Reklama

Reklama

Alenka v říši divů

  • USA Alice in Wonderland (více)
Ukázka z filmu 4

Obsahy(1)

Nesmrtelná literární klasika Lewise Carrolla, Alenka v říši divů, oživili animátoři studia Disney do nádherné magické podoby. Osudy Alenky se začnou ubírat zvláštním směrem ve chvíli, kdy se objeví věčně spěchající Bílý králík. Při honbě za ním Alenka prolétne dírou a dopadne do říše divů. Tam potkává panoptikum oživlých předmětů a postaviček, jako třeba Tweedledee a Tweedledum, Bláznivého kohouta a Srdcovou královnu. Alenka v říši divů je plná fantazie a legračních okamžiků. Právem patří mezi to nejlepší, co kdy studio Disney vytvořilo. Mezi speciálními bonusy DVD - speciální edice, naleznete například Virtuální večírek Bláznivého kohouta, nově nalezenou píseň kočky Škliby "Jsem zvláštní", zpěvník a mnohé další. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (7)

Ukázka z filmu 4

Recenze (137)

Vyrida 

všechny recenze uživatele

Jedna z animovaných Disneyovek na kterých jsem vyrostl a pokaždé když ji vidím, tak mě polije pot nostalgie. Scénář prošpikován nevšedními zážitky hlavní hrdinky Alenky s originálními kreaturami kolem dokola, nepřestanou udivovat ani dnes. Scéna kdy mrož sežere malé mořské děťátka mi byla ve výchově dostatečným příkladem, abych se nikdy nebavil s cizími lidmi. Mezi nejzábavnější momenty které ocením i na stará kolena je rozhodně scéna s kouřící housenkou a čajové dýchánky pana Kloboučníka s jeho potrhlími kamarády. Pohádku jsem viděl vždy jen s českým dabingem a Lucka Vondráčková v titulní roli se mi vždy velmi příjemně hezky poslouchala. Jelikož své nejoblíbenější Disneyovce jsem už v minulosti napařil 4 hvězdičky, tady musím dát o jednu malou méně. ()

Dexter1 

všechny recenze uživatele

Netypická Disneyovka, ktorá sa líši od ostatných svojou kresbou ale aj výjavmi akoby z huličskej párty. Neviem si vôbec predstaviť ako by som tento film vímal vo svojom rannom detstve. Moc by som si z toho asi neodniesol. Avšak tie krátke epizódky, kde každá je svojim spôsobom úchylná, sú naozaj hodné pozretia si. ()

Reklama

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $3miliónyTržby USA $5,232,000Tržby Celosvetovo $5,232,000Tržby za predaj Blu-ray v USA $6,813,306 //počet predaných kusov 340,841Tržby za predaj DVD v USA $23,236,936 //počet predaných kusov 1,317,760║ Bláznivý rozprávkový svet plný tej najbohatejšej fantázie. Animačne ako je u Disney zvykom prvotriedne. /80%/ ()

Han22 

všechny recenze uživatele

Další starý animák za mnou a celkem by mě zajímalo co u Disneyho v roce 1951 hulili za svinstvo. Nebo možná co hulil Lewis Caroll, těžko říct. Každopádně celý film je ve stylu že Alenka jde krajinou nekonečných nesmyslů a potká něco divného a následně se baví o blbostech, nebo zpívají většinou nezajímavé písničky. Dá se říct, že ke konci jsem si na tu eskalaci šílenství zvykl, dostavily se i nějaké slušné nápady či napětí (závěrečný střet se srdcovou královnou). A nakreslené je to všechno samozřejmě úžasně. Nicméně narozdíl od některých klasických disneyovek je tohle opravdu jen sled scének a písniček, nic víc. Animovaný film roku 1951. ()

marek29 

všechny recenze uživatele

Musím říct, že ve 21 letech jsem se podíval znova a už to není ono :D dětská fantazie je dokonalý nástroj a když si vzpomenu, jak jsem kazetu s Alenkou hltal, je to pecka. Ale teď už se mi jen vysvětlilo pár věcí, které jsem jako špunt nechápal. Jinak stále platí a vždy platit bude, že se jednalo o jednu z mých nejoblíbenějších pohádek. Proto hodnotím 4 hvězdičkami, které bych možná jako malý uličník bez váhání udělil :) s hodnocením "SRDEČNÍ ZÁLEŽITOST" ()

Galerie (145)

Zajímavosti (12)

  • Melódiu z úvodnej časti prepísali a použili v Petrovi Panovi, ktorý bol vo výrobe v tom istom čase. Pieseň dostala názov Beyond the Laughing Sky. (Hystory)
  • Ve své době měl tento Disneyho film problémy s cenzurou. Té se nelíbila scéna s housenkou kouřící z vodní dýmky hašiš. (wosho)
  • Alici prepožičala hlas vtedy trinásťročná Kathryn Beaumontová, ktorá dabovala aj Wendy z Petra Pana. (Hystory)

Reklama

Reklama