Reklama

Reklama

Young Ones

  • Velká Británie Bad Land: Road to Fury
Trailer 2

Obsahy(1)

V nedaleké budoucnosti přemění Ameriku katastrofické sucho na vyprahlou pustinu. Zatímco většina lidí těžce zdevastované oblasti opustila, někteří odmítají ze svých domovů odejít v naději, že se déšť vrátí. Ernest Holm je jedním z těch, kteří zůstali. V nevlídném prostředí brání farmu před nájezdy banditů, zajišťuje zásobovací cesty a snaží se postarat o svou rodinu. Přítel jeho dcery má ale s Ernestovou zemí jiné plány a nezastaví se před ničím. (dresi)

(více)

Videa (4)

Trailer 2

Recenze (50)

Aljak 

všechny recenze uživatele

Čo toto bolo za blbosť? Akčný sci-fi western, tak to už je mi len kombinácia! Scenár veru nebol najhorší a myslím, že na tej ústrednej zápletke by sa dal postaviť celkom slušný príbeh. Vyschnutá schátrala krajina bez vody bola výbornou kulisou, no to spracovanie bolo naozaj naozaj hrozné! Už len všetky tie ústredné postavy boli dosť nanič, a keď sa k tomu pridali všetky tie zbytočné prvky, podivné zvraty v deji a úbohé dialógy, tak to jednoducho dopadnúť dobre jednoducho ani nemohlo. Ale aspoň 1* za tie púštne kulisy a aspoň náznak schopnej zápletky. ()

Beckett51 

všechny recenze uživatele

A přece se objevil. Film, díky kterému se mi opět obnovila víra v ne-mainstremovou tvorbu. Špičková práce po každé stránce. Scénář, herci (Kodi podal zatím svůj nejlepší výkon a Shannon je samozřejmě kapitola sama o sobě - jako vždy), úžasná kamera, režie, skvělá hudba a přirozené emoce, žádné citové vydírání. Bezpochyby jeden z filmů roku. Moje erektivní já se po poblití-hodných Želvách konečně opět zvedlo. ()

Reklama

Radek99 

všechny recenze uživatele

Opravdový western z budoucnosti! Vyprahlý, špinavý, pomalý, prostě takový, jako má správný western i postapokalyptický snímek být. Jake Paltrow instinktivně vytušil dávno se nabízející průnik obou tak odlišných, v podstatě ale metonymických žánrů. Ne že už by tu takové pokusy nebyly, spojit western a sci-fi napadlo před 3 lety třeba tvůrce Kovbojů a vetřelců, byly to ale pokusy umělé a nefunkční. Hlavně tedy všichni vždy měli za to, že tohle spojení musí být na průniku akce a podpořené dynamikou akčních scén. Ovšem to je zásadní neporozumění westernového i postapo světa. Jde především o ducha boje o přežití a obhájení svého způsobu života. A samozřejmě i leitmotiv pomsty. A to film Jakea Paltrowa naplnil vrchovatě. Malý nízkorozpočtový nezávislý film, který jde proti všem očekáváním a pravidlům. Nádherná kamera, vynikající hudba, zajímavý scénář, skvělí herci. V záplavě šablonovitých sci-fi naprosto originální snímek. ()

peetriss 

všechny recenze uživatele

Westernový půdorys aplikovaný do sci-fi z blízké budoucnosti. Nápad zajímavý, podobně jako kamera a stylizace. To je však bohužel vše, protože jen nápad nemůže film utáhnout a v Young Ones jsme svědky Paltrowova plácání se v ději vyprahlém jako prostředí, ve kterém se odehrává. Snaha odchýlit se od "většinové" tvorby se chválí, šlo se na to však cestou, která diváka nezaujme a nudí, o postavách to platí dvojnásob. Herecké obsazení je rozporuplné - Michael Shannon a Nicholas Hoult se rolí zhostili dobře, Elle Fanning je takové moje tajné zlatíčko, tady se však objevila v roli, která jí tuze nesedla, Kodi Smit-McPhee nevýrazný. V malé roličce Anny zaujala čtrnáctiletá Liah O'Prey (kterou ČSFD zatím nezná), tak trochu připomínající dětskou AnnuSophii Robb v tmavovlasém vydání. ()

Rob Roy 

všechny recenze uživatele

Bolí mě u srdce, že film s fantastickou kamerou, slušným námětem a frajerem Michaelem Shannonem je zabitej zmatenou režií a nezájmem o postavy (uřvaná Elle Fanning wtf). Po smíšených recenzích jsem doufal, že by mi to mohlo sednout. Bohužel. A Kodi Smit-McPhee je definitivně můj nejneoblíbenější "dětský" herec, potvrzuju si to s každým filmem. 5/10. P.S. Velmi působivá netradiční hudba Nathana Johnsona. A dokonalý "závěsový" konečný titulky, achjo, proč ale v tomhle filmu. ()

Galerie (29)

Zajímavosti (1)

  • Natáčení filmu probíhalo v období února až března roku 2013. (Tristan Rafael)

Reklama

Reklama