Reklama

Reklama

Mi mefahed mezeev hara

  • Izrael מי מפחד מהזאב הרע (více)
Trailer 1

Série brutálních vražd nezletilých dívek svede dohromady tři muže: otce poslední oběti toužícího po pomstě, policejního detektiva operujícího mimo zákon a hlavního podezřelého - učitele, který byl zatčen a následně propuštěn kvůli policejní chybě. (fullrose16)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (98)

(mOnkey) 

všechny recenze uživatele

Hyperbolizovaná legrace. Thriller s nadsázkou. Černá komedie. Říkejte si tomu, jak chcete, ovšem jedno asi jen tak nepopřete - že je Big Bad Wolves dalším výtečným příspěvkem do tohoto výživného a mně velmi lahodícího filmového mixu (dále např. Lovci hlav nebo Ruang talok 69). Násilí je zejména v té druhé (primárně komediální) polovině, kde je ho taky nejvíc, zjemňováno a zlehčováno odbíháním od tématu (tedy mučení) - ať už mučiteli „v tom nejlepším“ volá ustaraná matka, vyruší ho zvuk minutky právě dopečeného korpusu na dort nebo se jedná o etudu s otcem a mnohé další. Vtípky jsou ovšem i slovního charakteru a například u takové debaty o všech mužských tělesných otvorech jsem regulérně vyprskl smíchy. Ale už toho radši nechám, ať z toho taky něco máte a užijete si nějaké to překvapení. Nádhera. Titulky naleznete zde. ()

Omnibus 

všechny recenze uživatele

"Když je hlava fuč, učitele zmuč!" "A tuhle slyšeli, pane Kohn? Židovský pedofil číhá u školy a láká školačky: Ahoj maličká, nechceš pár bonbónků? Prodám levně." "Tu neznám, pane Roubíček, ale znám jinou, lepší. Víte co je při mučení židovského pedofila nejdůležitější? Dodržovat plán a hlavně neztrácet hlavu!" "Pane Kohn, vždyť to nemá hlavu ani patu. Ztrácet hlavu při mučení nevinného. A nemlich kvůli ztracené hlavě. Kdyby radši dali hlavy dohromady a hledali tu dceru, dokud má živou hlavu!"  Zhodnocení filmu, aneb co jsem pomocí nářadí ZJISTIL ve sklepě: Nejen pár zfetovaných negrů, i leckterý obstarožní žid si umí pěkně zablbnout s letlampou... a izraelští policisté fakt nemají rádi hru na schovávanou (protože vůbec neumí hledat). Čtyři nehty kombinačkami strhávám, pátý mi nejde. Na plnou palbu by to muselo být víc rozverné (židovsky černohumorné) nebo naopak úplně bez srandiček, jen čistokrevný, kufr zvedající thriller. ()

Reklama

C0r0ner 

všechny recenze uživatele

No teda. Z Izraele jsem snad viděl jenom tenhle jediný film, a pokud bych měl hodnotit národ podle jeho tvorby, tak bych si o Židácích nemohl myslet nic špatného, ale vlastně ani nic dobrého. Tahle mrda je vážně neuvěřitelný mix brutální komedie s ještě brutálnějším dramatem, což se vidí opravdu málokdy. Slabší povahy to nemůžou zvládnout. 90% ()

DwayneJohnson 

všechny recenze uživatele

Naprosto úžasné spojení černé komedie a žánru krimi, které funguje a šlape až do konce. Čekal jsem nějakou slátaninu, ale dočkal jsem se naprosto perfektní podívané. Tragické, úsměvné a přece nakonec tak úplně jiné, než jakou jsem čekal. Aneb pátráni po vrahovi na izraelský způsob, ve kterém nechybí ani příslušík arabské komunity (ta scéna nemá chybu a je velmi úsměvná). Závěrem bych chtěl ještě poděkovat uživateli (mOnkey) za výborný překlad. Bez jeho skvělých titulků bych se cítil blbě, asi jak pedofil zavřený ve sklepě. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

"Myslel jsem, že mu uděláme to samý." "Chceš mu ho strčit do všech tělesných otvorů?" Namixovat do thrilleru o sadistickém pedofilovi humor asi ještě nikdo nezkusil a i samotná představa mi připadala jako neúcta ke všem obětem pedofilních zločinu. Nicméně Izraelcům se to povedlo, aniž by se někoho dotkli. Budu trochu spoilerovat. Otec oběti (Yoram) a suspendovaný policista (Mickey) jsou přesvědčeni o vině nevýrazného učitele (Dror) a nezávisle na sobě se rozhodnou dostat z něj přiznání stůj co stůj. Pod tlakem okolností se všichni ocitnou ve sklepě osamocené usedlosti, kde Yoram s Mickeym podrobí Drora útrpnému právu. A právě především tady je divákovi naservírován ten bizarní mix naturalistických scén, psychologických her a černého humoru, který se ještě vystupňuje ve chvíli, kdy na místo dorazí Yoramův otec. Navíc je tu neustále přítomný ten pocit nejistoty, jestli je Dror skutečně vrahem nebo ne. Pravda se ukáže až v posledním záběru a byť je víceméně očekávaná, přesto člověka donutí vydechnout "Ale ne.". Big Bad Wolves nejsou dokonalí a určitě by se jim dala vytknout zejména zdlouhavost "ochucená" řadou zbytečných dialogů, ale svým pojetím daného tématu jsou jistým způsobem jediněční. 80% ()

Galerie (19)

Reklama

Reklama