Reklama

Reklama

Hoši no koe

  • Japonsko ほしのこえ (více)
Trailer
Animovaný / Krátkometrážní / Drama / Romantický / Sci-Fi
Japonsko, 2002, 25 min

Obsahy(1)

Píše se rok 2046. Mikako Nagamine a Noboru Terao jsou kamarádi a spolužáci ze střední školy. Zatímco Noboru však bude i příští rok pokračovat ve studiu, Mikako byla vybrána, aby se zúčastnila vesmírné expedice, kterou umožnily technologické poznatky získané z objevených ruin mimozemské civilizace na Marsu. Jediným spojením Mikako a Noboru se tak stanou elektromagnetické vlny mobilních telefonů. Hoshi no Koe stvořil jediný člověk, Makoto Shinkai na počítači Apple a původní verze byla nadabována jím a jeho ženou. Později došlo i na namluvení profesionálními dabéry. (yenn)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (54)

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Ono je to veľmi pekný nápad, ale rozvitie podmanivej atmosféry z predchádzajúcich Shinkaiových filmov je nedostačujúce. Striedanie ručnej a počítačovej animácie mi príde skôr ako rušivý element a nebyť výborného klavíru a znova podmanivo zostrihaných obrázkov, tak by som tomu poetizmu zase až tak neveril. Na druhú stranu je vidno, že Shinkai ako rozprávač a režisér dospieva, len tá prekombinovanosť mi prišla príliš na efekt. ()

Mi Nü-Chai 

všechny recenze uživatele

Melancholická story o lásce a daleké cestě plný nádherných obrazů. Bohužel, film nenabízí nic víc, než podprůměrný příběh a grafiku, která ovšem trpí jistou kolísavostí - v některých scénách je velice precisní, v jiných působí dosti nedotaženě (např. ošklivé a nepříliš propracované obličeje postav). Když k tomu připočtu onen příběh, nevychází mi hodnocení tohoto filmu příliš positivně. ()

Reklama

kitano 

všechny recenze uživatele

Velmi posobiva a originalna sci-fi romanca. 25 min. mi uletelo velmi rychlo, az mi prislo luto ze je uz koniec. Rad by som si tu krasnu atmosferu vychutnaval dlhsie. Zistite, ze skutocna laska je taka, ked niekto dokaze cakat na SMS od svojho milovaneho 8 rokov......Nemozne? Ano, ale uzasne romanticke :)(9/10) ()

Jirka_Šč 

všechny recenze uživatele

"Hlasy vzdálených hvězd" jsou velmi solidním sci-fi předobrazem "5ti centimetrů za sekundu". Sms zpráva, která ze Síria na zem doletí za osm let a sedm měsíců, je jediným prostředkem komunikace mezi dvěma bývalými spolužáky, Noburem a Mikako. Smutné, melancholické. Hodně "muziky" na ani ne půlhodinové stopáži. Přitom vytvořeno v jednom počítači a "na koleně". Makoto Shinkai: Respect! ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Rok 2046 může vypadat i jinak, než si představuje Kar-wai Wong. Romantická báseň na 24 minut s netradičním prostředím, moderním způsobem dorozumívání mezi dvěma lidmi a nevinnou, ale o to víc oddanou podobou lásky. Skvěle působí záměrně paradoxní kontrast mladické romantické dívky smskující milenci ve volných chvílích boje s cizí rasou.Jen nikdo nesmí řešit, proč je tak mladá... Působivý videoherní styl mechů a jejich ovládání a světlo v celém filmu jsou jen třešničky na dortu. Snad Makoto Shinkai v dalších filmech nezklame, tady si nastavil laťku těsně pod nejvyšší hodnocení. PS: 4,5* ()

Galerie (9)

Reklama

Reklama