Reklama

Reklama

VOD (1)

Skupina amerických vojáků odhalí plán, který může zásadně změnit průběh války a naklonit vítězství v prospěch nacistického Německa. Během druhé světové války při plnění jednoduchého úkolu oddíl amerických vojáků odhalí plán, který může zásadně změnit průběh války a naklonit vítězství v prospěch nacistického Německa. Jednotka je pověřena odvézt zásoby na štáb. Při cestě jsou napadeni a ocitají se v týlu nepřítele. Začíná německá protiofenzíva. I přes nebezpečí, které jim na nepřátelském území hrozí, se skupina rozhodne najít německého jaderného fyzika, zajistit plány vývoje atomové bomby, a zabránit tak nacistům zvítězit. (TV Nova)

(více)

Recenze (71)

Morholt 

všechny recenze uživatele

A přitom to začalo tak slibně. Úvodní přestřelka navnadila a já si říkal, že to přece nemůže být tak špatné. Byl jsem ochoten přehlédnout i nesmyslnost úkolu, kteří vojáci dostali, ačkoliv pořád nechápu, proč museli převážet šunku místo toho, aby šli třeba prozkoumat sektor A či B. Pořádné varování přišlo při přestřelce s obrněnou divizí SS, ale pořád jsem si říkal "Co chceš? Vždyť je to béčko." Jenže když se pak celá ta squadra vydala na špacír skrze Německo a aby šlohla atomovku, zachránila profesora, přičemž se k nim cestou přidali Vinnie Jones a Ivan, co byl vlastně Jacek, začalo toho být prostě moc. Že tito hrdinní vlastenci cestou vystříleli půlku wehrmachtu a SS netřeba rozvádět. Za Vinnieho a úvod 15%. ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Tak toto rozhodne fanúšikom vojnových filmov neodporúčam. Budete naozaj sklamaní. Síce tam hrá Tom Sizemore, ale to na absolútnu stratu napätia v priebehu celého filmu nič nemení. Stopáž asi 96 minút by sa vošla do tridsiatich, z deju som začal byť nervózny, pretože už som dopredu tušil čo sa stane. Je to hrozný americký čajíček. Je vidieť, že americkí scenáristi nemajú vôbec páru, aké vzťahy majú medzi sebou národy Euroázie, isté zaužívané americké dogmy z pohľadu, za veľkou mlákou. Keď sa napr. pozerám na bondovku beriem to s nadsádzkou, ale toto je tak nalinkovaný scenár Hollywoodského béčka, až hamba. Vrcholom všetkého bola ukradnutá atómová bomba a to všetko v štyroch ľuďoch, plus mínus. Nevyhnutnosťou je aj záverečný, trápne pôsobiaci americký pátos. ()

Reklama

JaRCii 

všechny recenze uživatele

Vyskočilo to na mňa na Netflixe, tak som tomu dal šancu. Prvotná prestrelka celkom okej ale už prvé zábery kamery a strihu mi prišli nejaké čudné. Je to očividne TV film (alebo teda aspoň tak vyzerá) a netreba od toho očakávať viac. Scenár je plochý, predvídavý a v podstate hlúpy, pretože stavia na americkom heroizme, kde sa americkí vojaci prestrieľajú hádam cez Berlín a Hitlera až na Mesiac (ďakovať Bohu, že to v tomto filme nestihli), postavy sú ploché a v nikom v podstate nezáleží, Nemci sa chovajú nelogicky a hlúpo, kedy družstvo alebo teda čata američanov s ľahkými zbraňami zničí mechanizovanú obrnenú jednotku SS a nemci sa nechajú postrieľať ako kurence. Záver úplne jasný, všetko dobre dopadlo a američania zachránili Európu pred atómovou pumou. Efekty sú low-cost, rekvizity tiež, najmä nemecké tanky, ktoré sú prekližkou upravené iné tanky, americký sniper má namiesto Springfieldu Gw 43, druhý vojak má namiesto Garandu M1 britský Lee-Enfield (akože asi chceli nejakú zbraňovú rôznorodosť ale vyzerá to smiešne). Jediný svetlý moment je, keď vidíme ženskú agentku, ktorá je ozaj pekná, inak nechápem ako sa mohla trojica trochu lepších hercov - Sizemore, Jones alebo McDonough na toto upísať. Kľudne mohli ten film vtlačiť do 60 minút a dávať to ozaj len v telke, inak je to zbytočný počin, ktorý treba pretáčať a neoplatí sa pozerať ani celý. ()

lioncel 

všechny recenze uživatele

No tohle do prkna .. co je to za kravi?u .. waffen-SS jako totál neschopenky .. a ty tanky .. to si snad dělají p?del .. ha-ha .. no tedy ... hm .. ale obraz jak břitva a ten super zvuk .. nu .. jé hele, hezká slečna (Kestrel / Melia Kreiling) .. šikovná .. a je čistotná, to mají mazlíčci rádi .. ježíš to je vů?, se mu sama nabídla .. to já bych ... no tak, vždyť to zas tak špatný není ... hele, ono je to podle PC hry .. tak to snad ale vysvětluje mnohé .. no to je přece úplně jiná .. to je paráda ... ()

TostTom odpad!

všechny recenze uživatele

Tak tohle bylo něco strašného, kdybych vzal pár kamarádů, dal jim obleky a nějaké makety pušek a šel s něma do lesa s gopro kamerou tak natočím to samé a možná i líp. Naprosto nekoukatelné amatérské bůh ví co co má být snad i trochu vtipné, což se tomu rozhodně nepovedlo. Efekty by udělal líp asi každý kdo umí s nějakým editorem videa, příběh naprosto o ničem a kamera, která se celou dobu třese a skáče na naprosto nesmyslné záběry je fakt otřesná. Mám rád válečné filmy, ale tohle jsem ani nedokoukal... absolutní zvěrstvo a to je to z roku 2013 i před 50 lety ty filmy vypadali líp než tohle. ()

Galerie (12)

Zajímavosti (27)

  • Ve filmu americký sniper používá německou pušku G43, chybí na ni ale přední mířidlo (muška). (SsgtJira)
  • Ve filmu Zachraňte vojína Ryana (1998) utrpí postava seržanta Horvatha, kterou hraje Tom Sizemore, smrtelné zranění a před smrtí ho odmítne slovy: „Je to jen zranění.“ V tomto filmu postava Toma Sizemora, Dean Ranson, dostane smrtelné zranění a před smrtí ho odmítne slovy: „Jsem v pořádku.“ (Johnny.ARN)

Reklama

Reklama