Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V zahradě rodinného domu v pražských Strašnicích jsou nalezeny kosterní ostatky dvou mužů. Soudní lékař tvrdí, že těla zde byla pohřbena různě dlouho. Může jít o oběti sériového vraha? Vyšetřovacích verzí je několik, ale žádná z nich neladí s odborným lékařským posudkem. Tým 1. oddělení doplněný o nové tváře, vyšetřovatele Jiřího Netíka (J. Loj) a operativkyni Adélu Čulíkovou (B. Bočková), se v komplikovaném případu snaží odhalit, kdo je vlastně oběť a kdo pachatel. A to v situaci, kdy šéf oddělení Tomáš Kozák naráží na komplikovanou komunikaci s nadřízenými a nová pravidla korektního vyjadřování. (Česká televize)

(více)

Recenze (105)

PenelopaW

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Očekávaní bylo veliké a zklamání se nekonalo. Zápletka byla tedy dost nechutná a Kozákův humor v závěru hodně černý, ale i tohle se skutečně stalo... Pražákova postava, která je ještě větší morous než dřív, odráží praxi - coby chlap, který u policie pracuje přes 20 let, musí těžce nést, že současní vysokoškoláci rovnou dostanou hodnost a jdou do kanclu, aniž by získali pořádnou praxi. K tomu jeho ego a je zaděláno na další střety s nováčky v týmu :-). Nicméně nový vyšetřovatel podle všeho kope za operativce, takže příčina bude ležet ještě někde jinde... Překvapilo mě, že si na oddělení pořád drží Víťu, který podle všeho už ani nepředstírá, že by něco dělal, a lepí si modýlky. Tipuji, že Anděl bude mít za manželku reportérku - pokud neměl dvojčata, tak se mi nepozdává, že by za 6 let od poslední řady stihnul hned 4 děti, takže bych řekla, že ty dvě její vyženil :-). Samotný závěr dílu, kde si postavy "koply" do Korejse byl hodně krutý, ale pobavil. Dle promo fotek stojí vedle Vetchého Polívka, takže upřímně doufám, že se v seriálu ještě zjeví Plíšek. ()

Oxyuranus 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Všech topů strop! Mordparta se vrátila tak, jak nás před šesti lety opustila. Ve velkém stylu. Lehounce pozměněná úvodní znělka mně už hned napověděla, že to bude boží. Vrátily se všechny tváře krom majora Plíška, nové přibyly. Kapitán Netík potěšil, že sem zapadá, a kapitánka Čulíková je prozatím pěkná žena a Korejs je pořád pazneht. Sorry, Míro =D ()

Reklama

Necrotongue 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Start třetí série případů pražské mordparty byl pro mě po velmi kvalitní druhé řadě mírným zklamáním. Ale opravdu jen mírným. Nejsem zrovna velkým fanouškem Bolka Polívky, ale jeho major Václav Plíšek byl skvělý a tady mi citelně chyběl. Překvapilo mě i zmizení majora Dušana Vrány, to mi ale tvůrci v závěru vysvětlili k mé plné spokojenosti. Zase se mi jednou rozbublala krev v oběhovém systému, když mi bylo vysvětleno, na čem při vyšetřování vraždy skutečně záleží, a co je případně méně podstatné. Dopadení pachatele je pochopitelně důležité, mnohem důležitějším faktorem je ale zajištění toho, aby se nedostalo ven, že by mohl patřit k jakékoliv místní minoritě. Jo, jo, stále častěji si uvědomuji, že je pro mě současné politicko- aktivistické smýšlení záležitostí nadmíru záhadnou. No, alespoň zbyl nějaký ten prostor pro černočerný humor. / Poučení: Pokud si chceš krájet salám, nos si vlastní nůž. 4*- ()

Autogram 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Najskôr normálne vyšetrovanie, ale na konci kuchárske okienko len pre silné žalúdky. Ešteže z toho všetkého strašného urobili komédiu aj v spolupráci so Šípom. Trochu politickej nekorektnosti vo vyjadrovaní v tejto príliš korektnej dobe nezaškodí. –––– Za slušnou mluvu odpovídá vedoucí, a to jsem já. Tak mě, kurva, neserte! –––– O pachatelích stačí říct, že to byli mladíci. ()

Sfaxia 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Budu se na to muset podívat ještě jednou, v klidu a s větší trpělivostí. Hlasitá otravná hudba i v místech kde se mluví je k nevydržení a dřevění neherci taky. Za mě na první kouknutí je to jako Kriminálka Anděl, celkem zklamání. Už to končí a ta hudba mě nepříjde otravná, ale přímo mě SERE!   Tak bohužel dojem zůstává. Vetchýmu chvílema do role leze Jiřina z Okresního přeboru, hudba příliš hlasitá a je jí moc. Humor trapnej, šroubovanej stejně tak i někteří herci, hlavně ti noví. Víc se dílko podobá Kriminálce Anděl než minulým seriím 1. oddělení.  Dvě hvězdy za Hanuše. ()

Galerie (11)

Zajímavosti (8)

  • Ve scéně, kdy pan Šťastný (Rudolf Kubík) nakupuje v potravinách, má zaplatit 690 Kč. Nevíme přesně, co vše nakoupil, ale již jen díky tomu kartonu cigaret značky Marlboro ta cena neodpovídá. Seriál se má odehrávat v současnosti, maximálně před pár lety, alespoň podle vozidel, a cena kartonu těchto cigaret je už několik let přes tisíc korun. (Ruda.neck)
  • Přímo v domě ve Strašnicích, kde došlo v roce 2004 k dvojnásobné vraždě, se narodil a dětství prožil režisér Jiří Menzel. (rakovnik)
  • Skutečná jména pachatelů jsou Vladislav Roubíček (21 let), který byl odsouzen na 25 let, a jeho spolupachatel, o dva roky mladší Aleš Lajtár, který dostal 15 let odnětí svobody. Odsouzeni byli v roce 2005. (sator)

Reklama

Reklama