Reklama

Reklama

Alenka v říši divů

  • USA Alice in Wonderland (více)
Ukázka z filmu 1

Obsahy(1)

Nesmrtelná literární klasika Lewise Carrolla, Alenka v říši divů, oživili animátoři studia Disney do nádherné magické podoby. Osudy Alenky se začnou ubírat zvláštním směrem ve chvíli, kdy se objeví věčně spěchající Bílý králík. Při honbě za ním Alenka prolétne dírou a dopadne do říše divů. Tam potkává panoptikum oživlých předmětů a postaviček, jako třeba Tweedledee a Tweedledum, Bláznivého kohouta a Srdcovou královnu. Alenka v říši divů je plná fantazie a legračních okamžiků. Právem patří mezi to nejlepší, co kdy studio Disney vytvořilo. Mezi speciálními bonusy DVD - speciální edice, naleznete například Virtuální večírek Bláznivého kohouta, nově nalezenou píseň kočky Škliby "Jsem zvláštní", zpěvník a mnohé další. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (7)

Ukázka z filmu 1

Recenze (137)

Němi 

všechny recenze uživatele

Jedna z těch disneyovek, právem šířící děsivé představy o kýčovitosti a blbosti filmů WD studia. Příběh je pryč, zůstalo jen několik "roztomile" potrhlých zvířátek, které v "rozkošných" písničkách hupkají. Přitom Disney vyprodukoval několik filmů, které se ke klasice řadí právem... no Alenka k nim rozhodně nepatří. Nezajímavá titulní postava, opravdu otravné vedlejší charaktery, nulový příběh (přitom tak úžasná předloha), nechutná roztomilost všeho co se jen na moment objeví... I přes minimální délku bylo třeba hodně přemáhání, abych film vůbec dokoukal. ()

enyama 

všechny recenze uživatele

4 hvězdičky jsou za zpracování.... Jinak bych dala mnohem, mnohem, mnohem méně a to proto, že Alenka je pro mě děsivá už od dětství. Nejvíc mi naháněly/nahání hrůzu karty jak se tam honí a vůbec. Když jsem to jen četla, tak mi to přišlo strašidelné. Když jsem to viděla "živé" na plátně.....už nikdy více, Disney, Burton...to je fuk, na tohle se prostě už znovu koukat nebudu a dětem to asi taky číst nedám (až nějaké budu mít:-) ). ()

Reklama

VanTom 

všechny recenze uživatele

Nepřetržitých 70 minut šíleností a surreálných scén (kam se hrabe Burton)! Film nemá vlastně žádný děj, bezstarostná Alenka putuje od jednoho extrémního blázna ke druhému, společně si zazpívají a jde se dál. Bez motivace, je jenom zvědavá. Trochu mě postava zaujala snad až ke konci, kdy už má sama po krk neustálých potrhlostí a chce se konečně dostat pryč. Kvalita animace a fantazie výtvarníků ale nemá konkurenci ani dnes. ()

lakikaki 

všechny recenze uživatele

Nadčasová Disneyovka, ktorá možno nie je až tak populárna ako Snehulienka a sedem trpaslíkov alebo Leví kráľ, ale má niečo, čo klasické (Disneyho) rozprávky nemajú - vtipné psychopatické postavy a bezchybné psychedelické scény, ktoré si síce samy o sebe maximálne hodnotenie zaslúžia, ale Alici v krajine zázrakov, ako celku, musím jednu hviezdičku strhnúť za miernu nevyváženosť. Inak to však bola vynikajúca zábava, najmä scény s dvojicou "Kloboučník" - "Březňák". ()

C0r0ner 

všechny recenze uživatele

Ať už je cokoli na co koukám, nebo co čtu jakkoli šílené a nereálné, tak stejně vyžaduji jednu věc. Pravidla. Ten dotyčný svět se musí řídit nějakými zákonitostmi a omezeními tak jako všechno. Alenka nic z toho nemá a proto mě odjakživa dost vadila, protože jsem se nemohl opřít o jakékoli logické body a pouze sledoval barevný mišmaš (ano, uvědomuji si, že to je celé sen), který nikde nezačal a nikam nevedl. Vizuálně geniální, dějově a myšlenkově absolutně prázdný film. 25% ()

Galerie (145)

Zajímavosti (12)

  • Pre film bolo napísaných 14 piesní. (Hystory)
  • Ve své době měl tento Disneyho film problémy s cenzurou. Té se nelíbila scéna s housenkou kouřící z vodní dýmky hašiš. (wosho)
  • Jedná se o první Disneyho pohádku, ve které tvůrci u závěrečných titulků jmenovali také dabéry, kteří postavy dabovali. (Dlee)

Reklama

Reklama