Reklama

Reklama

Alenka v říši divů

  • USA Alice in Wonderland (více)
Ukázka z filmu 1

Obsahy(1)

Nesmrtelná literární klasika Lewise Carrolla, Alenka v říši divů, oživili animátoři studia Disney do nádherné magické podoby. Osudy Alenky se začnou ubírat zvláštním směrem ve chvíli, kdy se objeví věčně spěchající Bílý králík. Při honbě za ním Alenka prolétne dírou a dopadne do říše divů. Tam potkává panoptikum oživlých předmětů a postaviček, jako třeba Tweedledee a Tweedledum, Bláznivého kohouta a Srdcovou královnu. Alenka v říši divů je plná fantazie a legračních okamžiků. Právem patří mezi to nejlepší, co kdy studio Disney vytvořilo. Mezi speciálními bonusy DVD - speciální edice, naleznete například Virtuální večírek Bláznivého kohouta, nově nalezenou píseň kočky Škliby "Jsem zvláštní", zpěvník a mnohé další. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (7)

Ukázka z filmu 1

Recenze (137)

Sdoom 

všechny recenze uživatele

Musím se přiznat, že už dlouho jsem tak moc měl co dělat, abych u filmu neusnul. Byla to částečně chyba únavy, ale z velké části i začátku této Disneyho klasiky. Dialogy byly hlavně zpočátku dost otravné, nezaujala mě tentokrát ani hudební složka, animace sice plná nápadů, ale nějak extra mě taky nenadchla. Film je tentokrát naprosto 100% adresován nejmenším divákům a dospělým nemá po dějové stránce vůbec co nabídnout. Naštěstí jsem ten začátek nějak přežil a druhá půlka už se mi líbila více. Posledních 15 minut s královnou mě už pak opravdu bavilo, musím říct, že to bylo docela vtipné. Co se týče konečného hodnocení, vezmu to tentokrát spíše z objektivního hlediska a dám vyšší hodnocení, než na jaké byl subejktivní pocit z viděného. Musím ocenit nápaditost tvůrců Alenky, nesmyslná slova a různé příšerky byly originální. Dítěti bych tenhle film pustil s naprosto čistým svědomím. Subejktivně 2, objektivně 4 - výsledek 3 hvězdičky. (HD, orig.) ()

zdeny99 

všechny recenze uživatele

Alenka v říši divů je klasická americká pohádka z pera anglického spisovatele Lewise Carrolla. Možná by se dalo říct až lidová, jak ji mají Američané rádi. I proto se jí ujal Walt Disney a v roce 1951 ji povýšil na klasiku mezi pohádkami. Jenže na rozdíl od Američanů, na mě takový dojem neudělala. Začíná sice krásně idylicky v zahradě plné květů s lagunou a poletujícími motýly. Na stromě sedí Alenka, učí se dějepis a stěžuje si na knížku bez obrázků. V jejím světě by byly knihy jen s obrázky. Dlouho to trvat nebude a ocitne se v naprosto jiném světě, v říši divů, kde nic není normální. A právě tento svět se mi vůbec nelíbil. Neměl hlavu ani patu. Jeho nelogičnost v podobě mluvících květin, chodících karet, mluvícího mrože, roztančených mušlí, dvou cirkusových tajtrlíků se žlutými praporky na hlavě, Kloboučníkovi se zajícem u čaje atd. mi kazila celý dojem z pohádky. U mě je Alenka tou nejslabší pohádkou, která vznikla přibližně do 90. let ve studiu Disney. [3591. hodnocení, 124. komentář, 78%] ()

Reklama

NinadeL 

všechny recenze uživatele

13. celovečerní Disney Walt Disney měl ke klasice Lewise Carrolla velmi vřelý vztah. V jeho studiu vznikala série Alice Comedies už ve 20. letech, ve 30. letech se do země za zrcadlem podíval sám Mickeye Mouse. A konečně začátkem 50. let přišla Alenka na řadu hned po Popelce. Carrollova holčička patří mezi nejoblíbenější hrdinky dětské literatury a filmaře vábí pravidelně už od roku 1903. Není proto mnoho co představovat, snad jen fakt, že produkce plynně navázala na Petra Pana a některé písně připravené pro Alenku se staly klasikou ze Země Nezemě. Skvostná animace 50. let látce vysloveně svědčí a celá ta poetika nesmyslu působí naprosto kouzelně. ()

Zalost 

všechny recenze uživatele

Pěkná disneyovská kresba a pro menší diváky dozajista roztomilé postavy. Tolik k pozitivům. Ale ten zbytek, ten zbytek... Disneyovské studio vzalo mou srdeční záležitost, knihu Alenka v říši divů, orvalo ji až na kost, že zbyl jen zmatený slepenec nesouvisejících scén, udělalo "roztomilejší obsazení" a přidalo pověstné úmorné disneyovské písničky. Vznikl prazvláštní muzikál pro nejmenší, což není samozřejmě špatné, ale na kvalitní zážitek to zdaleka nestačí. ()

melloun 

všechny recenze uživatele

Neskutečně ujetá pohádka, která je i po tolika letech perfektní. Vyhýbá se standartním klišé a pohrává si s divákovou fantazií. Zvířátka poskládaná z různých předmětů jsou opravdu výjimečná, ani ostatní postavičky se nenechávají zahanbit a jsou hodna zapamatování (třeba král a královna). Díky Alence jsem také získal nový důvod ke každodenním oslavám, protože jsem zjistil, že existuje den nenarozenin! :-D ()

Galerie (145)

Zajímavosti (12)

  • Alici prepožičala hlas vtedy trinásťročná Kathryn Beaumontová, ktorá dabovala aj Wendy z Petra Pana. (Hystory)
  • Ve své době měl tento Disneyho film problémy s cenzurou. Té se nelíbila scéna s housenkou kouřící z vodní dýmky hašiš. (wosho)
  • Melódiu z úvodnej časti prepísali a použili v Petrovi Panovi, ktorý bol vo výrobe v tom istom čase. Pieseň dostala názov Beyond the Laughing Sky. (Hystory)

Reklama

Reklama