Reklama

Reklama

Sága: Prokletí stínů

  • Česko Sága: Prokletí stínu (více)
Trailer

Ve Druhém věku se válka bohů rozhořela naplno a živých bylo stále méně. Lidé proto založili Řád, v němž ze zoufalství spojili své síly s pyšnými elfy a proradnými trpaslíky. Zatímco se Řád snažil vzkřísit civilizaci, na západě znovu ožilo dávné zlo. Temnými kouty špinavých krčem se plíží šepot tajného spolku spiklenců, známého jako Stín, jehož hrůzní vyslanci již překročili hranici země. Magistři Řádu proto vyslali své vlastní špehy, aby včas zmařili plány nepřítele. Lidský poutník a vyslanec Světla Keltus, lovkyně odměn a nemilosrdná elfka Nemyt a svojí loupeživou hordou zapuzený ork Kullimon se pod přízračně žlutým nebem kraje Battlegrave vydávají hledat tajemný artefakt, jehož pomocí chtějí služebníci Stínu znovu nastolit vládu pána temnot Gotha Azula. (TV Barrandov)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (74)

Dacsus 

všechny recenze uživatele

Vzhľadom k tomu, že je to za pár šupiek, herci sa fakt snažia, exteriéry sú pekné, masky a kostýmy sú fajn za ten peniaz, a scénar je v poho - originálnejší ako kdejaký AAA titul (jedine súboje su trapas, ale aj tak lepšie ako pridrbané rýchlostrihy napr. vo filmoch s Liamom Neesonom). Takýmto ľuďom držím palce. Ak tomuto ktosi dá odpad, buď videl z toho len pár záberov, alebo je to snobský idiot. Je to totiž atmosférickejšie ako kdejaká novodobá česká alebo slovenská (alebo iná európska) rozprávka točená za omnoho väčší rozpočet. O deji, hercoch a dialógoch ani nehovoriac. Ak človek ignoruje začiatok a začne to pozerať od asi 16:10, je to fakt výborne natočené fantasy, so skvelými hercami, dobrými dialógmi, a fajn príbehom. A ta atmosféra a hudba! Absolútne neporovnateľné so sračkami od Asylum. ()

Aargh 

všechny recenze uživatele

Naivní, jednoduché, ale příjemné fantasy se sympatickými charaktery a - vzhledem k minimálnímu rozpočtu - s neuvěřitelně kvalitní výpravou. Nevím, jestli si zdejší kritičtí hodnotitelé jsou vědomi toho, že tenhle film vznikl asi za tisícinu rozpočtu Hobita a že to tudíž nejde tak docela srovnávat... Dávám tři body a jeden navíc na dorovnání. ()

Reklama

Vykuk 

všechny recenze uživatele

Pro milovníka fantasy a RPG her, jako jsem já, pohodová a příjemná pohádka. pár věcí bych sice rád viděl jinak a neuškodil by tomu větší rozpočet (hlavně více komparzu a kulis), ale na tu bídu... můžu říct, že jsem se bavil mnohem víc než například u tak vychvalovaného (což nechápu) Vlka z Wall Street. Prostě tisíc lidí - tisíc chutí. Nejlepší postavy ork s elfkou, člověk mě spíš štval a trpaslíci se dost nepovedli, ale vzhledem k tomu, že to byli služebníci pána smrti, budiž:) Shrnuto a podtrženo.. objektivně by to byla asi 1*, ale páč mám pro tuto tématiku slabost a přeci jen to byla celkem fajne pohádka, s klidem lepší průměr 3*. ()

ConanVJ 

všechny recenze uživatele

Na to, že z toho kouká nedostatek financí, to neni špatnej filmek. Většinu času je na co se dívat. Osobně bych to viďěl radši o něco kratší. Souboje jsou tak půl na půl, některé hodně povedené, některé méně. To samé platí i o efektech. Hlavní trio, Elfka, Ork a člověk působí sympatickým dojmem a po čase jsem jim i fandil. Elfka s těma modrýma kukadlama hodně pěkná. Hudba se mi zdála hodně utopená v pozadí což je docela škoda. Příběh je hodně prostej, ve kterém bych nehledal nic jiného, než přímočarý děj, bez jakýchkoliv zvratů. Pro mě filmek průměrná, místy svižnější podívaná, která má i svoje kouzlo. Za mě 60% :) ()

Miagy 

všechny recenze uživatele

Táto snímka si ( naozaj) nezaslúži väčšej pozornosti, avšak každý kto sa rád pozerá na orkov a škratov, nepotrpí si na dialógy, efekty a iné náležitosti filmu, tak si príde na svoje. PLUS: masky, MINUS: nudný príbeh, nezáživné, hlúpe dialógy, bez emócií, bez skutočného hrania, vysoko amatérske, zlé efekty. Film - ak je natočený síce amatérsky, ale pre radosť a je originálny, uzávam. FIlm, čo kopíruje, uráža divákov....nie. ()

Galerie (43)

Zajímavosti (2)

  • První scéna, kde proti sobě bojuje Nemyt (Danielle Chuchran) a Fangtor (Adam Abram), byla natočena jako koncept pro případnou sérii nebo film. Scéna se natáčela začátkem roku 2012 a zbytek filmu byl pořízen později v srpnu. Diváci si mohou všimnout, že kostým Nemyt je jiný a Danielle Chuchram vypadá dospěleji. (Kritiq)
  • Natáčení probíhalo v americkém Utahu. (Terva)

Reklama

Reklama