Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dvě hodiny nadupané akcí, ve kterých se gang mladých zlodějíčků zaplete do sítí kruté a brutální zločinecké armády. Uprostřed území nikoho přežije jen ten nejsilnější. Helene Laborie (Nadia Fares) je francouzská důstojnice zvláštního policejního komanda. K soudnímu přelíčení má předvést Abedinam Nexhepa, největšího bosse podsvětí, ale během transportu na speciální eskortu zaútočí uprostřed opuštěné průmyslové oblasti jeho lidé, kteří se nezastaví před ničím. Ono místo právě vykrádá ne moc zkušený mladý gang… (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Recenze (126)

giovanni3 

všechny recenze uživatele

Příjemné překvapení. Nečekal jsme od tohoto filmu mnoho, ale bylo to chutných 105 minut. Zajímavá zápletka kombinace zlodějíčků notebooků+ochranky+členů speciální jednotky vs. obrovské množství zabijáků z jakési Albánské mafie.. Některé nápady a scny byly velmi dobré, ale jinak povětšinou klasická průměrná akce. Dávám lepší 3z5 ()

lennyd 

všechny recenze uživatele

Policejní jednotka převáží šéfa francouzkého podsvětí Nexhepa k soudnímu přelíčení. Tuto příležitost si ale nenechají ujít jeho lidi, a policejní konvoj přepadnou. Přežije pouze několik policistů z policejního komanda, a ti se pokusí ukrýt v jakési tovární hale. Jako na sviňu továrnu zrovna vykrádá gang zlodějíčků, kterým se takto skříží plány. A jelikož Nexhepovi lidé se před ničím nezastaví, začíná trojstranná přestřelka (všichni proti všem) ... Ne, určitě to nebyl špatný film - samotná zápletka je docela hezky vymyšlená, a před několika (desítky) lety by to byl určitě akční hit. Ale film má jednu zásadní chybu - režisér se tak nechal strhnout vidinou samotné akce, že zapoměl nějak více představit jednotlivé aktéry, takže ve chvíli, kdy vidíte, že "někdo" po "někom" střílí, většinou ani netušíte ze které z bojujících stran je. A díky tomu, že se většina filmu odehrává v potemělé hale, tak je chaos dvojnásobný. Francouzké filmy mám docela rád, ale když jde pouze o napodobeninu velkého Hollywoodu, bez nějaké invence, tak to prostě nefunguje ... ()

Reklama

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Celkem slušná leč průměrná francouzská akční řežba. Samy Naceri v té době byl jasným lákadlem pro diváky, leč tu ho zastínili jiní a jeho nablýskané a vytuněné Taxi je pro něj životním úspěchem. Některé pasáže jsem si docela užíval, místy to mělo i slušnou atmosféru, ale takový stařík Nielsen by si s těmi albánskými sráči poradil s větší grácií. Velká škoda, že neproběhlo nějaké excelentní finále s tím bossem, který rozhodně zaujal mou pozornost stejně jako herečka Nadia Fares. Určitě ale zajímavé – lehce drsné zpestření mrazivého pátečního večera… ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Slušná jízda z Francie, která určitě na necelé dvě hodinky zabaví, adrenalin do žil napumpuje ale vcelku rychle se na ní zapomene. Akce samotná totiž není nikterak velká, ale zase je kvalitně odvedená a spolu s herci určitě hodně upřímná. Samy Naceri a Benoît Magimel mě hodně překvapili, protože je ve filmech nevídám každý den a o to víc to potěší, protože jejich tvář se dokáže táhnout celým filmem, a nepřestane nudit, což je pro film velký přínos. Jen si myslím, že těch akčních z Francie je daleko více kvalitnějších než Vosí hnízdo, i když to je také solidní a věřím, že plno lidí bude tvrdit to samé co já, akorát do toho kvalitního Vosí hnízdo bezproblémů nacpe. ()

crozet 

všechny recenze uživatele

Jako televizní divák programu ČT1 v sobotu večer (poněkud neslibné východisko) jsem byl překvapen mile. Příběh sice trpí nadsázkou a ojediněle bílými místy, avšak režie vytvořila živou až strhující atmosféru obrany improvizovaného spolku policie a profesionálních lupičů vůči démonickým zločincům. Dobrý střih. ()

Galerie (26)

Zajímavosti (1)

  • Film je inspirován snímkem Přepadní 13. oksku (1976). Na film odkazují především scény, kdy po sobě útočníci "uklidí", aby to zvenčí vypadalo, že se nic neděje, nebo scéna, ve které se jedna z postav snaží uniknout kanálem. (Lorge)

Reklama

Reklama