Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Známí komici, kteří si říkají Les Charlots, jsou čtyři nerozluční přátelé, hudebníci, volnomyšlenkáři, jež jsou vždy ochotni zastat se slabších. Pracovali v továrně na motocykly, ale provoz byl zrušen, a kromě toho jejich pracovní morálka stejně nebyla valná. Nešťastná čtyřka se sejde u svého přítele Emila, majitele maličkého bistra. Ale ten má mnohem větší problémy. Přímo proti jeho obchůdku se staví obří supermarket, který mu brzy přetáhne všechny zákazníky. Mladíci se okamžitě pustí do boje proti této nekalé konkurenci. Vymyslí řadu neuvěřitelných sabotáží, ale supermarket je jako ledoborec, nezadržitelně postupuje stále kupředu a ničí vše, co mu stojí v cestě. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (255)

FilmFan24 

všechny recenze uživatele

I po těch letech, co film vznikl, je stále strašně moc zábavný. Gagy film přímo hýří a potěší fakt, že i bez fekálního humoru jde natočit skvělá komedie, která je i v dnešní době díky konkurenčnímu boji malých obchodníků versus hypermarkety stále aktuální. Tenkrát v kinech to byl neskutečný hit, na který se chodilo stále dokola. Z nostalgie hvězdička navíc. ()

Garch 

všechny recenze uživatele

Les Charlots ve zdaleka nejlepší z bláznivých "bažantovských" komedií. Prakticky nesrovnatelné s těmi nablblými groteskami. Válcování drobných obchodníků hypermarkety se stalo realitou i u nás, takže, i po několika desetiletích, zůstává scéna se čtením pošty aktuální. Francouzský živnostník se jen tak nevzdá a za pomoci nápaditých mladíků vyrazí do protiútoku: ("A tohle se může?" To se dokonce musí!") ......PS 2021 musí se zvednout na plný počet - chytrých komedií je málo :) ()

Reklama

Stocki 

všechny recenze uživatele

Pro mě naprosto srdcová záležitost, tenhle film znám od dětství a od té doby jsem ho viděl tak nejméně 40× krát. Absolutně nejlepší film s touto partičkou a skvělý příběh o jednom malém koloniálu a jednom velkém megahypermarketu. První dvě třetiny jsou naprosto dokonale nacpány gagama. Závěr přeci jen trošičku pokulhává, ale i tak je to stále zábavné. Velkým plus je vynikající český dabing, který se vázně povedl a Bůh nás ochraňuj aby nikdy nikoho nenapadlo tento snímek předabovat. ()

Compadre 

všechny recenze uživatele

Ve Francii vznikla spousta dobrých komedií a tahle je rozhodně jednou z nich. Fígle jakými se parta vlasáčů pokouší sabotovat supermarket aby pomohla kámošovi - vlastníkovi potravinářského krámu jsou neuvěřitelný...některý místa jsou přeci jenom hlušší, zvlášt ke konci, ale co...jako celek musim uznat, že jsem se fakt pobavil. ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Další hysterická komedie s Les Charlots a Michelem Galabru. I po letech, kdy jsem viděla některé jejich filmy v televizi, je současná DVD repríza nositelem totožného zážitku. Čili je to trhlé a to pořádně. Dnes jsem si jen poprvé všimla toho sociálního motivu, který film ospravedlnil pro uvádění v našich kinech před rokem 1989. ()

Galerie (20)

Zajímavosti (30)

  • Jedným zo strážcov v supermarkete, na ktorého je vysypané celé balenie pracieho prášku a ktorý sa snaží pískaním upozorniť svojich kolegov, je Christian Fechner, producent filmu. (Raccoon.city)
  • Když Émile (Michel Galabru) půjčí Gérardu (Gérard Rinaldi) „vyladěnou“ motorku na vyzkoušení, začne se o něco málo později nahánět se dvěma policisty. Při tom narazí bokem do domu a ulomí pravý blinkr. V následujícím záběru, a po zbytek honičky, je však blinkr v pořádku. Na konci honičky je blinkr opět uražen, přesto že už k žádné odpovídající nehodě nedošlo. (pjotri)
  • Když se pokouší Jean nastartovat sekačku, jeho pracovní deska je ale již čistá. Navíc smícháním zelené a červené dostaneme žlutou, ovšem šéfův bílý plášť je obohacen jen sytě červenou barvou. (Stocki)

Reklama

Reklama