Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Príbeh nového filmu japonského režiséra Makota Shinkaia The Garden Of Words (Záhrada slov) sleduje mladíka Takaa, zatiaľ nevyučeného obuvníka, ktorý sa jedného dňa vydá poza školu, aby mohol v prekrásnej záhrade pracovať na svojich nových návrhoch topánok. Tu stretáva záhadné dievča Yukino, ktorá je o niečo staršia ako Takao. Ako čas beží, obaja sa v záhrade naďalej stretávajú; vždy však len za daždivého počasia. Postupne sa ich vzťah prehlbuje; koniec daždivých dní sa však pomaly, ale isto blíži. (issoumaila)

(více)

Recenze (91)

Lucjen 

všechny recenze uživatele

Ako už všetci poznamenali, najsilnejšou stránkou je tu animácia... Dokonalé, dokonalé, dokonalé, rozplývala som sa. + dážď milujem, takže.. nie je čo riešiť. Celé to pôsobilo príjemne poeticky :) Dejová línia na konci akosi klesla.. ako sa tam obaja rozkričali a rozplakali... Ale animácia + charaktery postáv si proste zaslúžia 5*, aj keď slabších. ()

TomX2 

všechny recenze uživatele

Najviac znamenitým prvkom tu je dokonalá animácia, ďalej to dosť obohacuje výborný soundtrack a melancholická atmosféra. Film postráda nejakí hlbší význam alebo psychologický rozbor postáv a chýba mu rozvinutejší dej (+ prospela by tomu aj väčšia dĺžka), celé to však drží spomínaná vizuálna stránka. Bez nej by to bolo na tri. ()

Reklama

Starletka 

všechny recenze uživatele

Animace je prostě nádherná, soundtrack taky moc pěkný a celý film si drží melancholickou deštivou atmosféru. Ale zase, znova a opět celé toto dílko postrádá to hlavní - pořádný příběh. Naštěstí jsem se už poučila ho nečekat, takže nemůžu říct, že bych byla zklamaná, ale chyběl mi a dost jsem se nudila. Každopádně Kotonoha no Niwa je ve výsledku rozhodně daleko lepší než přeceňované 5 Centimeters Per Second, ale na tom má podíl i fakt, že je to kratší. Ale i tady pořád platí - Pokud se chcete jen pokochat audiovizuálnem a nepotřebujete obsah, film je přímo pro vás. Pokud chcete víc, budete se nudit. 6/10 ()

Tyckin 

všechny recenze uživatele

Vizuálně neskutečně nádherné, mistr animace se pozná. Hudebně nenápadné, obsahově vcelku prosté, ovšem nesmírně křehké, melancholické, poetické a romantické. Viděno podruhé na promítání v JICC Praha 1 s anglickými titulky, a že Shinkai táhne bylo vidět na účasti (20-25 lidí), dokonce dorazili i japonští diváci :-) ()

vydumnica 

všechny recenze uživatele

The Garden of Words. Záhrada slov má nádhernú prenádhernú hudbu a krásnu animáciu, ale po príbehovej stránke ma tento krátky Šinkaiov film neohúril až tak ako jeho úžasné a doslova až dychberúce anime Weathering with You (Tenki no ko) a Your Name (Kimi no na wa) - obidve chcem vidieť ešte raz, ale k Záhrade slov sa už nevrátim. Je to taký malý poetický film, v ktorom hrá hlavnú úlohu dážď. Makoto Šinkai ho má zrejme veľmi rád :-). ()

Galerie (10)

Zajímavosti (5)

  • Yukinin mobil se náramně podobá poslední generaci smartphonů Sony Ericsson pod označením Xperia neo. (Honza135)
  • Po titulkoch nasleduje ešte jedna scéna. (TomX2)

Reklama

Reklama