Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Zdá se, že Roger Brown má všechno, co si člověk může přát. Je nejúspěšnějším lovcem hlav (vyhledávačem talentů) v Norsku, za manželku má překrásnou galeristku a vlastní úchvatný dům. Zároveň si ale žije nad poměry a potají krade umělecká díla. Na slavnostním otevření galerie mu žena představí muže jménem Clas Greve. Nejen že je Greve ideálním kandidátem na pozici, o kterou Roger usiluje, je i majitelem Rubensova Lovu na kance, jednoho z nejžádanějších obrazů v historii moderního umění. Roger vycítí příležitost stát se finančně nezávislým a začne plánovat svou vůbec největší krádež. Brzy ovšem narazí na problém a tentokrát to nejsou peníze, které by ho mohly poslat ke dnu... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (999)

kOCOUR 

všechny recenze uživatele

Tyldumův severský rukopis je něco, co by dnešní Hollywood zatraceně potřeboval! Když si ten kluk ušatá přebíral před osmi lety ve Varech diváckého plešouna za Kámoše, takhle velký přerod bych mu tenkrát neprorokoval. Pryč od hladivých komedií, je čas nastartovat traktor! Sice mi u těch posledních twistů už bylo stydno, prvním čtyřem pětinám ale nemám moc co vytýkat. Vzhledem k tomu, kolik žánrů těch 100 minut obsáhne, je s podivem, že to vůbec funguje až takhle dobře. Odvaha potopit hrdinu do podobně hlubokých sra*ek se cení a ten přerod z Walkena do SuperWalkena je naprosto boží (ač je těch náhod na jeden film trochu moc, ale čert to vem!). Jasný kandidát do TOP 10 pro rok 2011. ()

emma53 

všechny recenze uživatele

Pro mě při sledování Lovců hlav bylo asi nejdůležitějším faktorem potvrzení toho, že Aksel Hennie umí dát cokoliv. V každém případě jsem se nenudila, protože jsem si kladla neustále tutéž otázku, která padla i několikrát ve filmu :"Co se to tu vlastně děje?". Ne, že bych byla na konci o moc chytřejší, možná se tvůrci trošku nepohodli a tak se to projevilo i v některých situacích, které jsem s přimhouřením obou očí brala s nadsázkou a v duchu jsem si říkala, že tu máme druhého nesmrtelného Colina Farella, když nebudu počítat 007ku. Chválím za švih, spád, výborné herecké výkony, napětím nabitou atmosféru a logiku hodím dneska za hlavu. Jinak takovou schovku, kam se ukryl Roger jste určitě dlouho neviděli a jestli chcete vědět kolik měřím, tak je to o deset centimetrů míň, než měl on. ()

Reklama

akisha 

všechny recenze uživatele

Někdo umí natočit tohle téma dobře a někdo ne. Tyldum ten dar má. Téma by nemohlo bejt provařenější. Spokojenej bohatej frajírek se nestačí divit, když musí zdrhat před zabijákem, kterej ví o každým jeho kroku a nedělá mu problém odprásknout kohokoliv, kdo mu stojí v cestě. A i tak to působí svěže a neotřele a hlavně napínavě. Lovci hlav jsou na některejch místech patřičně realistický - ponor do hoven, pes, rozmašírovaná hlava - v postavách taky neselhávaj. I když tu vedle hlavního hrdiny jsou jen další 3 stojící za pozornost. Aksel Hennie je můj novej objev a i když na začátku na protagonistu moc nevypadá, odvedl výbornou práci. Nikolaj Coster-Waldau je bad-ass jak se patří. Je to chytře napsaný, furt se něco děje a furt to baví. Jo, jo, tohle se povedlo. PS: Ty dvojčata policajti měli nějakej smysl nebo to bylo jen tak "navíc"? ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Tenhle film je jako jeho název. Zní zajímavě, člověk ale trochu neví, co od něj má čekat a jak to celé bude působit. Dostane však příval chladu, chytrosti a preciznosti. Vynikající je především jednoduchý příběh, který se postupně komplikuje, rozvíjí a naplňuje nejen konspirační téma, ale především samotný pud sebezáchovy, pro který udělá jedinec vše. Tomu pomáhá logika (a reálnost?), která je ve filmu až překvapivě silná a většinu diváků nahlodá svou přímočarostí k jednoduchým až brutálním řešením. Nejpřekvapivější na filmu je ale jeho (černý) humor, který je prostě neodolatelný a mě samotného možná donutí si celé "lovení hlav" zopakovat. I proto, že ten název je ve výsledku tak krásně dvojsmyslný, stejně jako je dvojsmyslný celý film i mé pocity. Humor, akce, preciznost v severském balení, které občas rozesměje i "českým vyzněním některých vět/slov"... PS: ach ta láska:)nejromantičtější film bez jediného srdíčka! ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Tohle je příběh o muži a ženě. Měli byste ale vědět, že to není lovestory. Krvavá severská laskomina, ve které zamrzí snad jen ta nutná scénáristická berlička v příběhu, bez které by nedošlo k zápletce. Jinak ale Lovci hlav potěší masy, zejména pak milovníky mrazivého evropského filmu. Nedokáži si představit případný americký remake: byl by totiž úplně zbytečný - o moc lépe adaptace snad ani nemohla dopadnout (i když originál jsem nečetl). Napětí, vtip, a roztomilá tvůrčí pomrkávání. Moc děkuji ČSFD za výbornou projekci. ()

Galerie (59)

Zajímavosti (15)

  • Filmovanie prebiehalo na juhovýchode Nórska, v oblasti zvanej Nittedal. (MikaelSVK)

Související novinky

Jamie Lannister a kalifornské gangy

Jamie Lannister a kalifornské gangy

26.04.2015

Nikolaj Coster-Waldau potřebuje dobré role a potřebuje je hned. Jeho incestní hrdina ze Hry o trůny je čím dál tím sympatičtější, takže ho možná brzy potká nějaká další tragédie (tip knih neznalého… (více)

Scorsese předává Nesbøva Sněhuláka

Scorsese předává Nesbøva Sněhuláka

01.05.2014

Tři roky staří Lovci hlav, kteří byli adaptací stejnojmenného románu Joa Nesba, konečně dostanou „bratříčka". Kolem další knihy slavného norského spisovatele, ponuré detektivky Sněhulák, dlouho… (více)

Rockův Herkules verbuje krvelačnou družinu

Rockův Herkules verbuje krvelačnou družinu

23.02.2013

Dwayne Johnson nedávno tvrdil, že jako dítě měl rád italské „sword and sandals“ eposy s kulturistou Stevem Reevesem a snil o tom, že si jednou taktéž zahraje Herkula (nebo Hérakla, chcete-li).… (více)

ČSFD.cz - 30 nejlepších filmů roku 2011

ČSFD.cz - 30 nejlepších filmů roku 2011

01.01.2012

Žebříček nejlepších celovečerních filmů roku 2011 dle ČSFD.cz se v budoucnu bude měnit - obsahuje totiž filmy, které se teprve chystají do naší distribuce a budou časem hodnoceny více diváky, což… (více)

Reklama

Reklama