Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Čtvrtý díl slavného vědeckofantastického seriálu se odehrává na Zemi v blízké budoucnosti. Díky podivné chorobě vymřou psi a kočky a jejich místa v lidských domácnostech zaujmou opice. I když jsou inteligentní, lidé s nimi zacházejí jako s otroky. A tak dojde jednoho dne ke krvavé vzpouře... (Guild Home Video)

Videa (1)

Trailer

Recenze (137)

castor 

všechny recenze uživatele

Další sešup dolů. Většina pokračování se snaží vychytat mouchy prvních dílů a hlavně znovu slušně vydělat, tu a tam se to podaří, většinou ale tvůrci nasekají další hrubky. A i srdce je pryč. Takoví druzí Vetřelci, druzí neohrožení Krotitelé duchů nebo druhé terminátoří dobrodružství jsou nicméně jasnými důkazy, že kolikrát to jde i lépe. Tady máme několikáté pokračování v řadě, která vznikala velmi rychle za sebou. Palec dolů. Snad jen solidní masky a kostýmy zůstávají. ()

majec4 

všechny recenze uživatele

Toto treba fakt brat ako samostatny film. Zo zaciatku ma na tom hnevalo asi vsetko, ale ked som sa odstrihol od toho, ze to ma byt nejake pokracovanie, tak sa mi ten film zacal viac pacit. Aj ked treba uznat aj kritikom, ze to je miestami fakt fraska. Vcera vecer som vsak mal naladu na ten film a uzil som si aj tu "vojnu" medzi opmi a ludmi. Keby ale ludia nasadia hrubu silu, povstanie by asi skoncilo tak rychlo ako zacalo. Zaver to chcelo trosku viac vymakat. A neviem ci to bol zamer, ale tie postavy, hlavne ludske, boli fest nesympaticke. Kazdemu jednemu by som nafackoval. O to viac som drukoval opom. ()

Reklama

Paldiny 

všechny recenze uživatele

Názov príznačný, v tejto kapitole skutočne dochádza na akciu. Príbehovo sa najskôr posúvame o dvadsať rokov vpred, ale podľa starých správ preskakujeme rovno dvesto ročnú etapu, za akú domáci miláčikovia prenechávajú miesto opiciam. Tie sa v rebríčku zodpovednosti rovno chopili výpomocných prác a otročia na uliciach, továrňach, či kaderníctvach. Lenže máme tu Ceasara, opicu slova, ktorý sa na vec pozerá inak a zverbuje bratov, sestry do boja za slobodu. A je to práve miestny Spartakus, o ktorého jediného sa scenár zaujíma. Ostatní sú len štatisti, akých treba buď presvedčiť, alebo zlikvidovať. Uchádzajúca býva jednoduchosť dialógov, zmätená kamera, čo miestami dáva pocítiť, akoby tvorcom chýbalo povolenie a točili spod pazuchy na prvý záber, či logické lapsusy. Ten najväčší samozrejme vyplýva z ignorácie ľudí, ktorí sa hlúpo dopúšťajú tých istých chýb. Tiež v boji chýba proti opiciam ťažká technika, ktorá by potlačila vzburu, ale chápem. Rozpočet dovolil maximálne zapožičanie výzbroje voči (ne)športovým fanúšikom. Záverečná polhodina aspoň masíruje slušnou akčnou náložou s desiatkami nebožtíkov na oboch stranách, kde sa ale misky váh už preklápajú. Dva silné momenty, mučenie Ceasara elektrickým prúdom a jeho záverečný predslov, ktorý definitívne opúšťa zhovievavosť s ľudskou rasou. Nie špatný diel, len by si zaslúžil lepší scenár i spracovanie. ()

Sayko 

všechny recenze uživatele

Kdyby byl tento film samostatně a ne jako 3.díl série Planeta Opic, tak bych ho možná hodnotil lépe, jelikož to není zas tak špatné. Avšak o třetí díl jde a divák už začíná poznávat, že je to tahačka peněz, jelikož zde máme dost předvídatelných scén a už z první poloviny se ví, jak to dopadne. Příběh není tolik promyšlený, jako byly předchozí, není vtipný, nijak člověka nezaujme a možná se začne i nudit, jako já. Zklamání. ()

strikeman 

všechny recenze uživatele

Čtvrtý díl se očividně snaží trumfovat v nonsensech nad trojkou, a to poměrně úspěšně:-) Btw: nejúčinnějšími zbraněmi lidí na konci 20. století jsou pušky, samopaly a hlavně obušky, lidé absolutně nerozumí zcela primitivní válečné taktice a nechají se porazit a ovládnout jednou chytrou opicí, která svým intelektuálním pohledem do očí ostatních jim telepaticky vnukne schopnost organizovaného boje. Opice zlikvidují lidstvo a jeho svět za použití převážně sečných a bodných chladných zbraní:-)))))) ()

Galerie (97)

Zajímavosti (13)

  • Natáčecí exteriérové lokace mají tu zvláštnost, že oproti jiným filmům zůstaly naprosto stejné i po necelých čtyřiceti letech po natáčení. Vysokoškoláci a turisté tak mohli i v roce 2009 navštívit místo, které je téměr na vlas stejné tak, jak jej vidíme ve filmu. Tento fakt dokládají fotografie, které lze snadno najít na internetu pod klíčovým výrazem "UCI Social Science Tower". (FIBO)
  • Exteriérové futuristické scenérie, jež vidíme ve filmu, nejsou pouze filmové kulisy. Společnost Twentieth Century Fox hledala v tu dobu pro natáčení filmu výhradně budovy a náměstí s futuristickou high-tech architekturou. Tohoto cíle dosáhla až nalezením lokace v dnešním komplexu "University of California" (UCI). Úvodní scéna ve filmu, aukční pasáž a výcvikové sekvence byly natočeny v prostorech v dnešního komplexu sociálních věd. (FIBO)
  • Pětipatrová high-tech budova vpravo, kterou vidíme při první scéně ve filmu, je ve skutečnosti "Social Science Tower". Jedná se o stavbu, která po mnoho let slouží jako výukové středisko sociálních věd. (FIBO)

Související novinky

Pokračování, kam se podíváš – 2. část

Pokračování, kam se podíváš – 2. část

02.12.2008

V sequelu včerejší novinky o pokračováních se dočtete o další Planetě opic, další Policejní akademii, dalším Hairsprayi a dalších Aktech X. Zpočátku to znělo jako totální kachna – internetem… (více)

Reklama

Reklama