Reklama

Reklama

Noční jízda

Trailer 1

Ivan Locke (Tom Hardy) je vzorný otec rodiny a úspěšný podnikatel ve stavebnictví. V nejdůležitějším okamžiku své kariéry zvedne zvonící telefon a rozhovor, který následuje, odstartuje sérii událostí, jež pomalu vnesou světlo do dřívějších mužových tajemství. Jeho kariéra, rodina i duše se zmítá v krizi. Vyjde najevo, jak může jediné chybné rozhodnutí vést k úplnému zborcení pečlivě vybudovaného, záviděníhodného života. (AMC Czech)

(více)

Videa (7)

Trailer 1

Recenze (562)

troufalka 

všechny recenze uživatele

Film o týpkovi, kterého bych nechtěla mít za manžela, rozhodně bych s ním nechtěla čekat dítě, nechtěla bych být jeho podřízenou ani nadřízenou a zcela určitě bych nechtěla vedle něj sedět v autě jako spolujezdec. Nápad natočit film jako rozhovory vedené během jízdy v autě je dobrý, i když možnosti kamery nejsou veliké. Základem úspěchu je scénář a výkon hlavního (a vlastně jediného) protagonisty. Nemohu říct, že by bylo oboje špatné, jen mě Noční jízda prostě nezaujala. ()

emma53 

všechny recenze uživatele

Jednou větou už tady vyjádřil uživatel Disk to, co jsem si myslela také o rozhlasové hře. Ale jedno je jisté. Kdykoliv a kdekoliv uvidím jakékoliv množství betonu, vzpomenu si na Ivana Lockeho a jeho noční jízdu autem, které bylo narvané velkým kopcem emocí. Tom Hardy hrál brilantně a pro mě překvapivě i v roli, ve které bych ho neočekávala, protože ho mám zafixovaného spíš jako velkého drsoně. Tleskám! Locke byl skvělý i když tahle jeho cesta rozhodně ne. Když k tomu přihodím scénář, který vás nenechá z toho auta vystoupit ani na minutu, tak jsi Stevene za těch čtrnáct dní dokázal vytvořit téměř dokonalé filmové dítko. Musím si to nechat uležet v hlavě a možná to ještě zvednu. ()

Reklama

Snorlax odpad!

všechny recenze uživatele

Milý deníčku, brzy mi bude čtyřicet a tak jsem se rozhodl zachovat jako správný chlap. Onehdá jsem se na služební cestě potkal s nehezkou starší ženou, bylo mi smutno, tak jsem jí udělal dítě. A dnes, milý deníčku, tedy opouštím kvůli tomu svoji práci. A to ji mám tak rád! Já bych lil beton i ze spaní. A abych nezapomněl, opouštím i manželku a své dva syny. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Ty se vysereš na nejrozsáhlejší lití betonu kvůli držení ruky, která je křehká?" Ivan Locke se rozhodl udělat správnou věc a vyvolal tím ve mně jedinou otázku: Je ten chlap debil? Nikdo jiný by totiž pravděpodobně neohrozil svůj domov, rodinu i práci kvůli náhodnému úletu, který rodí o dva měsíce dřív, takže bych si dovolil o Ivanově otcovství pochybovat. On však nepochybuje, řídí, telefonuje a křičí do zpětného zrcátka, což je přesně tak nudné, jak se to tváří. ()

StarsFan 

všechny recenze uživatele

Devadesátiminutový film mapující devadesát minut strávených na cestě z bodu A do bodu B. Kamera nikdy neopustí auto, nikdy neukáže divákovi nikoho jiného než hlavního hrdinu. Netradiční one man show, která ze svého minimalismu vytěžila maximum a která stojí na úžasném hereckém výkonu Toma Hardyho. [Glasgow Film Festival] ()

Galerie (50)

Zajímavosti (14)

  • Snímka vyšla aj pod označením No Turning Back. (MikaelSVK)
  • BMW X5, které hlavní postava (Tom Hardy) řídí, mělo nainstalované hlasové upozornění na docházející pohonné hmoty. Tom Hardy byl po každém takovém upozornění během natáčení rozčílený. Nakonec režiser jeho reakce využil, akorát hlášení o docházení pohonných hmot nahradil hlášením o dalším hovoru na lince. (Fugas.cz)
  • Tesne po ukončení hovoru s Bethan (Olivia Colman), počas ktorého ju uspávajú, je Lockovi (Tom Hardy) vidieť tzv. neviditeľné slúchadlo v pravom uchu. (Tomy_TO)

Související novinky

Tvůrce Gangů z Birminghamu dělá seriál o Ferrari

Tvůrce Gangů z Birminghamu dělá seriál o Ferrari

15.07.2022

Tvůrce Gangů z Birminghamu a rovněž scenárista filmů jako Východní přísliby, Noční jízda nebo Spencer Steven Knight našel svůj příští námět. Britský veterán oznámil, že chystá novou sérii o životě… (více)

Anne Hathaway bude loupit během pandemie

Anne Hathaway bude loupit během pandemie

11.09.2020

Režisér Doug Liman (Na hraně zítřka) a herečka Anne Hathaway (Interstellar, Debbie a její parťačky) společně chystají nový snímek Lockdown, jenž má podle všeho být mixem nízkorozpočtové romantiky a… (více)

Tom Hardy a napínavých 90 minut

Tom Hardy a napínavých 90 minut

12.02.2013

Koncem roku završil mimořádně náročné natáčení Mad Max: Fury Road v žhavých afrických pouštích, a hned jde do dalšího filmu. Britský thriller Locke se může pochlubit scénářem Stevena Knighta … (více)

Reklama

Reklama