Reklama

Reklama

Láska mezi kapkami deště

  • USA The Blue Umbrella
Krátkometrážní / Animovaný
USA, 2013, 6 min

Režie:

Saschka Unseld

Hudba:

Jon Brion
(další profese)

VOD (1)

Je to jen další obyčejný večer v rušných ulicích, dokud se nespustí déšť a město neožije v rytmu zurčících okapů, hvízdajících markýz a bublajících škarp. A uprostřed toho všeho se do sebe osudově zamilují dva deštníky – jeden modrý a druhý červený. Modrý deštník vyčnívá z davu nad ostatními, aby hrdě chránil svého majitele před deštěm. Jakmile však zahlédne krásné a jedinečné červené paraple, udělá všechno, co je v jeho silách, aby mu zůstal po boku. Když se cesty majitelů modrého i červeného deštníku rozdělí, město pomůže svést obě láskou poblázněná paraplata zase dohromady. (HBO Europe)

(více)

Recenze (69)

finy_cz 

všechny recenze uživatele

Pustili nám to v kině před Univerzitou pro příšerky, ale jak mě nadchl krátkometrážní filmík Papíry (i když vykrádající hranou verzi Cedulky) před Raubířem Ralfem nebo La Luna před Rebelkou, tak tohle mě zas tolik neuchvátilo. Nevím proč, ale celkově mi vadilo, jak deštník ovládal intenzitu větru a nakonec to, že si lidi sednou ke stolu v dešti venku s deštníky nad hlavou. Za mě 3/5 (50%). „Roztomilý krátkometrážní film, ale => není nad pořádný animáky => můj osobní seznam“. ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Sadol som si do kina a za chvíľu sa na plátne ukáže názov, že modrý dáždnik. Po chvíli si hovorím WTF ? mám dobrú sálu ? Sedel som ďalej a pozeral som ako sa modrý dáždnik zoznamuje s červeným a ani som moc nezisťoval, či mám teda dobrú sálu, pretože to bolo milé, jednoduché a pekné. Keď to po šiestich minutach skončilo, tak si hovorím: jáj to bol len pred animák od pixaru pred Monsters: University :-) A ja už som sa bál, že som prišiel o svoj film a o prachy :-) 80% - 4* ()

Reklama

Rozjimatel 

všechny recenze uživatele

[2,5*]     Krátky poetický príbeh modrého a červeného dáždnika, ktorému nemožno uprieť isté rozprávkové kúzlo, hoci aj pôsobí trochu gýčovo. Hudba spočiatku príjemná, postupne ale svojou jednotvárnosťou začína trochu otravovať. Zdá sa, že sa tvorcovia inšpirovali filmom Červený balónik (1956). ()

borohub 

všechny recenze uživatele

Když jsem to viděl ze začátku řekl jsem si - WTF? Co to sakra je? Nevěděl jsem vůbec jestli to je animované nebo normálně hrané(opravdu animace byla geniální). Každopádně musím se ptát, sakra co dotyčný scénarista který to vymýšlel hulil? Koho mohla napadnout taková hovadina? :D Takhle: Viděl jsem i lepší krátkometrážní filmy ale zas tak tragický to nebylo.. ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Byla to láska na první pohled a tak se Nápad s Provedením oženil, čekal je však krutý osud. Jejich první dítě Humor zemřelo hned po narození a jejich vztah dostal těžkou ránu. Všechno mohlo být zapomenuto, protože Provedení zase otěhotnělo.. Ovšem osud byl nemilosrdný i podruhé a jejich další dítě, chlapec Příběh, se narodil postižený... ()

Zajímavosti (1)

  • Snímek se v českých kinech promítal před animovaným filmem Univerzita pro příšerky (2013). Stejnémku snímku "předskakoval" i v kinech na Slovensku. (MikeCool)

Reklama

Reklama