Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Další dobrodružství astronautů na planetě ovládané inteligentními opicemi. Když si kdysi dávno člověk podmanil opice a uvrhl je do otroctví, vyslal bůh na zem spasitele, který se zázračně zrodil ze dvou opic. Zatímco rodiče zahynuli, jejich potomek přežil. Jako César měl pak bojovat za to, aby vyvedl své druhy z otroctví. Opice se vzbouřily a zem byla zničena strašlivou válkou. Pak se César, jeho přívrženci, vojáci gorily i lidé vydali hledat místo, kde by opice a lidé mohli žít pospolu v klidu a míru. Lidský učitel učí opice přečíst jejich nejsvětější zákon: Opice nikdy nezabije opici. Jen generál Aldo gorila se učit nechce. Chce jezdit na koni a bojovat, nenávidí lidi, nechce s nimi žít v míru. Černoch McDonald navrhuje Césarovi, aby se s ním a moudrým Virgilem vydal do zakázaného města, které během zničující války srovnala se zemí bomba. V archivu tam najdou film, na němž César uvidí své mrtvé rodiče a vyslechne, jaká má být jejich budoucnost Všichni tři se tedy vydávají do zamořeného města, kde se ale přece jen již dvanáct let daří přežívat hrstce lidí v čele s guvernérem. Z archivních materiálů se César dozví, že v roce 3950 mají gorily zničit svět (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (115)

castor 

všechny recenze uživatele

Ratatatata a další sešup dolů. A hlavně srdce je pryč. Kultovní sci-fi s přesahem mělo u prvního dílu série moc fajn atmosféru a na svou dobu nadupané triky. Každý z dalších dílů dostal dva či více pohlavků, tady už scénář předkládá vyloženě příběh sepsaný v poklusu a na koleně. Slabá výprava, mizerná akce, herci, dialogy... ()

Perverz 

všechny recenze uživatele

Z celé série nejslabší díl, a to hlavně díky tomu že film už nemá atmosféru předchozích dílů. John a Joyce Corringtonovi, kteří se ujali nedokončeného scénáře (Paul Dehn ze zdravotních důvodů scénář nedokončil), nikdy předtím nedělali na sci-fi filmu, a dokonce ti kokoti neviděli ani jeden z předchozích dílů. A to je sakra znát. Bitva, bitva, hovno bitva, zase málo kasy v pokladně a na bitvě je to znát. Ale!! Já jako fanoušek (fanoušek, no, prostě se mi na to dobře dívá) opičáren, a celé série, jsem si opět užil, trochu míň, ale užil. Tímhle dílem to vypadalo že už je s opičárnama konec, až pak přišel rok 2001...Nezajímavý komentář: Perverz ()

Reklama

fcreading 

všechny recenze uživatele

"Opica, môže zabiť opicu." Posledný diel ktorý režíroval J. Lee Thompson (Cape Fear), sa tak trochu ponára do zkazy, ale predsa je v niečom tento diel výnimočný. Sledovať opice ako proti sebe bojujú, strielajú po ľudoch a hádžu granáty, je niečo neuveriťeľné ale aj tak trochu trafené na hlavu. Ale čo už, každý nejako začínal, ale to čo spravil režisér s posledným dielom je neprepáčiťeľné, pretože celú sériu akoby vyhodil do povetria, len si vzpomeňte na prvý, druhý a tretí priemerný diel, tam sa to ešte vydržať dalo, ale čo je veľa, to je veľa. Čo ale nepochopím, a hlavne tomu nemôžem uveriť, ako sa mohol nahovoriť Roddy McDowall na tento dávno odfláknutý, najmä zabudnutý diel, a zahrať si hlavnú úlohu opice Césara. Ako fanúšik celej série hodnotím priemerne 60 percent. ()

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Oproti minulým dvoum dílům šla kvalita mírně nahoru, ale bohužel pátá Planeta opic opět zůstala podprůměrným filmem. Hlavně první polovina filmu byla velmi dobrá a docela mi to připomnělo první dva díly série, ke konci to ale začalo být čím dál horší. A proto opět to, co na filmu ocením nejvíc, jsou jedině masky, které byly na svou dobu opravdu dokonalé. Bylo tu dost akce, ta ovšem chvílemi nudila a chvílemi byla k smíchu. Ve výsledku to ale ovšem není vůbec tak špatné, jak by se mohlo zdát, ovšem na první dejme tomu dva díly to nemá. Na závěr série to je ovšem opravdu vcelku vydařený kousek, film je třetím nejlepším dílem série ale Planeta opic pro mě bude jen jedna - ta originální z šedesátého osmého. 47%. ()

tom88 

všechny recenze uživatele

Slabšie ako predošlý diel, ale stále sa dalo na to pozerať aj napriek všetkému proti, ktorými sa film môže popýšiť. Videl som tu aj potenciál, ale vďaka hroznému scenáru nevzniklo nič výnimočné. Ani technické spracovanie nestojí za veľa, ale akcia sa ako tak dala. Kostýmy od prvého dielu neprešli žiadnou reformou, ale to až tak nevadilo. Ľudia sú vo filme pekný sračkári, ktorí nedokážu spraviť poriadny obrat vo svoj prospech. Mohli sme vidieť oveľa viac, no tvorcovia už naozaj nevedeli ako ďalej a očividne došiel dych. Schluss. 50% ()

Galerie (88)

Zajímavosti (7)

  • Snímek byl původně zvažován jako televizní, ale díky dobrým výdělkům předchozího dílu Dobytí Planety opic (1972) se do kin nakonec podíval. (fiLLthe3DD)
  • Během finální bitvy lze zpozorovat hned několik vybuchujících „stromových“ obydlí. Ve skutečnosti byl však kvůli nízkému rozpočtu vyhozen do povětří pouze jeden jediný domek na stromě – filmaři explozi natočili z několika úhlů a záběry poté sestříhali. (fiLLthe3DD)
  • Předchozí díl byl kritizován za ponurou atmosféru a lehce násilné scény – ve snaze přilákat co nejvíce diváků (ideálně rodiny s dětmi) měli tedy producenti požadavek, aby toto pokračování bylo více odlehčené a vhodnější i pro mladší diváky. Nakonec si opice v kinech „vybojovaly“ 8,8 milionu amerických dolarů (rozpočet byl 1,7 milionu dolarů), čímž se Bitva stala nejméně výdělečným dílem v sérii. (fiLLthe3DD)

Reklama

Reklama