všechno. Také kvituji s nadšením obsazení. Mohli jsme na place sledovat jedno herecké eso za druhým. A snímek obsahuje i vtipné hlášky. Ať už je obstarává svými ironickými poznámkami Jiřina Jirásková nebo kluci z kapely. Film navíc není dlouhý, takže předtím než by nás filmaři začali nudit příběh skončil. Je to televizní záležitost a proto má i takové kvality. Nic velkého nelze čekat, ale kdo ví, třeba se celá řada osob ve středním věku po shlédnutí nad sebou zamyslí. Nebo taky ne. Určitě jsem se nepopadal za břicho a nemusel k doktorovi s bránicemi, ale docela jsem se pobavil. ()

Reklama

reccal 

všechny recenze uživatele

Náhodou, tento filmík se mi vcelku líbil, ačkoli šlo o nerealistickou hovadinu. Bareše,který zahraje kdekoli cokoli, mám za PANA herce, stejně tak Dulavu, a když se přimíchá Vladyka a Babčáková, nebude z toho vrchol režisérského počinu, ale vcelku příjemná jednohubka k vánočnímu cukroví. Jiráskovou skousnu, nemusím. Je to ujeté, místy až trapně natažené? Nevadí, v životě nehrají roli jen hodnotné oceněné filmy:) ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Spíše podprůměrná komedie, která nijak nenadchne a jen tak proklouzne kolem... Igor Bareš se díky svému smutnému kukuči dostal zase jednou roli lůzra, zde je to výpravčí kdesi v zapadákově. Co mne však nemile překvapilo ba až šokovalo bylo přehrávání Jana Hartla. O Ondřeji Malém raději ani nemluvě... Nevidět jeho skvělého estébáka v Poutech, zařadím si ho jako komparzistu, který dostal prostor říci pár slov na place... Při představě, že tohle všechno se platí z našich koncesionářských poplatků jdou na mně mrákoty. Víc než jednu vánoční hvězdu nedám. (a to jen že jsou ty vánoce) * ()

blackrain 

všechny recenze uživatele

Jedna vedlejší postava zajímavější než druhá a každá z nich by si zasloužila pořádné rozvinutí vlastního příběhu. Takhle to bohužel působilo jako podivný slepenec, až jsem úplně zapoměla, jestli tu vůbec byla nějaká hlavní postava, protože jsem nevěděla na čí osud se mám vůbec zaměřit. Hodně to zachraňovala křehká paní Jirásková. Všichni ostatní tady vypadali jako parta pitomců. Za něco ještě stála ta paradie na Superstar a jí podobné show. Znuděná porota byla bezchybná. Jinak od tohoto vytvůru ruce raději pryč. ()

Galerie (42)

Zajímavosti (1)

  • Natáčelo se v Praze, Hvězdonicích, Choceradech a na zámku Komorní Hrádek. (rakovnik)

Reklama

Reklama