Reklama

Reklama

Mercy je napínavý nadpřirozený thriller, který odkrývá dávná rodinná tajemství. Dva problémoví bratři se vydají společně se svou matkou do odlehlého domu, aby se tu postarali o babičku. Snaha pomoci jim ale přinese nečekané pře- kvapení v podobě děsivých tajemství, která jejich babička dosud skrývala. (Bontonfilm)

Videa (1)

Trailer

Recenze (73)

tatanapope 

všechny recenze uživatele

Film má lehce temnou atmosféru a snažil se být děsivý, co mu jen síly stačily. ale na úkor této snahy, to občas působilo, až komickým dojmem. Baba pobodá chlapa nožem a ten vypadá, jako by ho potkali spíš mozkomorové z Harryho Pottera a vysáli ho do sucha, tak že bůh ví s čím to ta bába udělala tu úmluvu, než dostala svou kouzelnickou knihu na oplodnění. Každopádně v maskérně se asi vyřádili, ale tenhle snímek byl tak trochu tragédie, pro vnímavého diváka. Do teď mi např. nejde do hlavy, proč měla ta paní v posteli tolik rukou, když Hastler měl dost evidentně pařáty jen dva a blikací vlk na zahradě naprostá rárita nakonec, to už se snad na to měli raději vysrat, nechat někoho zavýt do ticha a bába se mohla zděšeně zdekovat tak jako tak a vypadalo by to lépe. Viděno v rámci Seznamte se s.../Stephen King ()

stration 

všechny recenze uživatele

Celkem snadno zapomenutelný film, který připomíná kupu svých slavnějších bratříčků. Pár originálních momentů se najde, hlavně co se samotné postavy babičky týká, ale jinak nic moc. Lekačky žádné, napětí je téměř neznatelné a poslední půlhodinku se to rozjede jenom opravdu lehce. Doporučuju začínajícím hororovým fanouškům (rozuměj kolem třinácti let) u kterých nehrozí, že by měli z filmu nějaký trauma. Kingovu povídku jsem určitě četl, ale momentálně si ji také nevybavuju, což samo o sobě svědčí o tom, že to asi žádná pecka nebyla. Stejně tato zfilmovaná verze. ()

Reklama

hladass 

všechny recenze uživatele

Na tenhle kus jsem se podíval jen kvůli tomu, že je napsán na motivy povídky krále hororu Stephena Kinga... Zda-li se drží povídky, nebo se jí scénáristi jen lehce inspirovali nedokážu posoudit, protože si ji vůbec nevybavuji... Ale to není vůbec důležité... Podstatné je, že jde i přes krátkou stopáž o extrémně nudný a zdlouhavý kousek o zlobivé babičce, která skrývá pár nepěkných tajemství... Atmosféra kromě posledních pár minut prakticky žádná, herci se také moc nepředvedli, nahota ani gore se samozřejmě nekoná, takže za mě jde čistě o ztrátu času... ()

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Zklamání jako prase!Od režiséra výtečného Haunting in Connecticut jsem čekal teda mnohem lepší film.Režisérské vedení herců je naprosto tragické, výkony jsou úplně mimo, scénář stupidní a střih totálně na vyliž prdel.Navíc zvuková stopa se úplně imbecilně mísí dohromady, takže slyšíte spíš slova a zvukový efekty vůbec.Hudba děsná, atmosféra nulová a lekačky asi dvě.Tenhle film je opravdu totální brak a nepovedlo se na něm naprosto nic.Cornwell asi za výdělek Haunting in Connecticut vyšňupal moc kokainu.15%. ()

zolo23 

všechny recenze uživatele

No tak opäť nič. Sľubný začiatok strieda typická slabá "démončina". A tu sa mi potvrdilo, že horory o posadnutosti ma akosi prestávajú baviť. Ako-tak to zachraňuje mladý Chandler Riggs (nejakých 15 minút mi trvalo kam ho zaradiť a ja debil a veľký fanúšik Walking Deadu sa môžem hanbiť, že to trvalo tak dlho) z tohto chlapca tuším vyrastie fajn herec a jeho ďaľší film má byť tiež horor tak uvidíme či ho to náhodou do ďaľšej kariéry nepoznamená. Ono to je celkovo krátke, ale možno práve preto mi tu niečo vadí. Málo sa tu režisér venuje napr. knihe, ktorá je tu dôležitým faktorom filmu, posadnutosť babky príde rýchlejšie ako som si stihol stiahnuť nohavice na záchode pred "veľkou potrebou" a pod. Niekedy krátka stopáž poteší, inokedy je to na úkor kvality a celkového dojmu z filmu. A pri horore sa chcem už konečne posrať! ()

Galerie (8)

Zajímavosti (9)

  • Poviedka "Gramma" vyšla prvýkrát v roku 1984 v publikácii Weirdbook, neskôr ju v roku 1985 Stephen King vydal v zbierke poviedok "Skeleton Crew". (Kadas97)
  • Had, pred ktorým George (Chandler Riggs) hrá na husle, je štrkáč diamantový, no had, ktorý mu po dohraní skladby prechádza pomedzi nohy, je len užovka. (Kadas97)

Reklama

Reklama