Reklama

Reklama

Epizody(3)

Tato adaptace románu J.K. Rowlingové se soustředí na jedno anglické městečko, pod jehož idylickým vzhledem se skrývají bouřlivé emoce. Když zemře místní radní, vypukne nevraživý boj o uvolněné místo a soudržnost zdejší komunity se rozpadá. Prázdné místo je dramatická minisérie natočená podle stejnojmenného bestseleru J. K. Rowlingové, v koprodukci HBO a BBC. Zápletka se soustřeďuje na Pagford, zdánlivě idylické anglické městečko s dlážděným tržištěm a starobylým opatstvím. Za krásnou fasádou se však skrývá město ve válce: bohatí válčí s chudými, dospívající děti válčí s rodiči, manželky válčí s manželi a učitelé válčí se svými žáky. Pagford není takový, jaký se na první pohled zdá. Když náhle zemře čtyřicátník Barry Fairbrother, městečko Pagford ustrne v šoku. Fairbrotherův skon vyvolá krizi v městské radě i v osobních životech mnoha místních obyvatel, včetně jedné teenagerky, jíž Barry podal pomocnou ruku. A prázdné místo, které zůstalo po Barrym v radě, se brzy stane katalyzátorem pro ten největší boj, jaký město dosud zažilo. Kdo zvítězí ve volbách plných vášní, pokrytectví a nečekaných odhalení? (HBO Europe)

(více)

Videa (8)

Trailer 2

Recenze (34)

hansel97 

všechny recenze uživatele

Pokud někdo uvažuje, že si přečte knížku, tak mu to vřele doporučuju, protože je naprosto skvělá a bude stále překvapen, protože scenáristé toho změnili HODNĚ! A navíc v seriálu některé postavy nebyly, nebo nedostaly prostor jako Sukhvinder, což je škoda.Ten příběh je celkově hodně silnej a neuvěřitelné je propracovaní "domino efektu," který vede k smrti jedné z postav. To jak na sobě všechno záleží je prostě v téhle knížce úžasné. ()

Coleator 

všechny recenze uživatele

Knihu jsem četl nadvakrát - nejprve jsem se ztratil v obrovském množství postav a bohatém slovníku JKR, napodruhé už jsem ale knížku dočetl... Tato adaptace vynechává a upravuje opravdu hodně, čímž příběh dost trpí, přesto skvělý casting a nádherné prostředí dělají z této minisérie nakonec povedené dílko... Škoda, že velkých úprav dosáhla i scéna, kde dr. Jawandové ujedou nervy - v knížce se jednalo o naprosto geniální pasáž, tady vše tak nějak vyznělo do ztracena... Kdyby dostali tvůrci pár dílů navíc, určitě by se nikdo nezlobil - nejsem si totiž jistý, že tato forma diváky neznající předlohu dokáže dostatečně oslovit... ()

Reklama

Radiq 

všechny recenze uživatele

Byly tam dvě dobré věci - sem tam docela dobrá hudba a to prostředí typické anglické vesničky. Jo a taky tam byla dobrá hláška: "To ani není šoustání. Je to jen hoňka v někom." chchch. Zbytek byl ale bezbřehá nuda. V čele se starou nepříjemnou bábou, co vypadala jak starej svraštělej Mr. Bean s parukou po 30 letech chlastání, kterej navíc neumí hrát. Ta mě tam vážně srala. Ostatní herci taky nic moc a ten děj vlastně úplně nezajímavej. A zakončenej nevinnou tragédií, ach jaké klišé!!! Takže asi takhle: že to napsala Rowlingová musi každymu byt uplně u prdele, ne? Když je to blbost... ()

VenDulin85 

všechny recenze uživatele

... a pánbůh si sedl k chlapečkovi do příkopu a plakali spolu. Asi tohle mě napadlo, když jsem dokoukala trilogii Prázdné místo. Já už si připadám jak soudce a kat, ale proč si někdo mohl myslet, že do tří hodiny narve děj a hlavně všechny ty postavy s jejich přezdívkami a motivy? Kniha nebyla pro každého, protože v samotném úvodu musíte čelit lesu lidí, které si rebelové ze střední ještě trefně pojmenovali, takže to množství jmen může jednoho utlouct. Jenže.. když jste se dostali přes náročný úvod, obdrželi jste super emoční pecku do kou... choulostivých partií. Televizní verze tohle nepobere a nepobere, musí vynechat něco tuhle a tamhle a co z toho zůstane, je chudé a Rowlingová si to nezasloužila. ()

Streeper 

všechny recenze uživatele

Za mě je to obrovské zklamání. Před pár dny jsem dočetla knižní předlohu, která je na začátku trochu pomalejší, ale pak je to jeden šokující moment za druhým a nechápu, jak JK mohla souhlasit s touhle patlaninou, která nedodržela ani konec? Spoustu důležitého toho vynechali, úplně odstranili jednu postavu, Sukhvinder, která je v knize tak důležitá, tady skoro zneviditelnili a nedali jí vůbec žádný prostor. Konec je pro mě asi největším zklamáním, v knize mi to dokázalo vehnat slzy do očí, tady jsem jen kroutila hlavou. Kdyby se drželi knihy a klidně ten seriál natáhli na vícero dílů, bylo by to o 100% lepší. ()

Galerie (26)

Zajímavosti (5)

  • J. K. Rowling, autorka knižní předlohy, se podílela i na produkci seriálu. Zasahovala například do stopáže epizod. (Patw)
  • Jedná se o nezávislou produkci pro BBC. (Patw)
  • Kniha "The Casual Vacancy" vyšla v září 2012. Šlo o první knihu „pro dospělé", kterou J. K. Rowlingová napsala po Harrym Potterovi. (Plechpetr)

Související novinky

J. K. Rowling si našla nového hrdinu

J. K. Rowling si našla nového hrdinu

08.09.2016

S Harrym Potterem jsme se rozloučili v roce v roce 2007 (respektive v roce 2011, pokud mluvíme o filmech), letošní rok je ale velkým magickým comebackem. V červenci jsme dostali divadelní hru Harry… (více)

Reklama

Reklama