Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Zdánlivě jednoduchý pracovní úkol se promění v děsivou noční můru. Během obhlídky nelegálních restaurací odhalí renomovaný kritik jídla Marcos hrůzy tajného spolku kanibalů. Renomovaný novinář Marcos přijme investigativní pracovní nabídku - podívat se v utajení na zoubek nově vzniklým "nelegálním restauracím" a napsat o nich článek. V rámci svého vyšetřování zjišťuje, že se v jednom z těchto zařízení konají tajná setkání, během nichž si účastníci stolování pochutnávají výměnou za ohromné finanční částky na lidském mase. Co se zpočátku jevilo jako běžná novinářská práce, se nakonec promění v děsivou noční můru, kde nikdo není tím, kým se zdál být. Připravte se na překvapivý a naprosto nečekaný konec! (Cinemax)

(více)

Recenze (66)

George Stobbart 

všechny recenze uživatele

Známy gastronomický recenzent chce napísať zaujímavý článok a tak sa rozhodne dostať do reštaurácie, kde údajne servírujú ľudské mäso. Keď sa mu to však podarí, zisťuje, že kanibalizmus nie je práve príjemnou gurmánskou špecialitou. Pomerne znepokojivý horor, ktorý sa snaží brnknúť na 2 struny; jednak divákom obľubujúcim dej, napätie a atmosféru a zároveň tým, čo hľadajú exploitačné scény a gore. A hoci mám v obľube horory, kde to dokáže zafungovať spoločne, v tomto prípade to úplne nevyšlo, keďže ani 1 zo spomínaných nie je rozpracované naplno. Za jedno pozretie to však rozhodne stojí. ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Solidní kanibalský hororový thriller, budící spíše plíživé znepokojení než nějaké intenzivní atmosférické / gore inferno. Vzpomínat se na tenhle kousek určitě moc nebude, ale je řemeslně schopný, chybí logické díry ve scénáři, herci jsou přesvědčiví a závěr je taky docela milý. Navíc to poměrně úspěšně brnká na takové ty temnější znepokojivé struny "co když se taková zvěrstva opravdu dějí", respektive "co bych dělal na hrdinově místě já". Takže za mě spokojenost. ()

Reklama

freddy 

všechny recenze uživatele

Je libo ochutnat lidské maso? Máte-li ty správné kontakty, zbytečných deset tisíc Euro na účtu, a nechybí-li vám odvaha, jste na nejlepší cestě za největším gurmánským zážitkem vašeho života. Horory příliš často nevyhledávám, ale toto téma mě zaujalo natolik, že jsem si na film vyhradil svůj čas a na Cinemaxu se na něj podíval. A musím říct, že jsem se ani na vteřinu nenudil! A nejzajímavější na tom, je, že ani nevím, čím si mě tento film získal. Možná atmosférou, ale nebyly tady žádné lekačky, žádné brutální scény, prostě vcelku pohodová atmosféra zatížená pouze psychologickou hrou tvůrců s divákem. Možná si mě získal svou nepředvídatelností. Ano, jen u mála filmů mohu říci, že jsem nedokázal předvídat vývoj v následujících minutách, natož jak celý příběh dopadne. Tento film pro mě ale byl absolutně nepředvídatelný a konec byl z mého pohledu opravdu nečekaný. A možná si mě získal jen tím, že si na nic nehrál. Co divákovi bylo slíbeno v anotaci, toho se nakonec dočkal A možná si mě získal prostě jen tím, jak plynul děj a já byl stále více zvědavější, jak se to bude vyvíjet. Prostě je zde zajímavé a neokoukané téma a jedná se o zajímavý film, který zřejmě ideálně a správně funguje jen při prvním skouknutí. Ale to vůbec nevadí. S čistým svědomím uděluji čtyři hvězdy. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Ač to nebývá mým zvykem, tentokrát jsem si dopředu přečetl několik informací o filmu ještě před jeho puštěním a musím jen souhlasit. Opravdu se jedná o velice pěkně zpracovanou španělskou lahůdku, hororové drama s kanibalskou tématikou, které rozhodně stojí za větší pozornost. V době kdy na nás z televize čumí Babica, Pohlreich a jiní „experti“, nám tady začínající režisér Rojo nabídne trošku jiné kulinářské umění. Prvořadým úkolem tohoto filmu nebylo v divákovi ani tak vyvolat hrůzu krvavými scénami (při kterých by se porcovali lidi), jak by si někteří mohli myslet, ale spíše nahlédneme do lidské duše a především posunutí hranic společenské „etiky“. Opravdu ne každý zná, nebo lépe řečeno ochutnal znamenitá exotická jídla, ty nejlepší kaviáry, nebo Fugu – hlavně z důvodů dosti velké ceny těchto pokrmů či její nedostupnosti na trhu, ale jak nám pánové ukáží, lidské maso by si dokázal obstarat každý. Otázkou je, zda na to máte žaludek. I tady se však pořádají aukce na získání těch nejlepší částí a už jen samotná presentace „zboží“ by s mým žaludkem nejspíš udělala své. Asi nejvíc se mi na tom líbilo, že Španělé to pojali dosti netradičně a ani pomalejší tempo příběhu tu nebylo na obtíž. Spíš naopak. Když k tomu přidám hodně slušné herecké obsazení, byl jsem nadmíru spokojený.70% ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Marcos Vela je uznávaným kritikom na voľnej nohe. Jedného dňa ho kontaktuje jedno z menších vydavateľstiev, ktorému šéfuje šarmantná žena v stredných rokoch, Paola Bardónová. Tá má pre neho zdanlivo jednoduchú úlohu za slušnú odmenu. Napísať knihu či pár slušných článkov o tajných reštauráciách s neobvyklými praktikami. Bez toho, že by si to Marcos čo i len uvedomoval, púšťa sa spoznávania niečoho, čo zďaleka nie je tak bezpečné ako sa na prvý pohľad môže zdať. Nato, že sa Španieli sústredia prevažne na tvorbu atmosferických snímkov s duchárskov tématikou, pre tento krát natočili pomerne originálnu gastronomickú "chuťovku". Kto očakáva mimoriadne "gore", bude sklamaný. Takýchto scén sa vo filme nachádza pramálo. "Omnivoros" je totižto prevažne dramatickým dielom s hlbokou myšlienkou, presadzujúcou niečo nemorálne, zakázané, čo nemá medzi ľuďmi obdobu. Dlhé vláčne scény počas večere, melancholický zvukový doprovod, mlčanie, no zároveň rozhovory o "tabu" téme, určite nezaujmú každého. Proste, a z krátka, tento film nie je určený pre široko spektrálne publikum. Kde sa jeden bude nudiť, druhý bude tlieskať ku genialite odvážneho kroku režiséra - 60%. ()

Galerie (15)

Zajímavosti (1)

  • Film se natáčel v Madridu ve Španělsku. (rafix)

Reklama

Reklama