Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Legendární ruská pohádka o pracovité Nastěnce, statečném, ale samolibém Ivanovi a lásce, která si poradí se zlou macechou stejně jako s mrazivým kouzlem berly mrazilky.  Bylo nebylo, žil kdysi stařeček, který měl hodnou a pracovitou dceru Nastěnku, jenže si vzal za ženu zlou, která je oba týrala stejně jako její rozmazlená dcera Marfuša. A protože Marfuša příliš krásy nepobrala, o to víc macecha nenáviděla půvabnou Nastěnku, a přemýšlela jak se jí zbavit, až ji nakonec jedné kruté zimy do lesa vyhnala a doufala, že tam zmrzne nebo ji vlci sežerou. V lese naštěstí pečoval o zasněžené stromy kouzelný Mrazík, strážce zimního lesa, car metelice a bouře. A ten, protože byl spravedlivý, pomohl Nastěnce a postaral se oni. A ve stejný čas, ovšem na jiném místě zas, vydal se do světa pohledný silák Ivan. Loupežníky přemohl, s ježibabou si poradil, ale dědečka hříbečka urazil, takže se stal medvědem a musel konati dobré skutky, aby znovu získal zpět své lidskou tvář. Však to všechno dobře znáte, vždyť s touhle pohádkou se na televizních obrazovkách setkáváte rok co rok už více než třicet let. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (1 048)

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Legendární ruská pohádka, která u nás každoročním vysíláním téměř zlidověla a velká část národa ji bere jako nedílnou součást Vánoc. O kultovní a nestárnoucí status v českých luzích a hájích se zřejmě s největší mírou zasloužil nezapomenutelný a jedinečný český dabing. Ten milounký, jako ptáček zpěvný hlásek Nastěnky, chvástající se Ivánek nebo František Filipovský a jeho baba Jaga. A samozřejmě další postavy, "krasavice" Marfuša, dědeček Hříbeček, dobrotivý tatínek a sám pán zimy, Mrazík a jeho kouzelná hůlka Mrazilka. Tito všichni a další v poeticky rýmovaném scénáři asi nejoblíbenější nečeské pohádky. A taktéž oblíbené pohádkové hlášky. "Je ti teplo, děvče?" -"Teplo, dědečku Mrazíčku, teplo", "Ha, Ivan!" ()

Reklama

tron 

všechny recenze uživatele

„Môj synáčik sa ožení. Kto povedal, že nie? Veď sa mu už aj patrí... ale nie s hentou kobylou.“ Ja som na MRÁZIKOVI vyrastal (navyše niektoré scény sú takmer čistý horor, čo mám v rozprávkach rád), takže musím dať 100% a neviem si vôbec predstaviť, že by som tento slávny ruský film nepoznal. I po rokoch, keď už dávno nechodím do škôlky, ma ale baví. Výborné herecké obsadenie (namyslený Ivan, ježibaba, milý Mrázik), krásna ruská lesno-dedinská výprava a kultové scény (lúskanie orechov, medveď, lietajúce budzogáne, chalúpka na stračej nôžke) sú pretkané vtipnými dialógmi („Je ti zima, dievčinka?“ – „A čo ti šije, hlupák starý?“) a pôvabnými hláškami, v ktorých sa mnohí nájdeme („Aj múdry som... aj pekný...“). ()

kulyk 

všechny recenze uživatele

Nasťa, Ajvn a děd Prašifkin - nesmrtelná klasika, kterou v Rusku nikdo nezná. Začínám trpět podezřením, že je snad nějakým globálně rozšířeným záměrem, aby v pohádkách vše dopadlo zcestně. Špičkově vycvičená a kvalitně zorganizovaná četa lapků neporazí jednoho chcípáčka, ba naopak, sami skončí s hromadnou trepanací lebek. Zkušená magička, v podání Filipovského tak sexy, jak jen ježibaba může být, též nepochopitelně ostrouhá. Ani matka, pečující řádně o blaho své ocelovochrupé dcery, nedojde zadostiučení. Dokonce si před ní na konci ten její svraštělý buzíček dupne....podivné. Asi chceme vyslat potomstvo do světa plného kartelů a teroristických buněk zcela nepřipravené, omotané řadou nereálných představ a očekávání. Dal bych odpad, ale Česká stomatologická komora u mě decentně zalobovala. Pročež napodobte Marfušku a děkuji za obálku. ()

Melies 

všechny recenze uživatele

2 / 10 Čakal som všeličo, ale toto... tak toto skutočne nie! Namiesto kultovej vianočnej klasiky som bol svedkom tej najkŕčovitejšej zábavy pod slnkom - Medveď Ivan vo mne namiesto súcitu vyvolával pohŕdanie ľudskou rasou, vtieravú Nastenku som mal sto chutí holými rukami zahrdúsiť (stavím sa, že by mi za to ešte zo slušnosti poďakovala) a jej famíliu eskortovať na Sibír. Rozprávky zbožňujem, ale Mrázik ide úplne mimo mňa - a verte mi, samého ma to mrzí. Problém je zrejme v tom, že som to prvý krát videl ako plnoletý a jeho sledovanie tak vo mne nevyvoláva príjemné spomienky na bezstarostné detstvo, ako u mnohých odrastenejších užívateľov. Škoda, vidieť to desať, pätnásť rokov dozadu, mohlo ísť o ďalší nezabudnuteľný filmový zážitok, ktorý by som mohol pozerať zas a znova a vždy by mi na tvári vykúzlil úprimný úsmev. ()

Galerie (52)

Zajímavosti (56)

  • Slunce ve snímku vychází směrem doleva, jako by se film odehrával na jižní polokouli. (L_O_U_S)
  • Ve verzi pro Tatarstán, jednu z republik bývalého Sovětského svazu, chyběly scény s loupežníky. (Martrix)
  • Režisér Alexandr Rou objavil herečku do úlohy Marfušky, Innu Čurikovú na hereckom učilišti, kedže ju predtým nezobrali na slávnu umeleckú školu kvôli nedostatku talentu. (Raccoon.city)

Reklama

Reklama