Reklama

Reklama

Nejdrsnější zpracování klasika E. A. Poea. Navždy bude Maria litovat dne, kdy se vzepřela vůli španělské inkvizice. Kdyby jen tehdy nevystoupila z davu na obranu toho nebožáka. Kdyby jen nezaujala svou odvahou ďábelského inkvizitora Torquemada. Kdyby jen.... Dnes už je to vše jedno. Obviněna z čarodějnictví, zneuctěna, brutálním způsobem připravena o jazyk, čeká Maria, až se k jejímu mladému zmučenému tělu přiblíží pověstné, ze všeho vysvobozující kyvadlo. Nebo je snad ve světě ještě spravedlnost a na dně jámy, mezi krysami, nakonec skončí ten pravý? (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (75)

Astaroth12 

všechny recenze uživatele

Tak toto bolo čo?Lebo tento film je čisté znesvätenie Poea a jeho vynikajúcej atmosferické poviedky.Jama a kyvadlo z 1961 je oproti tomuto braku majstrovské dielo.Už ten začiatok vyznel tupo,primitívne a úboho a Bohužiaľ sa v tomto duchu niesol až do konca .Réžia je v tomto prípade totálne mimo a neschopnosť režiséra v tomto filme je očividná.Herci sú tiež bez hereckého umenie.Tento film ma skromnú výpravu a odev tiež niekedy bol až na smiech.Dialógy o nich si myslím svoje.To bola totálne zbytočná adaptácia,ktorá ma len minimálne spoločné s Poeom. ()

kosta73 

všechny recenze uživatele

Místy až skoro pohádkový příběh má s geniální Poeovou povídkou společné akorát téma inkvizice a hlavní dva mučící nástroje. Ty jsou vizuálně velmi umně zpracované ( no pravda, jáma mohla být děsivější ) a dodávají příběhu patřičnou působivost. Gordonovi téma středověkého čarodějnictví evidentně sedí a režisérův fanoušek má možnost si vychutnat spoustu typicky gordonovských znaků - parádní úvodní titulky, hudba, pestré barvy, dostatek gore, černohumorné glosy a pochopitelně přítomnost Jeffryho Combse. Henriksen v roli rozpolceného inkvizitora je očekávaně vynikající a můj milovaný Oliver Reed mohl sice dostat více prostoru, ale i tak mě jeho krátká přítomnost velmi potěšila. Někdo tu napsal, že si na tento film za pár let nikdo ani nevzpomene. Já na něj určitě nezapomenu! ()

Reklama

Adam Bernau 

všechny recenze uživatele

Zneužitý název. Trapný pokus o Kladivo na čarodějnice se šmíráckým použitím rekvizit z E.A. Poa. Inkvizitor zpočátku skvěle nadčasový, vše ostatní trapně „nadčasové“, samé deklamace hollywoodského humanismu. V postavě inkvizitorově je soustředěno naprosto vše, celé ideové napětí staré i moderní Evropy. Pohádkový konec „chtěl jsi čarodějnici – zde je“ navazuje jako jediné možné řešení na úvodní bezvýchodnost totalitního patentu na pravdu. Komunisti jehovisti krtek sto let žere listí. ()

cariada 

všechny recenze uživatele

Tak nák jsem nevěděl co od toho čekat. Ale nakonec se to ukázalo jako velice povedené. Možná si bude říkat ,že je to místy než horor spíš historické drama ala Kladivo na čarodějnice. Vše se odehrává v 15 století ve Španělsku v odbodí inkvizice a nechvalně prosnulého inkvizitora Torguemandem ,který každého donutí přiznat se k čarodějnictví a když ho nezabijou při mučený tak plameny ukončí jeho trápení. Příběh se odehrává okolo manželského páru ,který se živí pekařinou. Jsou svědky popravy ,ale když se snaží odejít protože se na to nechtějí dívat jsou zadrženy a ženu Marii odvedou na výslech a mučení. Jsme s vědky krutých praktik při výslších. A rozdvojené osobnosti Torguemady. Manžel dělá vše ,aby svoji ženu zachránl. Kyvadlo se objeví až v závěru stějně jako jáma ,která je trochu jiná než jí znám z jiného filmu kde jsou v jámě hadi tady jsou tam špičatý kůly. ()

MISSha 

všechny recenze uživatele

Bohužel nedopatřením jsem si tohle spletla se stejnojmenným hororem z roku 61,byla jsem natěšená ale nadšení rychle pominulo,celou dobu mi vrtalo hlavou proč je v červeně zabarvených číslech začalo mi být jasné to bude jiná verze. Ale i tak jsem se s narůstající nudou dokoukala na trapné béčko u které si dělá srandu samo ze sebe a tváří se rádoby vážně se stupidním příběhem resp. koncem který by byl ve své době prakticky nereálný, se smolnými 49 procenty zaslouženě. Dlouho jsem neviděla film u kterého bych zbytečně promarnila čas... ()

Galerie (8)

Zajímavosti (1)

Reklama

Reklama