Reklama

Reklama

Podezřelá smrt nezletilé

  • Itálie Morte sospetta di una minorenne (více)
Trailer

VOD (1)

Detektiv vyšetřuje brutální smrt mladé prostitutky a záhadný nájemný vrah se mezitím zaměří na svědky. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (31)

Anderton 

všechny recenze uživatele

Kým som sa naladil na nezvyklý štýl filmu a jeho nezvyklého hlavného hrdinu, prešla pomaly polovica stopáže. Martino totiž nie že priamo kombinuje viacero štýlov a žánrov, ale on ich skôr pravidelne strieda. Začne to ako giallo, potom prejdeme do klasickej krimi, pokračujeme akčnou sekvenciou reznutou komédiou, aby sme zase prešli do gialla a potom zase do policajného krimi. Ono to ale vo výsledku dokáže pohltiť, pretože dej je vážne hutný a konšpirácia taká, že tiež máte chuť komplotárom poriadne nafackovať. ()

špaček421 

všechny recenze uživatele

Claudio Cassinelli je řízek a jeho řádění má velice blízko k pozdějšmu řádění Belmonda v Policajt nebo rošťák. Komediální a vážná linka jsou dost nevyvážené a že Mel Ferrer hraje tak nevýraznou roli je překvapením, čekal bych ho spíše v té, kterou hraje Massimo Girotti. Postavou brýlatého vraha film sem tam připomene i giallo, bohužel druhá polovina, kde se film snaží o nějaký větší přesah, nefunguje spíše proto, že lapání velké ryby trvá až příliš dlouho a všechno ostatní je už ukončeno. PS. Ve filmech Clinta Eastwooda se v kinech hrají jeho filmy, tady se v kině hraje Your vice is a locked room and only I have the key, taktéž od Martina ;) ()

Reklama

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Když se v úvodu vystřídaly v rychlém sledu hned tři rozdílné hudební motivy, bylo mi jasné, že Podezřelá úmrtí mladistvých nebudou tak úplně obyčejným filmovým zážitkem. A nebyly. Svým způsobem až brutální kriminální případ, se zcela nepatřičnou crazy vložkou v podobě bláznivé automobilové honičky, působí jako by si scénář občas šňupnul z lajny a rozjede se za doprovodu výborné hudby o překot vpřed, pak opět zvolní a tak stále dokola. Nechal jsem se tímto ne zcela tradičním způsobem vyprávění bavit celou dobu. Přivítal bych snad jen větší nářez v občasných vražedných útocích, ten první sliboval mnohem víc. Kriminálka s drsňáckým hlavním hrdinou, v závěru oblékajícím plášť Zorra mstitele, a s akcí ve stylu staré dobré francouzské školy mne ale nemohla nepotěšit. Pobavená čtyřka. ()

Mariin 

všechny recenze uživatele

Směs policejního thrilleru a gialla s izolovanými komediálními prvky v honičkových scénách. Dobrý profesionální film, v němž mne překvapil a zaujal Claudio Cassinelli v roli policisty Germiho. Časté změny nálad, umně podbarveny působivou hudbou. Realistické vykreslení prostředí zločinu (zvláště prostituce) i protagonistů s vhodnými herci, to vše brání dát tomuto (u nás) málo známému filmu méně než 3, 5... ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Protože nejsem nijak znalý v žánru gialla, hodnotím film jako film, a tady mi tedy hodně vadí totální nevyrovnanost rovin vyprávění - hudba ze šantánu, která kolovrátkově zní celým filmem, a to i ve chvíli, kdy bych snad mohl cítit nějaké emocionální záchvěvy (balíček na motorce), ta mne drala snad nejvíce. Poté zmatený střih, skákání z tématu na téma, podivné a nelogické chování postav včetně policistů, a tak netradiční způsob pátrání, že by i Belmondo žasl, jaké kraviny jsou možné. A to vození se po detailech (třeba brýle) mi přišlo spíše úchylné, než nějak smysluplné a rozvíjející. Pro mne zmatený a značně stylově i žánrově nevyrovnaný film, s děsivou kamerou i střihem, nesympatickými postavami, scénářem postaveným na vodě, a zcela nesouznící hudbou. ()

Zajímavosti (1)

Reklama

Reklama