Reklama

Reklama

Dva machři mezi nebem a peklem

  • Česko Dva nebeští psi na cestě do pekla (neoficiální název) (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Když už havárie letadel nevynáší, je čas otevřít si podnik uprostřed jihoamerické džungle... Salud (Bud Spencer) a Plata (Terence Hill) platí za nejlepší a zároveň nejhorší piloty na celém jihoamerickém kontinentu. Dokáží totiž doletět do cíle s jakoukoliv kraksnou a když je třeba, tak se i šikovně zřítit, aby mohl majitel stroje vyfasovat pojistné. Po bezpočtu leteckých havárií ale vykutálené dvojici štěstí přece jen dochází a tak bez varování spadnou uprostřed džungle kdesi za Andami. Po několika týdnech se oba domnělí nebožtíci vynoří u zapadlé osady hledačů smaragdů ovládanou panem Earsem a rázem se chopí podnikání. Jednoduché létání s proviantem pro odlehlá hornická městečka se ovšem ukáže skoro stejně životu nebezpečné jako řízený pád letadla. Pan Ears totiž nesnáší konkurenci a udělá cokoliv, aby se nové zásobovací linky Salud-Plata zbavil. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (138)

Rodin 

všechny recenze uživatele

Docela koukám, jak nízké hodnocení tenhle kousek má. Nejsem tedy absolutní fanda této dvojky, některé jejich filmy (a to včetně mého v mládí tak oblíbeného Jestli s rozzlobíme...) byly v podstatě dost pitomé, ovšem zrovna v tomto případě jde o možná nejlepší záležitost, ve které se kluci objevují. Konečně je tady scénář, který má hlavu a patu, konečně nejde prvoplánově jen o předvedení sérií úderů na nejrůznější tělesné partie desítek protivníků. Za sebe čistých a nefalšovaných 80%. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Napriek tomu, ze je tento film dvojice Spencer Hill povazovany za slabsi, tak u mna patri medzi najoblubenejsie vdaka neskutocne pohodovej atmosfere. Takisto sa mi paci, ze to nie je natocene uplne v ich klasickom blaznivom style. Hromadnych bitiek je pomenej a su natocene skoro normalne, takze sa pri nich netypicky obidvaja zapotia a nedostanu sa z toho tak lahko ako v ostatnych ich filmoch. Ako bonbonik tu je tradicne skvely pohodovy soundtrack. Takze menej bitiek, serioznejsi dej a pomale tempo, ktore asi väcsine ludi bude vadit, su pre mna hlavnym dôvodom, preco mam tento film tak rad. 8/10. ()

Reklama

Ondrish 

všechny recenze uživatele

G. Colizzi bol majster rušivých elementov. Podobne ako v "Buh odpouští....", kde ma rušila hlavne hudba, ma v tomto filme rušilo prapodivné preskakovanie deja. Napriek tomu však jeho spencerovky majú niečo do seba. Sú trochu odlišné, než ostatné fackovačky a to je fajn. Už len kvôli hláške "Když sem vopilej, teda když mám skutečne nakoupíno...těžko se to vysvětluje...ale začnu být nesmrtelnej..!" dávam 3 hviezdičky..:-) ()

Mikecat 

všechny recenze uživatele

3* dávam za scenérie pralesa a lietadlá. Bud a Terrence sa snažia prebiť ako poistný podvodníci, neskôr ako letecká spoločnosť v miestach kde podľa legendy je v horách ukrytý poklad. Zopár heftov: "však oni uhnou..." "Není tam žádna cesta, ale nemúžete ji minout..." "Měj si strach, hm". Humoru tu je menej, zato potešil havkáč: salašnícky bernský. ws ()

Jardismo 

všechny recenze uživatele

Hodnocení jaký má tenhle film na zdejších stránkách si nezaslouží. Pro mě je to nejlepší film dua S+H. Čiší z něho pohoda. Chápu, že asi některým zdejším erudovaným pisatelům vadí nepřítomnost scénáře. Ale nahodilé scénky a volné proplouvání dějem se mi strašně líbí. Tihle dva budou pro mě vždycky hrdinové mého mládí a tenhle film pro mě bude jeden z nejoblíbenějších. ()

Galerie (23)

Zajímavosti (9)

  • Bud Spencer označil film Dva machři mezi nebem a peklem mezi svými filmy za nejoblíbenější. Důvodem je skutečnost, že se po jeho dokončení stal skutečným pilotem, protože dublující pilot, který ho ve filmu zaskakoval, jej přemluvil ke složení oficiální pilotní licence. (Jizni Tlapa)
  • Věrný psí přítel Arthur, který se ve filmu nejednou objevuje, je rasou Bernský salašnický pes. (Posheidon)
  • Bud Spencer si pilotování ve filmu oblíbil natolik, že si v roce 1975 rozšířil pilotní licenci na létání s helikoptérou a pilotování letadel v USA a Švýcarsku. Toho následně využila při natáčení filmu Jdi na to (1983), kde s helikoptéru opravdu létá. O devět let později si dokonce založil leteckou společnost Mistral Air. (NiaWolf)

Reklama

Reklama