Reklama

Reklama

Z dvojnásobnej vraždy obvinia miestneho samotára. Skúsený agent FBI Stephen Broderick však neverí, že majú toho správneho muža. Začína sa nebezpečné prenasledovanie náboženského fanatika a psychopata, ktorý je presvedčený, že musí postaviť obdobu biblickej Noemovej archy. K tomu, samozrejme, potrebuje zhromaždiť dvojice živých "mláďat"... (TV JOJ)

(více)

Recenze (34)

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Filmy s náboženskou / biblickou tématikou sice často nevyhledávám, ale občas se mezi nimi urodí i několik opravdu pozoruhodných filmů (viz třeba SEDM). Tento kousek mnozí tak trochu přirovnávají k Mlčení jehňátek – ovšem oba filmy toho popravdě moc společného nemají. Nicméně samotná tvůrčí myšlenka nebyla vůbec špatná, což byl taky hlavní důvod, proč jsem se na Archu neviňátek hodlal podívat. Postavení Noemovy archy náboženským fanatikem a psychopatickým zabijákem v jedné osobě, neznělo vůbec zle. Herec Zitto Kazann se ho ujal opravdu velmi dobře a byl jasně tím nejlepším, co nám tento film nabídl. Jenže jak se říká „alfou a omegou“ tohoto filmu byl jeho hlavní dětský hrdina, který byl chytřejší, než je fotřík, policie a celá slavná FBI dohromady. Zatímco vrah moc prostoru nedostal, ON byl na obrazovce pořád, dokázal si dát dohromady spojitosti, že i Columbo, Monk či Jessica Fletcherová by zezelenali závistí a nakonec si toho vraha skutečně i sám našel. To už bylo dost na pováženou, logika dostávala často pořádně na frak, ale i přesto si dokázal film udržet jakžtakž slušnou (průměrnou) úroveň. Tedy alespoň v mých očích. Místy tu totiž dokázal režisér James Glickenhaus vytvořit vskutku zajímavou atmosféru – hlavně tedy ve chvílích kdy úřadoval Mordecai Booth a „sbíral“ své nové přírůstky do Archy. ()

Radyo 

všechny recenze uživatele

Thriller, jenž se pokusil navázat na úspěch dalších podobných krvavě-psychopaticky zaměřených snímků (např. Mlčení jehňátek). Tentokráte však tvůrci pojali téma poněkud "slabodušeji", nebo jak to říci. Ne, že by ten námět (relativně zajímavý) úplně zazdili, ale určitě se z něj dalo vydojit více, než je nám předvedeno. Škoda. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Jak vytrhnout oběti žebírko a Jak dostat tatínka do výslužby. Vyšetřovatel FBI Luboš a jeho přemoudřelý synek Vašek se do skal dostanou až ke konci, předtím jdou po stopách nábožensky motivovaného vraha v sandálech. A na rozdíl od Poledňákové jim to maminka toleruje! Scénář protkaný stupiditou, do půl pasu často svlečený Glenn (není se co divit, když se pospávající maminka chopila koše s prádlem až v závěru) a poněkud patologický vztah otce se školou povinným agentem. Asi nejsem sám, komu ten spratek s přístupem do databáze úřadu a složek případů pil krev, ale táta režisér si to Sám doma v Utahu takhle prostě vysnil. Doufám, že se Mordecai Boha zeptal, jestli vzít i tchoře.. ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Dost prumerna zalezitost na ukazkach od intersonicu to vypadalo fakt zajimave ale bohuzel do nich nacpali vsechno co se na filmu povedlo jinak Glickenhaus ma za sebou rozhodne lepsi kousky od tohoto sem cekal nepochybne vic ()

Phobia 

všechny recenze uživatele

Jako součást vysílání pro mateřské školky by to bylo docela koukatelné. Počítám, že dítka lačnící po napětí by ocenila, že v hlavní roli exhibuje zhruba desetiletý spratek, který svému fotrovi pomáhá řešit případy, co má na svědomí masový vrah. Tatík a celá FBI jsou v podstatě neschopní a bez plenkám stěží odrostlého génia by byli zcela bezradní! Překvapilo mě jedině, že chlapeček nebyl vyzýván i k určování DNA z nalezených biologických stop. Školou povinný detektiv však byl i tak skvělou náhradou za policejní psy, počítačové experty, vyšetřovatele i zásahové jednotky. Jednu hvězdičku za infantilní kvality filmu, půlku za Scotta Glenna, jehož vyžilý ksicht pro mě má své kouzlo a půl hvězdičky třeba za to, jak dobře se u "Archy neviňátek" usínalo. 39% ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Dialogy, herecké výkony, scénář a režie tu nestojí za nic. Téma bylo slibné, ale zpracování je katastrofální. 20% ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Hodně pitomý a béčkový thriller o psychopatovi, který staví svou vlastní Noemovu archu. Hodně naivní a hloupý předvoj geniální sedmičky. ()

anderson 

všechny recenze uživatele

Réžia českého znenia (INTERSONIC 1993) = JÚLIUS MATULA+SLOVENSKÁ TELEVÍZNA PREMIÉRA: WAU = 6.10.2013, réžia slovenského znenia (JOJ 2013) = ? (9.9.2013) ()

Genero odpad!

