Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(6)

Obsahy(1)

Belfastský detektiv Chester Campbell přijede do Birminghamu s pověřením vyčistit město od násilných pouličních gangů. (Netflix)

Recenze (92)

Jaro.Krafcik 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

5.300 hodnotenie tentoraz bude patriť seriálovému hitu, ktorý pozná asi každý. Peaky Blinders, aspoň čo sa týka prvej serií ma nejak moc nechytili. Herci v pohode aj hlavne to prostredie a hudba zvládnuté skvelo, ale stále sa to nerozbehlo. Uvidíme, možno dám šancu druhej a ma to aj viac chytí. Mohli byť kratšie epizódy a viac akcie ako dialógov. Za mňa ale prvá séria čistý priemer. 3* ()

Lachtaan 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Geniální kriminální seriál z mé nejoblíbenější éry, který mi tak dlouho utíkal, až jej musím dohnat co nejrychleji, už jen pro tu spoustu známých tváří, které se během všech 5 sezón mihnou. Annabelle Wallis naprosto úžasná svou krásou, svými přetvářkami mi ale začala lézt krkem. Ještě že je tu pan Murphy, který si pro sebe krade 90 % celého seroše. ()

Reklama

peetrejr 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Máme tu koniec prvej série a ja som nadšený. Seriály som už dlho nepozeral ale o tomto som počul už dávnejšie tak že si reku pozriem. No prvú sériu som zbaštil ako nič. Hustý gangsterský príbeh, premakané postavy, aj okoloidúci sú perfektní. Som zvedavý čo nám prinesie druhá séria aj keď nečakám už nič moc pretože neviem už čo by tvorcovia prinesli do série nové alebo inovatívne alebo čokoľvek odlišné. A plus keď to má 5 sérii a plánuje sa aj 6. séria. Takže hádam má druhá nezradí a dá mi to prečo som si tento seriál zapol. ()

BrooksW.Here 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"I warn you. I'll break your heart." "Already broken." _____________ Prvotriedna, čistokrvná gangsterka, ktorá sa na nič nehrá... Úplne čistých päť hviezd to síce nie je, ale aj napriek tomu sa jedná o skutočne kvalitnú záležitosť... Stvárnenie medzivojnového Anglicka je bezchybné, dýcha z toho perfektná dobová atmosféra a vlastne aj celkový vizuál je naozaj dychberúci, je naozaj vidno, že tvorcovia si dali obzvlášť záležať na tom, aby Peaky Blinders vyzerali autenticky... Spomedzi hercov je určite najvýraznejší práve Cillian Murphy v úlohe Tommyho Shelbyho, ale všetci ostatní ho viac ako slušne dobiehajú a skutočne som tu nenašiel nikoho, kto by svoju postavu nezahral dobre, všetky herecké výkony sú z môjho pohľadu takpovediac dokonalé... Avšak najviac zo všetkého ma tu prekvapil soundtrack, ktorý nepôsobí ani trochu dobovo a v rámci historického kontextu do tohto seriálu ani trochu nezapadá, no aj napriek tomu sa do Peaky Blinders nenahraditeľne hodí a bola by obrovská chyba nenazvať ho špičkovým. Je pre mňa neskutočne chytľavý a vždy, keď som ho v tejto sérii počul, na tvári som mal úsmev... Ale absolútna čerešnička na torte je aj tak ten typický anglický prízvuk, ktorý v dnešnej dobe môžete počuť iba v máloktorom seriáli... Dávam 8,5 cigár z 10, dúfam, že nasledujúca séria bude atakovať trochu vyššie skóre... ()

FrankSusta 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Úžasný seriál. Tak zaprvý miluju gangsterský filmy, a seriál je víceméně to samý. Vzhledem k mému hodnocení prvních tří epizod série asi tak nějak šlo odhadnout, že dám čtyři hvězdy (které jsem taky dal), ale pak přišla zhruba měsiční pauzta přes svátky Vánoční a k druhé půlce jsem se dostal až teď. A chytlo mě to! Tohle je vážně něco skvostnýho. Kamera, výprava, kostýmy... příběh úžasný a do posledního čehokoliv promyšlený. Jen se mi zdálo, že na hlavní téma se ve čtvrtém a pátém díle jaksi pozapomnělo (teda, konec pátého dílu si na to zase vzpomene). Pak to má pochopitelně úžasný herce, jak již hvězdné obsazení napovídá.  Jediný co mě na tomto seriálu překvapilo (krom prvních pěti minut (nebo kolika...)) byl soundtrack. Úvodní píseň je pěkná a pasuje tam, ale ty ostatní rockovky (v hudebních žánrech se bohužel moc nevyznám)... no nevím... jsou dobrý, ale jsou dobový? S*ru na to! Mě se tam líbili     7,5/10           (a ještě bych rád řekl, že poslední díl již byl trochu přebytečný, klidně by to mohlo skončit pátým dílem, ale to mu na kvalitě neubírá) ()

Galerie (99)

Zajímavosti (8)

  • V epizodě zazní úryvek písně „Come Josephine in My Flying Machine“ z roku 1910. Úryvek stejné písně zpívá ve filmu Titanic (1997) postava Jacka (Leonardo DiCaprio) Rose (Kate Winslet) a na konci filmu ji zpívá samotná Rose při čekání na záchranu. (FAITH.BABE)
  • Když John (Joe Cole) přijede na svou svatbu, o které zatím neví, tak má v některých záběrech v puse párátko a v jiných ne. (Duoscop)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno