Reklama

Reklama

Lady a Tramp

Trailer

Obsahy(1)

Roztomilá psí slečna Lady žije spokojeně s mladou manželskou dvojicí. Spí v měkce vystlaném košíku a pyšní se třpytivou psí známkou, která je v jejích očích krásným šperkem. Hodně času tráví se svými kamarády, dvorným Fouskem a stárnoucím Barykem, který už dávno ztratil svůj proslulý čich. ve stejném městě, v rozeschlém sudu na okraji nádraží, žije toulavý pes Tramp. Živí se zbytky jídla na dvorcích místních hostinců a úspěšně uniká nástrahám svého úhlavního nepřítele, pohodného. Náhodné setkání Lady se světáckým Trampem na fenku silně zapůsobí. Láká ji volnost jeho života, neboť se u svých pánů cítí odstrkovaná kvůli očekávanému přírůstku do jejich rodiny. A když se k manželům nastěhuje diktátorská teta Sára se svými siamskými kočkami, Lady uteče a okusí nezávislý život po boku Trampa. jejich dobrodružství však pro Lady skončí v síti pohodného a před smutným osudem ji zachrání jen její známka. Psí tulák se ale nevzdává. Ví, že tahle psí slečna je mu souzena a je ochoten pro ni nasadit i vlastní život. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (216)

OG_Swifty 

všechny recenze uživatele

Lady a Trump .. Tramp je klasika od Disneyho, ktera to ve sve dobe mela docela tezke, protoze ji kritici zdissovali (kurvy). V prubehu dekad se to ale otocilo a laska kokrspanelky a vorecha prerostla v jednu z ikonickych romantickych scen EVER. K dobru filmu budiz i to, ze animace Disneyho je temer nestarnouci a film starne lepe nez dobre. Pro me jeden z nejlepsich animaku od Walta. ()

lamps 

všechny recenze uživatele

Parádní romantická rozprávka, která zaměňuje lidské hrdiny za zvířecí tak obratně a roztomile, jak to dokázali opravdu jen géniové od Disneyho. Načančaná Lady a tulácký Tramp jsou dokonalá partie a jejich pojídání špaget nenávratně vstoupilo do historie (částečně i díky řadě parodií), zápletka s dítětem je kouzelně podaná a vedlejší postavy jsou nesmírně sympatické a různorodé (návštěvu útulku jsem si docela užil). Škoda že se více netlačilo na pilu i co se týče humoru, protože v tomto ohledu Lady a Tramp za konkurencí přeci jen trochu zaostávají. Vše ostatní naštěstí funguje naprosto výborně :-D 80% ()

Reklama

Bukiet 

všechny recenze uživatele

Příběh Romea a Julie ve psím provedení se šťastným koncem a určený pro děti. A nejen pro ně. Film jsem viděl jako malý kluk asi před třiceti lety v kině, v té době se hrálo hodně dysneyovek, ale oproti jiným, si tento film pamatuji nelépe. Což samozřejmě nebyla pravda, neboť po včerejším shlédnutí jsem zjistil, že z příběhu už jsem hodně zapomněl, ale zůstaly chutě a pocity. Vím, že v dětství na mne silně působily vztahy mezi oběma hrdiny, nechápal jsem, proč náhle Lady Trampa nechce, když se ve psím útulku dozvěděla některé intimnosti z jeho života. Vůbec všechny zmínky o antouškovi, jeho povoz, psí útulek a možnost, že psa někdo utratí, ve mně vzbuzovaly ohromný pocit nebezpečí a strachu o hlavní hrdiny. Scéna, kdy Baryk skončí pod převráceným povozem a vy máte za to, že zemřel, je tak silná, přestože velmi jemně pojednaná, že i dnes mne vzala u srdce a byl jsem moc rád, když jsem v závěrečném happy endu zjistil, že Baryk žije. Nedalo mi to, abych při sledování filmu nesrovnával dřívější dysneyovky se současnými animáky. Lady a Tramp je zvláštní film, není to pohádka, pokud jako pohádku nechápete to, že zvířata spolu mluví, ale mluví jenom mezi sebou a nikoliv s lidmi. A když už jsme u toho mluvení, nikdo nepronáší hlášky, ale smysluplné věty, které slouží příběhu. Jako v každé správné klasické dysneyovce se i tady zpívá, ale opět nikoliv samoúčelně, jak tomu bývá dnes. Jo to byla doba, kdy se ještě točily krásné animáky a kdy byl obsah příběhu důležitější, než forma jeho vyprávění. P.S.: Moje dvě kočky mne donutily, pod hrozbou poškrábání, dopsat tuto doušku: Tento sentimentální film vyzdvihuje neexistující city u psí rasy a naprosto politicky nekorektně vyobrazuje členy nejušlechtilejšího živočišného druhu, to jest kočky. ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Dámy a pánové nadešel ten správný čas si přiznat, že tento film není ničím výjimečný. Na tu dobu byla animace exklusivní, ale co jako? Tak se všichni posereme a dáme 5*? To asi ne...Skutečně mi tento animák nemá co nabídnout. Je to film určený výhradně dětem a já se na něj podíval bohužel pozdě, tudíž nějaká nostalgie tady do hodnocení nezasáhne. Dovolím si kratičkou poznámku. Páni tady je ale pamětníků. Konec kratičké poznámky. Tedy abyste mě špatně nepochopili, tak film vyloženě špatný není. Nicméně zdejší přehnaná hodnocení mi zůstávají naprostou záhadou...Film byl naštěstí dostatečně krátký, takže nedostal příliš času se mi znechutit. Proto z něho alespoň 2* dostanu. ()

Han22 

všechny recenze uživatele

Je to divný, že první film z roku 1955 kterému dávám pět hvězdiček je animáč, ale Lady a Tramp si to zaslouží. Nádherná pohádka ze zlaté éry, kde funguje naprosto všechno. Humor, perfektní postavy, emoce, napětí i pěkné písničky. Lady je fenka se zlatým srdcem a zlatou rodinou, jenže té se narodí dítě a ona je odstavena na vedlejší kolej. Když se objeví příšerná tetička, utíká a potkává pouličního vořecha Trampa, který ji zasvětí do života na ulici. A tak spolu honí slepice, poznávají hrůzu útulku, bojují se zákeřnou krysou a samozřejmě vše dobře dopadne. Nechybí nezapomenutelná scéna se špagetou a Bella Notte už mi zní v hlavě. Animovaný film roku 1955. ()

Galerie (101)

Zajímavosti (28)

  • Film začali tvorcovia snímať v roku 1953 v štandardnom akademickom formáte (1,37:1), avšak uprostred produkcie rozhodli, že prejdú na širokouhlý formát CinemaScope. Nakoniec vyrobili obe verzie, ale na projekciu uprednostnili širokouhlú pred akademickou, ktorú po premiére už nikdy neuverejnili. (BlueNeon81)
  • Jedna z vůbec neznámějších filmových scén se špagetou při večeři se původně ve filmu ani neměla objevit. (HellFire)
  • Film se stal velice úspěšným, při rozpočtu 4 milionů amerických dolarů dokázal jen v USA vydělat téměř 94 milionů a celosvětově pak získal dalších 187 milionů dolarů. (Varan)

Související novinky

Nový Star Wars seriál bude obří

Nový Star Wars seriál bude obří

09.08.2018

Disney to se svojí streamovací službou patrně myslí vážně. Konkurence Netflixu, Amazonu, nebo Hulu bude spuštěna někdy v příštím roce, a objeví se na ní např. nové verze pohádek Lady a tramp nebo Meč… (více)

Reklama

Reklama