Reklama

Reklama

Alexandr Rou

Alexandr Rou

nar. 08.03.1906
Sergijev Posad, Moskevská oblast, Ruské impérium

zem. 28.12.1973 (67 let)
Moskva, Rusko, Sovětský svaz

Zajímavosti (17)

Mrazík (1964)

  • Dvojičky Olga Jukina a Taťjana Jukina, nadšené z točenia rozprávky Kráľovstvo krivých zrkadiel (1963) s režisérom Alexandrom Rouom, ktorá sa točila iba rok pred Mrázikom a priniesla malým dvojičkám veľkú popularitu a slávu po Sovietskom zväze, napísali režisérovi list, že by si radi zahrali v jeho ďalšej rozprávke. Režisér Rou ich prianiu vyhovel, ale dal im v Mrázikovi iba malú rolu dievčatiek, ktoré zbierali hríby a na scéne ich bolo vidieť iba pár sekúnd. Vďaka takýmto mini roliam sa im nedostalo takého komfortu ako pri natáčaní predchádzajúcej rozprávky, kde stvárnili hlavné postavy. Z tohto dôvodu zavládlo u nich sklamanie a aj vďaka odmietavému postoju rodičov sa už pred filmovou kamerou nikdy neobjavili. (Raccoon.city)

Mrazík (1964)

  • Natalja Sedych (Nastěnka) musela při natáčení absolvovat i několik fyzicky náročných scén. K nejtěžším patřila ta, v níž svou nevlastní filmovou sestru Marfušu (Inna Čurikova) zachraňuje ze špinavé studené vody plné pijavic. Než se do ní odhodlala skočit, třikrát se rozeběhla a zastavila. Pomohlo, až když režisér Alexandr Rou zvýšil hlas. (Pampa)

Mrazík (1964)

  • Natalja Sedych (Nastěnka) se na casting vydala tajně, bez svolení rodičů. Ti jí posléze natáčení zakázali a pomohla až intervence režiséra Alexandra Rou: „Musel jsem s nimi promluvit a přemluvit je. Jednoduché jednání to nebylo,“ uvedl s tím, že je přesvědčil až slíbený honorář. (Duoscop)

Mrazík (1964)

  • Po premiéře zaplavily poštovní schránku Natalje Sedych (Nastěnka) žádosti o ruku. Domů jí chodily tisíce dopisů od mužů, kteří si ji toužili vzít. Alexandr Rou nebohé dívence nařídil, ať odepisuje na všechny, ta však prý nakonec odpovídala jen vězňům, kterých se bála víc než režiséra. (Duoscop)

Mrazík (1964)

  • Režisér Mrazíka Alexandr Rou vyžadoval, aby Marfuša (Inna Čurikova) vypadala mnohem hůř než Nastěnka (Natalja Sedych). Když herečka viděla práci maskérů, prý se rozplakala a uvažovala dokonce i o odchodu z natáčení. (Ficik)

Mrazík (1964)

  • Režisér Alexandr Rou získal za Mrazíka cenu Lev sv. Marka v rámci sekce filmů pro děti a mládež na 26. ročníku MFF v Benátkach (1965). (Raccoon.city)

Mrazík (1964)

  • Inna Čurikova (Marfuša) ve scéně, kde louská v ústech ořechy, nešvindlovala, drtila je podle svých slov "bez triků", holými zuby. Svůj um navíc předvedla už při castingu, což prý režiséra Alexandra Rou přesvědčilo, aby ji obsadil. (Jirka_Šč)

Království křivých zrcadel (1963)

  • Režisér Alexandr Rou pred obsadením dvojičiek Olga Jukina (Oľa) a Taťjana Jukina (Aľo) prešiel veľa konkurzov po celom Sovietskom zväze a vyskúšal viac ako 300 párov dvojičiek. Podľa neho mali si byt hlavné postavy navzájom podobné ako dve kvapky vody. Zároveň chcel, aby dievčatá mali úplne odlišné charaktery s absolútnou vonkajšou identitou. [Zdroj] (Raccoon.city)

Režisér

Scenárista

Reklama

Reklama