Reklama

Reklama

Čarodějnice ze Zugarramurdi

  • Česko Čarodějnice (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Jedna z nejbláznivějších komedií, jaké si dokážete představit. Spojuje v sobě typický španělský humor, morbiditu, satiru na klišé o španělském machismu i ironický náhled na separatistické tendence některých oblastí. Děj se točí kolem peripetií skupiny přátel, kteří se rozhodnou pro poněkud neobvyklé přepadení. José je rozvedený a stará se ve střídavé péči o syna Sergia. Den loupeže připadá právě na jejich společný den. Tony pracoval jako PR pro diskotéku s poněkud podezřelým názvem Sperma, ale nyní je už nezaměstnaný. Taxikář Manuel trpí řadou neuróz a obdivuje slavného novináře Ikera Jiméneze. Po loupeži se rozhodnou utéct do Francie, aby Sergio mohl navštívit Disneyland. Nicméně jeho matka tento výlet považuje za únos a ani policie nezůstane nečinná. Zloději se ale shodou okolností musí zastavit v navarrské vesnici Zugarramurdi, kde byla v 16. století odhalena údajná komunita 40 čarodějnic. A řada z nich v očekávání příchodu matky všech čarodějnic provozuje černou magii až do současnosti... (La Película)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (95)

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Partia lúpežníkov prezlečených za rôzne historické či komické postavy, vykradne malé klenotníctvo. Na čele organizovanej skupiny je za "Ježiša" preoblečený Jose, ktorý chtiac, nechtiac do akcie zaplietol aj svojho malého syna Sergia. Nakoľko sa plány lúpeže veľmi nevydaria, a polícia je poslednej "trojici" nepolapených stále v pätách, je jasné, že sa musia niekde schovať. Rozhodnutie, ako ďalej, je jednoduché. Všetci sa zhodnú, že najlepšou variantou bude útek cez husté lesy do Francúzska. Na ceste za vytúženou slobodou sa nevyhnú tajomnému miestu o ktorom tradujú hrôzostrašné čarodejnícke historky. Očakávania z nového snímku Alexa de la Iglesia, boli zrejme priveľké. Nedá sa povedať, že by film vyslovene nebavil, ale "Witching and Bitching" je len akousi sarkastickou satirou, utopenou v "ľahkom" feministickom nádychu, ktorá v porovnaní s úspešnou "Baladou o smutnej trumpete", vzbudzuje dojem slabej náplasti. Záver radšej nebudem ani komentovať. Škoda. Ozaj som sa tešil - 50%. ()

Havaj8 

všechny recenze uživatele

Jestli nějakej žánr obzvlášť nemusim, tak je to právě ten comedy-horror. Neřeknu parodie ve stylu Scary Movie, ale v tomhle případě ten režisér neví, co přesně tim chce říct, tak to namixuje. A nejenže to má s hororem úplně minimum, navíc mi to nepřijde ani vtipný. Dialogů tam bylo tolik, že člověk ani nestíhá vstřebat o co tam šlo. Obdivuju člověka, co tvořil titulky. A ta druhá část s čarodějnicema mě absolutně nebavila. Měli se snažit držet toho začátku, kdy to fungovalo, ale to by rovnou mohli změnit název filmu. Můžu souhlasit jen s pár znalcema tady, španělská tvorba je nápaditá, ale jejich humoru asi nerozumim. ()

Reklama

Omnibus 

všechny recenze uživatele

"V baru po stropě se courá, na trumpetu hraje... Kdo je to, snad coura? A z jakého kraje?" Ba ne, žádná coura, je to pták Iglesia, (pro mě zatím) třikrát jinak, pokaždé divnější než ptakopysk a zábavnější než návštěva cirkusu plus obludária. Dobré vědět. Exmanželky (to nechceš, sám mám dvě :-)) jsou zvláštní živočišný druh. Třída: savci peněz, Řád: štěkny, Čeleď: čarodějnicovité. Zdroj informací - Učebnice zoologie pro samce středního věku. Další užitečné info pro rozvedené muže hledejte na nástěnce Obecního úřadu ve vesnici Zugarramurdi, popř. v brožurce pro náhodné turisty, například bankovní lupiče (doslova boží, viz Ježíš s brokovnicí). Brožury jsou k dispozici v místním Museo de las Brujas. Božská byla též pramáti všech bosorek, velmi kyprá VWV, neboli Věstonická Witch Venuše. Vzpomínka na ni (to taky nechceš) je jako studená sprcha na libido, tenhle večer už nic, ani s viagrou. Moje třetí manželka může potvrdit :-D. ()

Dellamorte 

všechny recenze uživatele

Alexo je režisérsky voľnomyšlienkár, ktorý si pojme látku po svojom a je si istý, že diváci zívať nebudú. Jeho značkou je predimenzované obsadenie figúrkami, ktoré ani netušia do čoho idú, ale odvedú dokonale dementnú robotu, aby potešili aj okolovidiaceho. Pitoreskne sa tváriaci snímok sa takto stáva pripáleným "espacornom", ktorý sa 16:9 vysmieva detailistom Guilermo formátu.Je fayn vedieť, že južania majú v tomto žánri obe póly. S radosťou takto opomeniem záver, kedy si Alexo očividne odbehol na kávu, do silne vzdialeného bistra. ()

Johnny.ARN 

všechny recenze uživatele

Už keď Espanol natočí film, tak to stojí za to. Tí sa s tým neserú. Uletené? No a čo. A čím viac, tým lepšie! Morbídne? No a čo. Čím viac tým lepšie! Že to vlastne tak trochu ani nedáva zmysel a v závere si tvorcovia uleteli a umelo naťahovali čas? Nevadí, dáme tam sexi kozatú blondsku, tá to zachráni. A len ona si zaslúži jednu hviezdu, lebo bola vážne kus. 1 z 5 ()

Galerie (49)

Zajímavosti (1)

  • Název filmu se objeví až před závěrečnými titulky. (griph)

Reklama

Reklama