Reklama

Reklama

Žlutá ponorka

  • Velká Británie Yellow Submarine (více)
Trailer

VOD (1)

Modří mizerové vyhlásili městu Pepřenii válku a poslali hrozivou modrou rukavici, aby zničila vše dobré. Kapitán Fred požádá o pomoc členy skupiny Beatles - Johna, Paula, Ringa a George. Ti s ním proplouvají se s svou žlutou ponorkou oceánem plným nástrah a nebezpečí. Mají jediný cíl - svrhnout modré ničemy a nastolit mír. Jedná se o barevný animovaný snímek, ve kterém nakonec hudba porazí zlo. (Adam_Musil)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (129)

Eddard 

všechny recenze uživatele

Ztřeštěná, správně netradičně animovaná, hippie-LSD atmosférou šmahnutá (mimochodem, kdo z vás slyšel, že písnička Lucy in the Sky with Diamonds je o acidu?:-), infantilní a přitom dospěle vtipná filmová hříčka, či muzikál chcete-li. Pokud máte jako já rádi pozdní tvorbu Beatles a mevadí vám komediální ujetiny, bude se vám ponorka určitě líbit. 80% ()

Kriklan49 

všechny recenze uživatele

Pro mě nejlepší z Beatlesovských filmů. Pravda je, že ve všech jde především o písničky, ale příběh Žluté ponorky, který si na nic nehraje, je příjemně infantilní a prostý. Z celého filmu tak plného barev vyzařuje dobrá nálada a atmosféra 60. let. Já osobně mám z celého filmu nejraději píseň Nowhere man a k ní tak nádhernou scénu, při které vám připadá, že každou chvíli musíte minout jehlu gramofonu, protože máte pocit, jako byste se točili na desce s touto skladbou. A ruku na srdce, koho nechá chladným, když se Kapela klubu osamělých srdcí seržanta Řízňáka pustí do hraní stejnojmenné písně? ()

Reklama

DonFrolimo 

všechny recenze uživatele

Pokud odmyslime Beatles, tak z toho moc nezbude a... Jenze proc bychom to meli delat. Beatles tu jsou a prvotridne naladeni, komu to nesedi, at si vybere nejaky mene psychedelicky dopravni prostredek. Pokud bychom chteli opravdu odmyslet, tak je treba preci jen pochvalit vytvarnou a efektovou vypravu - tam by se hvezda vzdycky nasla. ()

Pítrs85 

všechny recenze uživatele

Je to abstrakce? Je to psychedelie? Anebo je to jen jedna velká švanda a slavní Brouci si z nás tak trochu vystřelili? Možná od každého trochu, ale je to hlavně obraz krásných let šedesátých a jedna velká jízda, ze které se vám zatočí hlava a ani netřeba LSD a dalších "dobrot". We All Live in a Yellow Submarine. ()

adamulefa 

všechny recenze uživatele

Je rok 1968, Československo si užíva posledné dni akej-takej slobody a Beatles sú stále spolu a na výslní. Niekoho asi napadlo: "Ako sa dá z ich slávy vytrieskať ešte nejaké libry?! Zrobíme animovaný film!" Pre mňa je Yellow Submarine dosť veľké prekvapenie! Samozrejme príjemné... Anglický humor, drogové tripy, farby,komické postavičky (tie rôzne zvery ma dostali), Beatles a tiež kopec odkazov na históriu skupiny a aj na vlastnosti je členov, to všetko je fajn. Animácia bola avšak taká akási... no nazvime to rozporuplná. Niečo, ako napríklad samotná ponorka, postavy, halucinogénne obrazce alebo začiatočné zábery na Liverpool, boli zvládnuté na jednotku a iné veci mi prišli akosi nedotiahnuté, ba priam odfláknuté, hlavne tie kvázi bojové scény alebo naháňačky v Peperónii. Pesničky sa mi páčili, a preto dám s kľudným svedomím 4 hviezdy. Chudák Ringo, ešte dokonca i tu si z neho robili srandu. Ó, a aby som nezabudol: "I've got a hole in my pocket." :) P.S. Celkom sa teším na 3D remake. Dúfam, že to nedovrzajú, už aj tieto orgie pestrosti a tvarov boli záťaž na moje oči. ()

Galerie (65)

Zajímavosti (19)

  • Členové skupiny nebyli filmem příliš nadšeni a jejich reakce tomu odpovídaly. George: "To nejsme my!" Ringo: "Je to jen ilustrace některých našich písniček." (Robbi)
  • Modří mizerové, hlavní záporné postavy filmu, mají na každé ruce šest prstů. (ČSFD)
  • V roce 2009 byl ohlášen plán vytvořit 3D remake filmu. Práce se měl chopit Robert Zemeckis, avšak roku 2010 se od plánů upustilo. (Terva)

Související novinky

Za zvuků hudby... předěláváme

Za zvuků hudby... předěláváme

21.08.2009

Dost bylo válek na vzdálených planetách (doufám, že vás teaser na Avatara příliš nezklamal), pojďme si trochu zatančit a zazpívat ;-). Tento týden se vynořily tři hudební projekty, které stojí za… (více)

Reklama

Reklama