Reklama

Reklama

Hitchcock/Truffaut

  • USA Hitchcock/Truffaut (více)
Trailer 1

VOD (1)

Obsahy(1)

V roce 1962 se Alfred Hitchcock s Françoisem Truffautem zavřeli na týden v Hollywoodu, aby společně pronikli do tajů filmové režie. Kromě původních magnetofonových nahrávek z tohoto setkání, které posloužily jako materiál pro Truffautovu legendární knihu Rozhovory Hitchcock - Truffaut, nabízí nový dokument také fotografie z té největší lekce filmového řemesla všech dob a zavádí diváky do strhujícího světa tvůrce Psycha, Ptáků a Vertiga. Hitchcockova úžasně moderní tvorba je zde rozebrána a objasněna jedněmi z nejuznávanějších režisérů dneška. (HBO Europe)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (28)

Vančura 

všechny recenze uživatele

Strašná nuda, která ke knize nepřidává v podstatě nic navíc - pokud tedy za tu přidanou hodnotu nebudeme považovat žvanění různých lidí od fochu, kteří zde prezentují své roztodivné názory, z nichž mi většina přišla dost jalových. Podle mě je ten dokument ztráta času a lepší je si rovnou přečíst knihu, anebo ještě lépe - seznamovat se rovnou s Hitchcockovou filmografií a udělat si názor zcela sám. ()

poz3n 

všechny recenze uživatele

Z principu nemůžu dát 5 hvězd. Aby totiž dokumentární pocta téhle legendární knize nebyla jen pouhou povrchní ódou, musel by samotný film mít několik hodin a minimálně tak, jako se rozebírá Vertigo a Psycho, rozebrat vše, čeho se Hitchcock s Truffautem v knize dotkli. To by byla pořádná cinefilní palba dle mého gusta, ale chápu, že by moc lidí do kina asi nenalákala. Hitchcock/Truffaut je tak spíše takovým delším trailerem na to, abyste si knihu přečetli. Pokud jste knihu už naopak četli, moc nového se asi nedozvíte a užijete si asi jen ten pleasure pocit ze sledování. 7/10 ()

Reklama

MikO_NR_1909 

všechny recenze uživatele

Ale knižné rozhovory sú iná kapitola... To je definícia sama o sebe. Už vôbec takto uskutočnený štrukturovaný rozhovor s maestrom so starej školy spolu s novátorom, kritikom a režisérom nových trendov je sám o sebe fascinujúci. V mnohom to obohatilo prístupy a pohľady na mnohé tituly v rámci filmových výkladov kinematografie. Tento dokument sa snaží z obšírna, ale skôr v čiastočkách priblížiť tej atmosfére, ktorá rozhovor sprevádzala (s doplnenými komentármi Finchera či Scorseseho a rôznymi doplnkami). A každý, kto má knihu ako tak naštudovanú vie, že o Truffautovi a jeho tvorbe sa tu veľa nedozvie. On robil "dojnú kravu", aby tieto stretnutia niekam záslužne posunul a Hitch bol ten, ktorý venoval penzum času a osobného voľna (vo veku, kedy nemusel), keďže sa o mnohých "starých" majstroch vraví (výnimkou je napr. Renoir), že sú ťažko dostupní a neradi sa delili o metodikách svojej práce. ()

hous.enka 

všechny recenze uživatele

Perfektní záznam rozhovorů dvou největších režisérů dvacátého století, doplněný názory současných režisérských es na tvorbu Alfréda Hitchcocka. Pánové Truffaut a Hitchcock na sebe skvěle reagují a i mně se velmi líbily rozbory Vertiga, Psycha a Ptáků. Hodlám si přečíst knížku těchto rozhovorů a musím si pustit aspoň Vertigo. ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

Předloha je podle mě nezfilmovatelná, takže jsem do toho moc velké naděje nevkládal. Jenže i tak mě to dost zklamalo. Nudné a nezáživné povídání o těchto dvou velikánech (přičemž o Hitchcockovi je to mnohem, mnohem víc než o Truffauttovi, kterému se to věnuje jen okrajově) složené z nesourodých, nahodile působících scén a úvah a rozborů jejich filmů - především těch Hitchcockových a především Psycha a Veritga... takže jeho úplně nejslavnějšího a pak toho nejčastěji rozebíraného, super, to jinde neuvidíte - v podání pár jiných slavných režisérů. Ona tomu ale fakt chybí koncepce - začátek představí knihu, pak se na ni zvysoka vykašle a je z toho dokument o Hitchcockovi, kde se skáče z informace k úplně jiné informaci a konec se zase vrátí ke knize a k oběma režisérům, jenže tak nahodilým způsobem, že to spíš působí strašně nuceným dojmem. Prostě to vůbec nefunguje, je to celé mizerně a povrchně vedené a i těch pár zajímavých informací mi tu k lepšímu hodnocení moc nepomáhá, když si je můžu přečíst v knize, která je nedozírně lepší, zajímavější a hlubší. Tenhle film jí nesahá ani po kotníky. Ale ta kladnější hodnocení do jisté míry chápu - neznat předlohu, tak se u toho sice nudím, ale navnadilo by mě to. Já ji ale znám, dvakrát jsem ji četl a tak mám možnost porovnat... Slabé 2* ()

Galerie (11)

Reklama

Reklama