Reklama

Reklama

Gebrian versus

(pořad)
Publicistický
Česko, 2012, 5-10 min

Režie:

Martin Krušina

Kamera:

Janek Rubeš

Účinkují:

Adam Gebrian
(další profese)

Obsahy(1)

Je to předražené. Není to hezké. Není to funkční. Přitom jinde to jde, a to jednodušeji či levněji. Architekt Adam Gebrian na stopě míst v ČR, kde veřejné stavby nedávají smysl. (oficiální text distributora)

Recenze (62)

Kaferano 

všechny recenze uživatele

Většina pražských lokalit, které prezentuje architekt Adam Gebrian je mi důvěrně známá a jeho komentáře a připomínky jsou opravdu trefné a výstižné. Myslím, že je to užitečný pořad, který může nastartovat větší zájem o prostředí, v kterém žijeme a které můžem do jisté míry i ovlivnit.. Také poukazuje na souvislosti, které by se běžný chodec jinak asi nedozvěděl. Doufám, že vzniknou další díly.... ()

Ydrosten 

všechny recenze uživatele

Ne všechno co se v pořadu probírá má moje sypatie, stejně jako vše co Gebrian kritizuje není zase tak špatné jak se prezentuje. Každý má své vlastní představy o tom co by jak mělo vypadat. To nikomu neberu. Gebrian je upřímnej a má rozumné návrhy co by se dalo udělat líp. Za moji osobu ( v některých případech souhlas, v jiných ne ) dávám 4 hvězdy. Sleduju tento pořad už několik týdnů a těším se na každý nový díl ( ono celkově na Streamu je těchhle zajímavých miniseriálků spousta ) ()

Reklama

salahadin 

všechny recenze uživatele

Poměrně inteligentní pořad z oblasti architektury, kterých je málo. Často souzní s mým pohledem na veřejný prostor a ačkoli jsem milovník spíše gotiky, moderní architektura a současná podoba měst, reklam atd. mě chladným nenechává. Je potřeba upozorňovat jak na nešvary, tak na díla hodná následování. A přemýšlet! Mít vlastní názor a přistupovat k okolí zodpovědně. ()

easaque 

všechny recenze uživatele

+4* rozhodně zajímavý pořad o moderní architektuře, který se už nějaký čas vysílá přes Stream.cz. Jeho forma je sice zkratkovitá, ale to je jen díky současnému trendu, protože běžná populace už neudrží delší pozornost, tak to mu nejde vyčítat. Hlavně je podnětný a s valnou většinou názorů autora souhlasím. [ PŘÍBĚH: X /// SMYSL: 2 /// ATMOSFÉRA: 1 /// TEMPO: 1 /// ORIGINALITA: 2 /// NÁLADA: 1 /// ART: 0 /// STYL: 1 /// CASTING: 1 (3*MAX) ] ()

rybicka11 

všechny recenze uživatele

Myšlenka pořadu vypadá dobře, ale samotný Gebrian to vše kazí. Zakomplexovaný, závistivý a zaujatý člověk, který místo toho, aby hodnotil věci nestranně a objektivně, dělá pravý opak. Zaujatě vystupuje proti Kotasovi a ani nepotřebuje vidět jeho stavby a už ví, že stojí za h*vno. Ale pak vypráví o svým rodným komunistickým sídlišti, které je hnusné jako každé druhé, a on ho oslavuje, jako kdyby ty totálně stejné paneláky jako každé jiné byly výjimečnější, než ty ostatní. Stejné sídliště (a že jich je hodně) někde jinde by totálně odsoudil. NEZAUJATOST NADEVŠE! Pro mě za mě, ať nenávidí kohokoliv, třeba toho Kotase, ale ať hodnotí všechno stejným metrem. Pořad si zaslouží 5 hvězd, ale za Gebriana strhávám 4. ()

Galerie (8)

Reklama

Reklama