Reklama

Reklama

Osiřelá Maryann se nastěhuje ke svým prarodičům. Zoufale osamělá dívka zjistí, že jediné stejně staré dítě v sousedství je upoutáno na invalidní vozík. Andy má ale bohužel velmi despotickou matku, která mu ze strachu o jeho chatrné zdraví odmítá dovolit opustit dům nebo si hrát s Maryann. Jeho táta je sice vstřícnější, nedokáže se však své ženě postavit. Když se Maryann vplíží do jejich domu a prozkoumá nepřístupný sklep, zjistí, že oba rodiče skrývají velmi temné tajemství. Důvody, proč se snaží držet Andyho doma a Maryann dál od svého prahu, nejsou totiž ani trochu nezištné. (Cinemax)

(více)

Recenze (25)

kaylin 

všechny recenze uživatele

„The Harvest“ není snímek, který vás bude děsit lekačkami, ale bude vás děsit atmosférou, strhne vás tím, co se zde děje a tím, jak lidé jednají, když jsou v krizové situaci a když za každou cenu chtějí pomoct svému dítěti. Michael Shannon opět ukazuje, jak je skvělým hercem a tady, kde není potřeba přehrávat, jede až překvapivě klidnou postavu. Jeho umění zase na správném místě. ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Mix rodinného dramatu a psycho thrilleru se tu překvapivě docela vydařil. Michael Shannon opět srší charismatem na rozdávání a opět dokazuje, že role podivínů mu sednou. Děcka v hlavních rolích jsou v pohodě a z novodobé Misery jde místy skutečný strach. Škoda akorát toho konce. Závěrečný epilog působí docela odfláknutě. Širší logiku v tom raději nehledat. ()

Reklama

misterz 

všechny recenze uživatele

Michael Shannon je už dávnejšie jedným z typovo najvýraznejších a najzaujímavejších hercov a to veľkou mierou zachránilo tento snímok. Väčšiu časť pozornosti diváka si tu ukradol pre seba. To mi však vôbec nevadilo, pretože scénky s ním mali aspoň hlbší rozmer ako po psychologickej tak i po dramatickej stránke. Škoda, že ho tu nebolo viac, pretože všetko mimo neho zívalo veľkou nudou s nulovým napätím. Suma sumárum, o horore tu nemôže byť ani reči, ale ako slabší psychologický thriller hrajúci na jednu postavu môže byť. Nenadchne ale ani neurazí. 55/100 Videné v rámci Horror Challenge Tour. ()

George Stobbart 

všechny recenze uživatele

Empty HARVEST of unlikeable actors in this messy childish bullshit. // Kingova Mizéria si prdla a po 25 rokoch vyvárania z toho vznikla biedna Úroda... A aj keby som si odmyslel starú dobrú Misery, tak sú omnoho lepšie filmy, ktoré sa s podobným námetom popasovali kvalitnejšie, či sa už do hororu ťahali viac (Neverlake) alebo menej (Inside). ()

Pilda17 

všechny recenze uživatele

The Harvest má s hororem společného jen málo. První polovina takřka o ničem, ve druhé výrazné zlepšení. Lehký nadprůměr dohromady dá, ale divák by se neměl nechat vyvést z míry tím, že se jedná o horor. Vidím ve filmu psychologický thriller, takže i zároveň tímto komentářem prosím o změnu v žánru .. 5/10 = 56% ()

Galerie (11)

Reklama

Reklama