Reklama

Reklama

Bud (Bud Spencer) je bývalý špičkový boxer. S boxem přestal po té, co prohrál zápas kvůli nekalým praktikám soupeře. Teď se mu naskytla příležitost vyrovnat účty a dát několika všivákům pořádně do nosu. Ujme se tréninku začínajícího boxera, ze kterého chce udělat profesionála, který bude schopný porazit ty nejlepší. (oficiální text distributora)

Recenze (39)

sedm.1 

všechny recenze uživatele

Bud Spencer bez Terence Hilla je jako Tom bez Jerryho.Tady sice Budovi jakýsi Jerry asistuje(Jerry Cala),ovšem ten měl dostat v hned první scéně pěkně přes držku a už se ve filmu dál radši ani neobjevovat.Nicméně,tento Spencerův samostatný počin nepatří určitě k jeho nejhorším filmům,ale aby pobavil a nenudil,k tomu mu ještě také dost chybí.Bomber je takový mix komediálního dramatu,v zájemné symbióze docela snesitelné,ovšem celé to nemá ani trochu šťávy.Jistě,když se na scéně objeví samotný Bud,hned je o zábavu postaráno a obzvláště zde je znát,jaké měl tento herec charisma,ovšem všichni okolo něj,a to všetně děje,je spíš na hranici směšnosti a trapnosti.Film má primitivní zápletku,bez spádu a celé to vyjde nakonec v niveč.Jak jsem říkal,Bud Spencer tentokrát celý film nezachránil,ikdyž se sakra snažil,přesto za vyložený propadák Bombera nepovažuji.Hodně silné 2*! ()

Hennes 

všechny recenze uživatele

Klasický Spencer v úsměvném boxerském snímku. Jsou samozřejmě lepší komedie této ikony italské komedie, ale snímek nevybočuje z role Spencerových mlátiček. Hudba De Angelisů opět vhodně doprovází celý příběh a alespoň pro mne radostný pohled, na dnes již korpulentní, tehdy sexy symbol, herečku a zpěvačku jménem Gegia v roli Susanne. ()

Reklama

Nathaniell 

všechny recenze uživatele

Nemůžu si pomoct, musím změnit hodnocení na plnou palbu. Jasně, asi jde objektivně o průměrný film, soundtrack může člověku pěkně vadit, protože - "Fantasyyy!! Fantasyyy!!!" ... Ale pro mě je to prostě film, ke kterému se vracím. Dodnes ho mám na originálce, díky čemuž jsem měl možnost porovnat dabing s původním zněním. Osobně mám radši dabing, ovšem o tom nechci psát. Bud Spencer je super a jak někdo psal - dost se usmívá. Jerry Calà mně na zabití napřišel. Je to dobře ustřelenej pošuk. Ta ženská co hraje jeho sestru je taky skvěle praštěná. Pak ta boxerská parta v posilovně - Týpek s knírem, jeden Silos, borec z Nasa a ten prťous. Žijí dohromady jako rodina a všechno dělají spolu. Díky tomu má film i navzdory žánru jistou rodinnou atmosféru... ... Jasně, příběh kulhá možná i na všechny tři nohy. Hlavně ten základní. Bomberovi zlomili zápěstí a tomu klučinovi taky? Jak originální. Chtěli ho na svoji stranu, podplatili ho a ačkoliv z něho chtěli boxera, udělali z něho výběrčího u Kruppa? Proč, sakra? Vlastně jen kvůli zápletce... Jenže je to film, ke kterému se vracím. Jasně, většinu znám z paměti. Ale příště se na něj mrknu znova. 5* ()

topi80 

všechny recenze uživatele

Tak koukám, že Bud Spencer nám ztvárnil Rockyho 5 dávno před Stallonem. Popravdě řečeno, tento film mě nechytl tak, jak by mě film s Budem chybnout měl. Křečovitá snaha najít k Budovi toho parťáka, co bude dělat srandu, vedla k tomu, že vedlejší postavy šaškují příliš otravně. Ale jinak jde o klasickou neškodnou budspecerovskou komedii s trochou toho morálního poučení. Pozoruhodné je, pokolikáté už si tvůrci v podobném typu filmu vyřizují účty s americkými vojáky. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Buda mám rád, ale tenhle režisér si mě k lásce nepřidal a určitě k tomu taky pomohlo to, že jsem to neviděl v dětství, jenže jak se můžu koukat na film, kde jsem jasně v roli Spencerova kamaráda viděl Terence Hilla a hlavně, jeho náhražka stála za víc než starou belu a už jenom tím jak se choval mi přišel hrozně nesympatický? Těžce. Bomber není žádná změna ve světě Budova kariéra na tom stavěla, ale řek bych, že tenhle trapnej stereotyp už trošku jde mimo mě, každopádně na ty věci co mám s ním rád, se znova kouknu a rád. ()

Galerie (9)

Zajímavosti (1)

  • Kallie Knoetze, který hraje Rosca, je ve skutečnosti bývalý profesionální boxer. (GreatestFan)

Reklama

Reklama