všechny recenze uživatele

Trochu mi to připadalo, jako když Marie Poledňáková hrozně chtěla natočit drastický thriller, ale aby v něm byl Vašík. Jenže ten se potom, co vytrhl velrybě stoličku a dostal tatínka do chudobince, změnil v nesympatického, předčasně moudrého fakana se silnými sklony k nechutné přechytralosti. Vašík se rozhodne odhalit nebezpečného sériového vraha (který udělal osudovou chybu, když ukradl v ZOO dvě žirafy a odnesl si je domů, ale počítač to na něj vyzradí) a pořád přitom mluví do dvacetikilové cihly s anténkou a tlačítky. A protože já takové děti tuze rád, měl jsem celou dobu chuť mu narvat archu do prdele a rozevřít. Normálně bych dal alespoň dvě hvězdy za toho magora s apokalyptickým jménem Mordechaj, který se jevil jako člověk plný něhy, jaké je schopné jen laskavé srdce schizofrenního náboženského fanatika, a hlavně mi připomínal Ala Bundu s plnovousem a v sandálech. Ale nasrat!! Kvalitní komentáře, které bych chtěl napsat já: Phobia ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Jedna z mnoha vykrádačok Mlčania jahniat dopadla rovnako priemerne ako všetky ostatné Glickenhausove filmy a na hladine pozerateľnosti ju drží charizmatický Scott Glenn. Ale ani z nostalgie si už tretiu hviezdičku tento tuctový film nezaslúži. 5/10. ()

Ten Druhy 

všechny recenze uživatele

Pre každého, kto má slabosť na horory, resp. thrillery s náboženským pozadím: o fanatických vierozvestoch, nebezpečných sektách, tajných rituáloch a krvavých obetách, aj pre toho, kto miluje desivé skazky o konci sveta, by mohla byť Archa neviniatok uspokojivou voľbou. No predsa tento film, ktorého centrálnu os vytvára spletité policajné pátranie po samozvanom mesiášovi, ktorý hlása skazu sveta, stavia archu a zápach mŕtvol prebíja vôňou šalvie, mal na viac. Je jasné, že sa Archa neviniatok pokúša napodobniť Mlčanie jahniat, ale aspoň to robí kultivovane. Napriek tomu, príbeh odsýpa podľa očakávania a postavy sú pomerne prvoplánové a v priebehu deja sa veľmi nevyvíjajú. Aj fanatický psychopat - Mordecai Booth, ktorý sa štylizuje do pozície spasiteľa ľudstva a vyzerá hrozivo - takisto mohol mať výraznejšiu charizmu. Dobrý dojem z filmu zachraňuje pôsobivé buranské prostredie hôr, ďaleko od civilizácie, tiež zaujímavý námet a pochmúrna atmosféra plná apokalyptických vízií a obáv o život. ()

Rakosnicek77 

všechny recenze uživatele

Byla doba, kdy jsem tenhle film opravdu hodně sháněl. Dokonce jsem měl možnost hledat originální videokazetu v archivu Intersonicu, které sídlil v multikině Ládví. Prostě film nešlo sehnat a já tam tu vhs našel a i když šlo o jejich archiv a kopii měli mít, tak jsem ji z nich za nemalou sumičku dostal. Sláva Intersonicu byla pryč a tak na nějaké kazetě už asi nesešlo. Za 1500 korun jsem zaplatil převod z vhs na dvd a to jsem potom zapomněl v taxíku :-) A to už je tak 10-15 let :-) Naštěstí mne zachránila Prima Cool, která film uvedla ve svém programu a tak si ho dnes, po letech můžu úplně běžně stáhnout na netu :-) A navíc, po těch letech, to zase taková bomb nebyla. ()

vegetol.mp 

všechny recenze uživatele

Ještě než se James Glickenhaus stal úspěšným obchodníkem na burze a nechal filmování, byl autorem několika filmů, které jsou i u nás docela známé. Jedním z těch, které jsem jako děcko sjížděl byla i Archa neviňátek. Slušně udělaný parazit na Mlčení jehňátek, ze kterého si vypůjčil i charismatického Scotta Glenna. Největší slabinou jinak slušného filmu, je postava přechytralého haranta, kterého hraje režisérův syn. Nic proti rodičovské lásce, ale nic se nemá přehánět. ()

balba 

všechny recenze uživatele

Vynikající thriller , kterému chybí správné napětí a propracovanější speciální efekty. Škoda jen , že nevyšel na DVD česky.Jinak film je dosti skvělí. ()

Rodriguez 

všechny recenze uživatele

Nebezpečný psychopat v drsném thrilleru plného napětí. Mé hodnocení zvedlo až posledních 20 minut, které mě přesvědčili o kvalitě tohoto dílka. Sice béčko devadesátek jak vyšité, ale na pobavení v podvečer bohatě postačí. 70% ()

cariada 

všechny recenze uživatele

Spíš bych to považoval za krimi než horor. Zajímavý je dát do role spolu vyšetřujícího malého kluka syna agenta, který je na svůj věk velice inteligentní a otec si je toho dobře vědom a nebrání mu ,aby ho informoval k čemu dospěl. Na tehdejší dobu docela povedené. ()

Všivák odpad!

všechny recenze uživatele

Z celého filmu čiší strašný amatérismus. Herci na pěst. Nepadnoucí jakoby tajemná muzika. Ani pobavit se u toho nedá. Snáží se to být strašně vážné. Jo, a ten malej přechytračelej blonďák byl zralej akorát tak na kulku mezi oči. Rozhodně je to teda ztráta času. ()

KASUGI odpad!

všechny recenze uživatele

Malý fakan chytá psychopatického vraha a na konci filmu si s klidem fotí rozkuchané mrtvoly v rozkladu... Téma psychopata stavícího archu ok, ten zbytek ne. ()

Reklama

Reklama