Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Čtvrtý díl slavného vědeckofantastického seriálu se odehrává na Zemi v blízké budoucnosti. Díky podivné chorobě vymřou psi a kočky a jejich místa v lidských domácnostech zaujmou opice. I když jsou inteligentní, lidé s nimi zacházejí jako s otroky. A tak dojde jednoho dne ke krvavé vzpouře... (Guild Home Video)

Videa (1)

Trailer

Recenze (137)

GOREGASM 

všechny recenze uživatele

Takže především hodnotím Battle for the Planet of the apes jako ryzí béčko, a proto je moje hodnocení na první pohled velice velkorysé, na druhou stranu se tady pořád něco děje, což posouvá to celkovou linii dál, lépe řečeno blíže očekávanému rozuzlení a já jsem si v těchto béčkových vodách užíval úžasné nedělní odpoledne... venku bylo pěkně hnusně :-). Opičáci do toho. 50% ()

strikeman 

všechny recenze uživatele

Čtvrtý díl se očividně snaží trumfovat v nonsensech nad trojkou, a to poměrně úspěšně:-) Btw: nejúčinnějšími zbraněmi lidí na konci 20. století jsou pušky, samopaly a hlavně obušky, lidé absolutně nerozumí zcela primitivní válečné taktice a nechají se porazit a ovládnout jednou chytrou opicí, která svým intelektuálním pohledem do očí ostatních jim telepaticky vnukne schopnost organizovaného boje. Opice zlikvidují lidstvo a jeho svět za použití převážně sečných a bodných chladných zbraní:-)))))) ()

Reklama

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Snímok "Planéta opíc", ktorý v roku 1968 natočil režisér Franklin J. Schaffner je kultový sci-fi film. Dal som mu plné hodnotenie. O dva roky neskôr bolo vyprodukované celkom podarené pokračovanie "Do vnútra planéty opíc". Ocenil som ho troma hviezdičkami. Tretia časť "Útek z planéty opíc" ma sklamala, takže dostala odo mňa len dve hviezdy. No a tomuto štvrtému pokračovaniu s názvom "Dobytie planéty opíc", ktoré sa odohráva v roku 1991, kedy sa z opíc stali otroci a následne sa vzbúrili proti ľuďom, tiež veru nedám viac ako dve slabé hviezdičky. ** ()

OG_Swifty 

všechny recenze uživatele

No podle těch shit ratingů tady na csfd jsem čekal nějakej shit (i vzhledem k tomu, že ve filmu už nebude nikdo z původních postav), ale nakonec jsem dostal docela dobrej, rychle plynoucí film s opičíma mazlíkama. Stejně jako v prvních dvou filmech byly opice svině a divák fandil lidem, v předchozím a tomhle filmu je to zase naopak a člověk fandí opicím. Škoda, že toho zmrda na konci filmu nekuchli (aspoň ne ve verzi, kterou jsem viděl já). Jinak to bylo dost nadsazený, pominu-li, že opice nosily lidský boty, tak by je policajti z komunistický USA během nepokojů dávno postříleli. ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Stačilo mi vidieť prvých 15 minút filmu a už som vedel, že ďalej je to zbytočné. Nevypol som to, ale o nič by som neprišiel. Extrémna nuda od začiatku do konca a nepodarená paródia na prvý diel. Strašný film, ešte horší ako ten tretí diel. Nenormálna kravina, aká sa len tak nevidí. Človek až žasne, čo sú tvorcovia schopní splodiť kvôli prachom ťažiacim z prvého klasického dielu s Charlton Heston. Toto teda už fakt nemuseli robiť. Jediným plusom sú fakt už len a len tie masky. Ale aj to len na tú dobu. Nie dnešnú. Toto je tragédia. Škoda. Záverečný monológ je síce starý vyše 40 rokov, ale mnohé stále platí: ľudia špinia planétu, oceány; zabíjajú sami seba - a my sami chceme hovoriť o ľudskosti ... Ľudstvo ako druh si samo koleduje o svoj koniec, je len otázka, kto ho nahradí. Ak vôbec po nás prežijú aspoň baktérie. ()

Galerie (97)

Zajímavosti (13)

  • Snímek měl původně obsahovat mnohem více krve a násilných scén (jednalo se o záběry na zkrvavené mrtvoly opic a policistů), avšak záběry byly vystřiženy kvůli cenzuře. Původní verze snímku byla temnější, po přepracování se však lehce odlehčil tón filmu (např. scéna, kdy se lidé vzdávají a sklánějí zbraně byla puštěna pozpátku – v originální verzi lidé zbraně naopak zvedali na znamení toho, že kruh násilí pokračuje dál). Zajímavostí také je, že pokud by byl původní konec brán v potaz jako oficiální, neodpovídalo by to návaznosti na další díl (1973), v němž je Caesar popisován jako vůdce, jenž opice a lidi zavedl na klidné místo, aby zde pospolu žili v míru a harmonii (v původně natočené finalní scéně tohoto dílu se totiž Caesar jako takový lidumil neprojevil, avšak i jeho závěrečná řeč si prošla přetáčkami). Řada původně vystřižených scén se objevila na Blu ray disku. (fiLLthe3DD)
  • Natáčecí exteriérové lokace mají tu zvláštnost, že oproti jiným filmům zůstaly naprosto stejné i po necelých čtyřiceti letech po natáčení. Vysokoškoláci a turisté tak mohli i v roce 2009 navštívit místo, které je téměr na vlas stejné tak, jak jej vidíme ve filmu. Tento fakt dokládají fotografie, které lze snadno najít na internetu pod klíčovým výrazem "UCI Social Science Tower". (FIBO)
  • První díl série Planety opic, ve kterém se Natalia Trandy (Lisa) objevuje s opičí maskou. (fiLLthe3DD)

Související novinky

Pokračování, kam se podíváš – 2. část

Pokračování, kam se podíváš – 2. část

02.12.2008

V sequelu včerejší novinky o pokračováních se dočtete o další Planetě opic, další Policejní akademii, dalším Hairsprayi a dalších Aktech X. Zpočátku to znělo jako totální kachna – internetem… (více)

Reklama

Reklama