Reklama

Reklama

Králové léta

  • USA The Kings of Summer (více)
Trailer

VOD (1)

Tři teenageři se rozhodnou prokázat svou nezávislost tím, že stráví léto stavbou srubu v lese a budou se živit tím, co dá matka příroda. (Filmbox)

Videa (21)

Trailer

Recenze (188)

s.e.p.p 

všechny recenze uživatele

Útěk do divočiny pro novou generaci? To bohužel ne, na to jsou The Kings of Summer až příliš myšlenkově vyprázdnění a dětinští. Hlavní postavy nejsou zrovna sympaťáci a jejich důvody pro útěk z domova jsou pubertálně banální, ale po tom, co se film přehoupne přes trochu křečovitou úvodní půlhodinku, začne bodovat jedním omamně krásným záběrem za druhým a hlavně humorem, který připomene filmy Wese Andersona. V ten moment se z filmu stane dost zábavná a příjemně střelená podívaná a nebýt otravně zbytečné linky s Kelly a nevýrazného závěru, zaokrouhlil bych hodnocení nahoru. Takto to jsou silné tři. Jo, a Biaggio potřebuje spin-off! ()

argenson 

všechny recenze uživatele

Úplně si nemyslím, že by teenageři 21. století ve snaze uniknout z rodičovského područí museli nutně stavět chýše z větví a lovit divou zvěř, ale dejme tomu. Má to pěkný poetický scény, ale taky pár hluchých míst, případně jim tu jejich fajnovou partičku rozesere tuctová bloncka. Pak nastupuje druhá dějová linka pátrajících rodičů, která nabízí poměrně slušnou zábavu a to nakonec film vytahuje do lehkýho nadprůměru. ()

Reklama

Nach 

všechny recenze uživatele

Technicky opravdu výborný film. Hudba, kamera, střih, to vše je zde dokonalé. Příběhově a herecky a hlavně atmosféricky však o něco málo slabší, než Mud. I když se však od sebe žánrově liší, na jejich srovnání vyplynou silné stránky obou snímků. Musím přiznat, že jsem třem hrdinům fandil a každou vteřinu snímku si užíval. Nejvíce však drobné technické vychytávky a umě složené sestřihy, které tomu všemu dávají ten správný drive. Za mě rozhodně nadprůměrný rodinný snímek. Palec nahoru. 75% ()

Botič 

všechny recenze uživatele

Stay young and dream big! Dospělejší Where the Wild Things Are, kde se už není třeba schovávat za roztomilá monstra pro všední den. Skutečné dobrodružství a návrat do klučičích let, kdy člověk ve snaze utéct před světem dospělých budoval bunkry a snažil se najít vhodné útočiště. A ani dneska mě ta touha utéct před světem do lesů neopustila. The Kings of Summer by měli na konci roku figurovat snad ve všech možných i nemožných žebříčcích Top-10 2013! Komentář, že je to mix Super Nintenda a Terrence Malicka, k tomu sedne jak prdel na hrnec. Výborně zahráno Jordane Vogt-Robertsi! ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Slabosť pre prírodu a fuck you society si ma značne získalo. Pomalé tempo, hravá kamera a ľudská réžia. To, čo ma ale dostávalo do kolien a za čo som veľmi rád, že som sa k tomuto snímku dostal je Nick Offerman. Ten človek je absolútne parádny. Čo slovo, to hláška. Ak by som si mal dakedy vybrať s kým by som mohol natočiť film a mohol by to byť ktokoľvek, tak by to bol on. Inak také hodnotové. Možno ani nie tak zaujímavé, ako by mohlo byť, ale každopádne veľmi príjemné. A pokiaľ budú dievčatá s veľkými výstrihmi utekať a ich prsia budú skákať, ja sa budem pozerať. Veľké prekvapenie hlavne pri Moisesovi Ariasovi. Tak nejednoznačná a pritom zábavná postava sa len tak nevidí. ()

Galerie (52)

Zajímavosti (11)

  • Natáčení probíhalo v amerických státech Severní Karolína a Ohio. (Terva)
  • Televízne noviny vo filme uvádzajú, že Joe (Nick Robinson) má modré oči. V skutočnosti ich má hnedé. (joker211)
  • Ve sceně, kdy chlapci hrají s Kelly (Erin Moriarty) monopoly, mají Joe (Nick Robinson) a Biaggio (Moises Arias) zapálené doutníky. Když se ale kamera zaostří pouze na Joa, je vidět, že jeho doutník není zapálen. Vzápětí ale vydechuje kouř. (lili_jane)

Související novinky

Na Metal Gear Solid si ještě počkáme

Na Metal Gear Solid si ještě počkáme

16.03.2015

Jordan Vogt-Roberts na sebe upozornil indie Králové léta a momentálně chystá dobrodružné retro Kong: Skull Island. Návratu nejslavnějšího opičáka se zúčastní třeba Tom Hiddleston (Avengers), Michael… (více)

Kdo natočí Ostrov lebek?

Kdo natočí Ostrov lebek?

17.09.2014

Přidělování monstrózních blockbusterů režisérům malých nezávislých filmů pokračuje. Gareth Edwards se po Monstrech dostal ke Godzille. Colina Trevorrowa po Vlastní zbraň podmínkou čekal Jurský svět.… (více)

Kdo podnikne výpravu do Jurského světa?

Kdo podnikne výpravu do Jurského světa?

20.10.2013

O čem přesně bude dlouho připravovaný Jurassic World, to studio Universal, producent Steven Spielberg a režisér Colin Trevorrow prozatím úspěšně tají. Po odkladu, který si vynutilo dolaďování scénáře… (více)

Reklama

Reklama