Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Zlodějíček Casper (Gustav Dyekjær Giese) bydlí v nejchudší části Kodaně. Když dostane nabídku pracovat pro místní kavkazský gang, neodmítne. Netuší ale, co vše rozhodnutí pracovat pro organizovaný zločin obnáší. Syrový kriminální příběh oplývá intenzitou a věrohodností díky ruční kameře, dynamickému střihu i hereckým výkonům. (MFF Karlovy Vary)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (98)

Santino7 

všechny recenze uživatele

Veľmi slušná dánska krimi záležitosť, ktorá mi mierne pripomenula Refnovu prvotinu Pusher, čiže nižšie uvedené podobné tituly sú podľa mňa nastavené veľmi správne. Nordvest je totižto rovnako autenticky podaný, na nič sa nehrajúci svieži počin, navyše plný nových neokukaných tvárí. Inak, predviedli sa vo veľmi dobrom svetle, neznáme bratské duo obsadené do titulných rolí sa v tomto prípade osvedčilo, pôsobili tak nejak prirodzene a ich vzájomná zohranosť je asi vec samozrejmá. A hoci je miestami možno trošku cítiť dôsledky skromnejšieho rozpočtu, myslím si, že koniec koncov to vôbec neprekáža. Príbeh je aspoň o to viac priamočiary a dynamický, bez nejakých vyumelkovaných hlúpostí pre efekt či vedľajších zápletiek, ktoré by tomu aj tak iba uškodili. Všetko je plynulé, nič nevybočuje z rámca a ja som s tým naozaj vskutku spokojný. Ono je to miestami tak blízke realite, až z toho človeku (s trochou nadsázky) vyskočí husia koža. Páčilo sa mi dokonca aj použitie ručnej kamery, ktorej zakomponovanie len podčiarklo už bez tak kvalitnú atmosféru, takže fajn. Severská tvorba sa mi v poslednom čase začína pozdávať stále viac a viac, len tak ďalej. 4/5 ()

italka63 

všechny recenze uživatele

Jak já tyhle reálie nemám ráda! Domy ošklivé, všude samá cihla, keře holé, počasí pod psa, matka dvou skoro dospělých synů a malé holčičky je tak trochu šmudla, která má byt zaneřáděný ptákovinama že máte dojem že sklad veteše je vlastně útulná klícka, a o kousek dál vesele krade gang arabášů, pro které občas starší synek provede nějakou najmutou zlodějničku, po jejímž odevzdání ho stejně arabáši ošidí a mladší brácha na to kouká, to je bída, ten život.Jenže o kousek dál, ve velkém domě, tam je jiný level, tam je banda z Kavkazu, šéf není ořezávatko, vousy má, skobovitý nos také, střílí jako profík z Čečny a Glock je jeho věrný přítel a parta jeho gorilek nejsou zrovna žádná neviňátka. A je tu dilema pro koho makat? Do normální práce se nám evidentně nechce, tak se vetřeme tím lepším, když se uvedeme, na jejich párty se hérák snáší jako sníh, ruličku si vyrobíme. Jo, vlastně jsem chtěla říct, že o tohle fakt syrové drama se sociálním průšvihem severu, kde imigranti začínají vládnout a blonďatého domorodce aby jeden pohledal , tak o to jsem fakt nestála, ale když jsem to jednou dala, tak za skvělou režii a perfektní herecké výkony ty čtyři hvězdičky dát musím, jinak bych se nemohla na sebe ani podívat. Ach jo. ()

Reklama

UncleG 

všechny recenze uživatele

Tak jako skuteční zločinci nejsou nonšalantní kmotři s psími dečkami, ale agresivní neřádi profitující na utrpení a bezmoci ostatních, stejně tak je Northwest uvěřitelná gangsterka bez romantické nadstavby. Popisuje mimo jiné způsob, jak se z obyčejného bytaře velmi lehce státi vrahem. Nevyhnutelnost radikálního řešení nasatlých problémů a zároveň neschopnost se z podsvětí jakkoli vymanit, to je pro malou kriminální rybu přece jenom velký sousto. Nezbývá než chudáku Casperovi držet palce, aby se z něj na konci filmu nestal stejnojmenný animovaný duch. ()

NinonL 

všechny recenze uživatele

Příběh mladého kodaňského zlodějíčka, který pracuje pro arabský gang. Jednou ale dostane nabídku od skutečné mafie a přijme ji. Od té doby začne bohatnout a může své chudobné matce a sourozencům ledacos dopřát. Zdá se, že se jeho život navždy zlepšil, jenže jeho minulost a hlava arabského gangu ho pronásledují. Když dostane od šéfa mafie největší zakázku, selže a jeho osud je zpečetěn. ()

stuntmanMIKE 

všechny recenze uživatele

Zaujímavá sociálna dráma z kriminálneho prostredia, ktorá dosť nápadne pripomína Pushera od Refna. Nemá to síce Pusherove gule, ale má to tú istú autentičnosť a reálnosť. Netreba od toho čakať žiadnu drsnú krimi jazdu, ktorá je plná strieľania a naháňačiek. Skôr ide o príbeh obyčajného chlapca z chudobnej rodiny, ktorý sa vďaka náhode a svojmu zlodejskému "umeniu" dostane do vyššej ligy zločinu. Vďaka nej sa z neho na chvíľu stáva niekto a to sa mu zapáči. Problém však je, ako to už býva, takýto život rýchlo prerastie 20 ročnému sopliakovi cez hlavu. ()

Galerie (19)

Zajímavosti (1)

  • Názov filmu odkazuje na rovnomennú štvrť v Kodani, ktorá je známa vysokým percentom kriminality. (Jello Biafra)

Reklama

Reklama