Reklama

Reklama

Inna Čurikova

Inna Čurikova

nar. 05.10.1943
Belibej, Sovětský svaz

zem. 14.01.2023 (79 let)
Moskva, Rusko

Zajímavosti (11)

  • V roku 1993 zasadla v porote slávneho filmového festivalu v Cannes. (Raccoon.city)
  • V roku 1976 ju pozvali na filmový festival v Karlových Varoch a v roku 2003 zavítala na Febiofest. (Raccoon.city)

Mrazík (1964)

  • Natalja Sedych (Nastěnka) musela při natáčení absolvovat i několik fyzicky náročných scén. K nejtěžším patřila ta, v níž svou nevlastní filmovou sestru Marfušu (Inna Čurikova) zachraňuje ze špinavé studené vody plné pijavic. Než se do ní odhodlala skočit, třikrát se rozeběhla a zastavila. Pomohlo, až když režisér Alexandr Rou zvýšil hlas. (Pampa)

Mrazík (1964)

  • Představitelka Marfuši Inna Čurikova se za vzhled a chování své postavy styděla. V ulicích Moskvy byla terčem posměchu a sama se prý kvůli tomu nedokázala na Mrazíka podívat více než jednou. (raininface)

Mrazík (1964)

  • Inna Čurikova (Marfuša) spomína na svoju filmovú sestru Natalju Sedych (Nastenka). "Snažila som sa ju niečo naučiť, ale márne. Bola to baletka, krehká a tichá. Pokúšala som sa ju naučiť hovoriť hlasnejšie a trápila ju rečníckymi cvičeniami, ale bez úspechu, bola stále jemná a nežná." (Raccoon.city)

Mrazík (1964)

  • Režisér Mrazíka Alexandr Rou vyžadoval, aby Marfuša (Inna Čurikova) vypadala mnohem hůř než Nastěnka (Natalja Sedych). Když herečka viděla práci maskérů, prý se rozplakala a uvažovala dokonce i o odchodu z natáčení. (Ficik)

Mrazík (1964)

  • Inna Čurikova (Marfuša) ve scéně, kde louská v ústech ořechy, nešvindlovala, drtila je podle svých slov "bez triků", holými zuby. Svůj um navíc předvedla už při castingu, což prý režiséra Alexandra Rou přesvědčilo, aby ji obsadil. (Jirka_Šč)

Mrazík (1964)

  • Natáčení prodražil přesun produkce za polární kruh (konkrétně na poloostrov Kola), jediné místo, kde tou dobou bylo dost sněhu - na všem ostatním se proto muselo šetřit. Součástí úsporných opatření byla například i cibule místo jablka, do níž se musela zakousnout Inna Čurikova alias Marfuša, čekající v lese na Mrazíka (Alexandr Chvylja). Pokrmy na svatební hostině z konce filmu zase rekvizitáři natřeli petrolejem, aby herci nemohli ujídat. (zdenur)

Reklama

Reklama