Reklama

Reklama

Stroj

  • Česko Umělá inteligence (více)
Trailer

Dva vědci vytvářejí umělou inteligenci pro britskou armádu. Děj se odehrává v budoucnosti na podzemní základně Spojeného království, pár týdnů předtím, než tchajwanské město Taipei připadne Číňanům. Britové potřebují vojáky, kteří mluví plynně čínským dialektem a současně nemilosrdné zabijáky. Ministerstvo obrany zaměstná vědce, kteří vyrábějí kybernetický implantát, umožňující vojákům s poškozeným mozkem znovu získat ztracené mozkové funkce. Jeden z nich tajně doufá, že vyvine technologii, která pomůže jeho nemocné dceři. Když vědkyně Ava předvede své poslední úspěchy v této oblasti, začnou oba vědci spolupracovat Překročí svůj cíl a vytvoří dokonalou umělou inteligenci uvědomující si sama sebe. (JOJ Cinema)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (113)

Lavinia 

všechny recenze uživatele

Slušný námět, koktavě odvyprávěn, skvělé efekty, ale zatraceně se jimi šetří. Bohužel se čisté robotické ohrožení střídá s citovkou - takže vědec se dá do služeb armády, aby vyvinul vojenského robota-zabijáka, ale experimentuje na veteránech s těžkými zraněními, odměnou mu bude vyléčení jeho dcery s nějakou neurochorobou, možná, když se mu podaří ji snad proměnit na robota, asistentky mu mřou jak mouchy, nejnovější objev mu taky dlouho nevydrží, vyrobí si z ní robotku ... zmateně se to vine dál ve stejném duchu, najednou je tu zlotřilý snad generál nebo co, střídá se akce s romantikou a logika už dávno emigrovala do nepřátelské Číny. Ani se jí nedivím. Nejrušivější na celém filmu jsou oni veteráni-kyborgové, kteří často hovoří "jazykem budoucnosti", což je takové bzzzum bzzzum bez titulků. Těžko říci, co sdělují a komu, rozhodně nic divákovi. A protože každý film stojí a padá divákem, tento bohužel padá. ()

warrenur 

všechny recenze uživatele

Prijemne prekvapenie. Vdaka volbe hudby v soundtracku k tomuto filmu som mal, zvlast v prvej tretine filmu, neustale pocit, ze pozeram Blade Runnera. Tiez by ma zaujimalo nakolko bol vynikujici Ex Machina inspirovany tymto kuskom. Su tam totiz velmi podobne znaky. Predstavitelka A.I., Caity Lotz sa role myslim zhostila celkom uveritelne a tiez ma moc nerusila. Niektore casti filmu posobie sice moc strojene, ci lacno, avsak ako celok sa mi v prevedeni a napadoch film celkom pacil. ()

Reklama

kartacek 

všechny recenze uživatele

Tento film je o citu. A právem jde o science-fiction. Vždyť cit je dnes mnohým natolik vzdálený, že je pro ně čímsi nedosažitelným - čímsi z kategorie science-fiction. A stroje? Ti po něm můžou toužit a nad ním žasnout mnohem víc než lidé, jak předvedla Caity Lotz coby robotický voják. Jak říkám, tenhle film je o citu. ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

Tak nebylo to zrovna špatné, atmosféra byla slušná a stejně tak i filmařská stránka (i když je jasné, že je to nízkorozpočtové), takže klady tam vnímám a rozhodně mě bavil i ten příběh. Problém je v tom, že je moc očividný dopředu a zklamalo mě, že se nesnažil předvést víc, když na to viditelně měl potenciál. Zklamal mě i závěr a celou dějovou linku s nemocnou dcerou vnímám jako klišovitou a poměrně zbytečnou, co to do silného průměru tahala víc než ostatní mínusy. Na jedno zhlédnutí proč ne, ale rozhodně v tom není nic, proč bych to chtěl vidět znova a proč bych si to měl i třeba za 5 let pořád pamatovat. I ty tři hvězdy tomu dávám jen tak tak, protože jak mě to dlouhou dobu ještě víceméně bavilo, tak závěrečných 20 minut na mě mělo opačný efekt. Slabé 3* ()

Eventyrer 

všechny recenze uživatele

Skvelý sci-fi film! Dokonca ma dostal omnoho viac ako Elysium či Oblivion. Absencia akcie znižuje moje ohodnotenie. Nezabilo by ma pozerať sa na to o pol hodinu dlhšie. Pol hodina by mohla filmu značne pomôcť. Skvelá sci-fi face zrodu mašiny mi, utkvie v pamäti snáď naveky a žiadny iný film nebude pre mňa dostatočnou lahôdkou filmového kyber sveta. ()

Galerie (65)

Zajímavosti (1)

  • Natáčení probíhalo v Anglii ve městech Cardif, Essex a Wales. (Terva)

Reklama

Reklama