Reklama

Reklama

VOD (1)

Skupina amerických vojáků odhalí plán, který může zásadně změnit průběh války a naklonit vítězství v prospěch nacistického Německa. Během druhé světové války při plnění jednoduchého úkolu oddíl amerických vojáků odhalí plán, který může zásadně změnit průběh války a naklonit vítězství v prospěch nacistického Německa. Jednotka je pověřena odvézt zásoby na štáb. Při cestě jsou napadeni a ocitají se v týlu nepřítele. Začíná německá protiofenzíva. I přes nebezpečí, které jim na nepřátelském území hrozí, se skupina rozhodne najít německého jaderného fyzika, zajistit plány vývoje atomové bomby, a zabránit tak nacistům zvítězit. (TV Nova)

(více)

Zajímavosti (27)

  • Na plakátu filmu je zobrazen těžký tank Panzer VI „Tiger“. Ve filmu však nejsou žádné tanky Tiger, ale upravené ruské střední tanky T34/85 a ruské stíhače tanků SU-85. (Johnny.ARN)
  • Ve filmu Zachraňte vojína Ryana (1998) utrpí postava seržanta Horvatha, kterou hraje Tom Sizemore, smrtelné zranění a před smrtí ho odmítne slovy: „Je to jen zranění.“ V tomto filmu postava Toma Sizemora, Dean Ranson, dostane smrtelné zranění a před smrtí ho odmítne slovy: „Jsem v pořádku.“ (Johnny.ARN)
  • Někteří američtí vojáci mají pušky Lee Enfield, které byly za války standardní britskou pěchotní puškou. Američané používali poloautomatickou pušku M1 Garand. (Johnny.ARN)
  • Stejný styl názvu filmu na plakátu mají i videohry „Company of Heroes“ (2006) a „Company of Heroes 2“ (2013). (Johnny.ARN)
  • V roce 2001 hrál Neal McDonough (Conti) poručíka Bucka Comptona v minisérii HBO Bratrstvo neohrožených (od r. 2001). Seriál se odehrával ve stejném časovém období a Neal v něm hrál důstojníka, který bojoval v bitvě v Ardenách. (Johnny.ARN)
  • Americký voják má ruskou poloautomatickou pušku, která je maskována jako americká odstřelovací puška. (Johnny.ARN)

Reklama

Reklama