Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dějištěm tohoto drsného, napínavého a inteligentně vymyšleného kriminálního thrilleru jsou hlavní třídy a ulice současné Varšavy. Zaměřuje se na sedm příslušníků dopravního policejního sboru, jejichž životy se změní poté, co jeden z nich zemře za záhadných okolností. (MFF Karlovy Vary)

Videa (1)

Trailer

Recenze (59)

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Chtěl bych být polským dopravákem, který ve službě chlastá, sexuje a inkasuje úplatky za svůj lidský přístup. Tedy chtěl jsem být polským dopravákem asi do půlky filmu, ale pak začalo jít tak trochu o krk a mně hned napadl tucet povolání, které bych dělal raději. Nicméně tento snímek nabídl vynikající kombinaci humoru s napětím a toho já cením. Jen mám trochu obavy z toho, že to celé mělo k realitě blíž, než je můj růžový svět schopen strávit. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Smarzowski je další výborný Polský režisér ( Volyň, Klér) a Dopraváci je dalším jeho solidním zářezem. Příběh se detailně zaměřuje na práci dopravních policistů a je jasné, že se jedná o nevděčnou práci ( Mafiáni, šlapky, politici, vydírání, úplatky). Jakmile jeden ze sboru zemře jeden z nich je zároveň obviněn začíná poměrně strhující a napínavá jízda, která nepoleví až do konce. Napínavé, dobře zahrané, místy brutální ( Scéna s ukousnutým penisem, kde krev stříká po celém autě na to jen tak nezapomenu) a finále je dostatečně šokující. Skvělý film. 8/10. ()

Reklama

emma53 

všechny recenze uživatele

Tak tady máme zase trochu té špíny, bahýnka, korupce, spoustu fuckování, vše bez jakýchkoliv příkras a dost drsně předložené, tentokrát v polském hávu z prostředí dopravní policie. Poslední dobou rostou filmy s touto tématikou jak houby po dešti, takže kdybych neměla ten pocit již několikrát viděného, tak těm Polákům jednu hvězdu přihodím, obzvlášť za tu druhou polovinu, která se mně zdála přece jen trochu víc ucelenější a zaměřená na postavu Riszarda, kterého si bezvadně střihnul Bartek Topa. Jediný chtěl přijít na kloub celé téhle neblahé aféře, ale jak už to tak bývá v jakýchkoliv nezákonných oblastech a situacích, kde je angažováno víc složek, tak není až tak moc překvapivé, kam se bude celá tahle aféra odebírat. Jo jo, souhlas, taky mně trochu připomínal Jožo Ráže :-) ()

Radko 

všechny recenze uživatele

Nelichotivé zobrazenie strážcov zákona sa postupne mení na mrazivú krimi o ovládaní politiky mafiou. Na rozdiel od obdobne ladených politických krimi taliansko-farncúzskej produkcie 70. rokov je ich poľský pendant obsahovo i formálne zakotvený v dnešnej dobe. Nijako sa tu nezastiera súhrn drobných každodenných pokleskov mužov zákona, meniacich ich obraz až na akúsi odpudivú karikatúru mužov strážiacich dodržiavanie zákonmi zakotvených povinnosti. Dopravákom nie sú vzdialené úplatky, nevera, bordely a vzájomné podrazy. Všetko v opare brutálne silného alkoholového odoru. Použitie roztrasených záberov z mobilov v rýchlom strihu zase ukazuje celkovú chaotickosť ich práce a neúmerné pracovné nasadenie pri slabom personálnom zabezpečení. Nič z toho neumožňuje sa naplno a zodpovedne sa venovať ani vážnym dopravným nehodám. Ich pôvodcovia až príliš často vyviaznu zo zodpovednosti po telefonáte kamsi vyššie a následnom podaní telefónu príslušnému policajtovi, ktorý následne len poslušne sklopí uši. Toto sa - len na rádovo vyššej policajnej úrovni v podstate zopakuje aj po vražde policajta. Vítajte vo východnej Európe 21. storočia! ()

CISTICZ 

všechny recenze uživatele

Jako nazačátku mi to připomnělo Revizory, ale pak se film přepne do úplně jiné roviny a je z toho drama o korupci a násilí v Polsku z pohledu dopraváka. Realismus je umocněn zapojením záběrů z mobilních telefonů. Konec trošku předvídatelný, ale velmi koukatelné. Občas proloženo velice černým humorem. Na zdraví! ()

Galerie (97)

Zajímavosti (1)

  • Rovnako ako dej filmu, tak aj jeho celé natáčanie prebiehalo v poľskej metropole Varšava a jej blízkom okolí. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama