Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(6)

Obsahy(1)

Belfastský detektiv Chester Campbell přijede do Birminghamu s pověřením vyčistit město od násilných pouličních gangů. (Netflix)

Recenze (92)

Renfield 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Série si dává načas, není od úvodu dějově strhující, naopak pečlivě buduje atmosféru a představuje výborně napsané, ale samozřejmě i obsazené postavy. Dokonalý vizuál a trefně dobová špinavost, jsou pouhým pozadím právě pro jejich vývoj, ať už osobní (třeba Thomas, Grace, Campbell, ale i Ada s Freddiem), nebo více než rodinný vzestup. Nakonec čím jsou Peaky Blinders v úvodu a čím v závěru, při nástupu na zúčtování s bandou Billyho Kimbera. U této scény ještě zůstanu, má totiž výbornou kameru, což charakterizuje celou sérii stejně jako to, že ono zúčtování je spíše dialogového ražení. To v případě takhle kvalitních a přízvukově originálně podaných dialogů, není vůbec na škodu. Rozjezd, který slibuje velké věci. 80% ()

FrankSusta 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Úžasný seriál. Tak zaprvý miluju gangsterský filmy, a seriál je víceméně to samý. Vzhledem k mému hodnocení prvních tří epizod série asi tak nějak šlo odhadnout, že dám čtyři hvězdy (které jsem taky dal), ale pak přišla zhruba měsiční pauzta přes svátky Vánoční a k druhé půlce jsem se dostal až teď. A chytlo mě to! Tohle je vážně něco skvostnýho. Kamera, výprava, kostýmy... příběh úžasný a do posledního čehokoliv promyšlený. Jen se mi zdálo, že na hlavní téma se ve čtvrtém a pátém díle jaksi pozapomnělo (teda, konec pátého dílu si na to zase vzpomene). Pak to má pochopitelně úžasný herce, jak již hvězdné obsazení napovídá.  Jediný co mě na tomto seriálu překvapilo (krom prvních pěti minut (nebo kolika...)) byl soundtrack. Úvodní píseň je pěkná a pasuje tam, ale ty ostatní rockovky (v hudebních žánrech se bohužel moc nevyznám)... no nevím... jsou dobrý, ale jsou dobový? S*ru na to! Mě se tam líbili     7,5/10           (a ještě bych rád řekl, že poslední díl již byl trochu přebytečný, klidně by to mohlo skončit pátým dílem, ale to mu na kvalitě neubírá) ()

Reklama

TostTom 

všechny recenze uživatele

Tak první série zatím super. Má to fajn atmosféru herecké obsazení a výkony jsou skvělé a celé to prostředí a příběh jsou opravdu perfektní. Jediný co bych asi mohl vytknout je, že těch přestřelek a rvaček nebylo zase tolik, ale třeba se to změní. Jinak co se zakončení série týče tak za mě super a bez chyby. ()

Kaka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Britské Gangy New Yorku, kterým sice chybí rozmáchlá výprava a pompézní kulisy, které měl bratříček z USA, ale pořád je to za podstatně menší budget setsakramentsky odsýpající fimlařina s brilantními dialogy a chytře napsanými a typologicky dobře rozloženými postavami. Podhoubí pro další série připraveno. ()

vyfuk 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Kdybych měl celkově nějak zhodnotit 1. sérii, tak bych asi nenašel správné slovo. Zpracování dobové funguje skvěle. Herecké výkony jsou suprově. Tak nějak všechno šlape. Skoro všechno. Problém je to, že se na to nedá koukat. Mým trnem v oku je zde fakt, že scénář je dlouhý a nezáživný, a to co se dělo v šesti dílech o padesáti a více minutách by se dalo sestříhat do dvou hodinu a půl dlouhých filmů dejme tomu. Prostě, kdyby se to sestříhalo na něco zajímavého a podstatného, tak by každý díl měl dvacet minut. Je to hlavní problém u mnoha seriálů tohoto typu. V současné chvíli si nevybavím ani jeden seriál, který by měl stopáží v díle nad 50 minut a byl dokonale chytlavý a zajímavý. Stejný problém, který se nedá akceptovat má Daredevil. Stejně mne něco láká na další díly. Asi to hlavně bude Tomem Hardym, ale v každém případě pokračuju. I když první série byla katastrofa. ()

Galerie (99)

Zajímavosti (8)

  • Když John (Joe Cole) přijede na svou svatbu, o které zatím neví, tak má v některých záběrech v puse párátko a v jiných ne. (Duoscop)
  • V epizodě zazní úryvek písně „Come Josephine in My Flying Machine“ z roku 1910. Úryvek stejné písně zpívá ve filmu Titanic (1997) postava Jacka (Leonardo DiCaprio) Rose (Kate Winslet) a na konci filmu ji zpívá samotná Rose při čekání na záchranu. (FAITH.BABE)

Reklama

Reklama