Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Film je příběhem mladého a neúspěšného herce Aidana Blooma, kterému je pětatřicet, stará se o malého syna a dceru v pubertě a stále vlastně neví, co od života chce. A tak svou každodenní nudnou existenci začne trošku oživovat s pomocí vlastní představivosti plné vesmírných rytířů a podobných představ. Život mu ale uštědří další ránu. Peníze na soukromou školu nejsou, ve státní není místo, a tak musí Aidan začít učit svoje děti doma sám. (007.)

(více)

Videa (7)

Trailer 1

Recenze (91)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Židovská tématika a k tomu jedna životem zkoušené rodiny, na kterou se moc hezky koukalo. Někdy až moc. Všechno to totiž bylo natočené tak, že nešlo si tu rodinu neoblíbit. No a k tomu všemu pár geekovských vtípků, Sheldon Cooper a jedno pako, co pořádně ještě neví, co se životem, protože je duší pořád malý dítě, co má v hlavě zlobry, videohry a temné mágy. Jo a mimo to všechno je génius. Wish I Was Here je poctivá nezávislá Amerika, která ale svůj příběh vypráví tak, že si jej nemůžete neoblíbit. ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Nesympatická postava neúspěšného herce řeší rodinné problémy, které způsobilo to, že se o rodinu vůbec nestará. V roli neschopného bratra mu sekunduje nejodpudivější americký herec za poslední dekádu - Josh Gad. Dojde i na zpomalované záběry a nakonec - aniž by měli tři oříšky nebo aspoň kmotřičku vílu - se vše jako mávnutím kouzelného proutku v dobré obrátí. Zlo je potrestáno, rodina zachráněna a hezky si pobrečí při vyjádření dlouho skrývaných citů. Nesympatický bratr si zapíše zásah na conu, když svým kostýmem okouzlí pohlednou fanynku sci-fi. Jo, tak o tom si můžou tlustí fanové z přívěsu nechat leda tak zdát - to by totiž bylo možné právě jen ve sci-fi. ____ Nezajímavá otravnost. ()

Reklama

Marqta 

všechny recenze uživatele

Hodně rozpačitý snímek, co se navíc proklatě pomalu rozjíždí. Přišlo mi, že se tvůrci pořád snažili něco sdělit, ale pořád ne a ne se rozhodnout jak to vlastně celé pojmou. Tak tam nacpou vše co jim přijde pod ruku aby to bylo dostatečně emocionální, procítěné, barvité a "opravdu upřímné". A ještě si pojistí že se vše objeví v tu "správnou" chvíli. Neříkám, že mě některé scény lehce nedojaly a neříkám, že to je jednoznačně špatný film. Ale celý příběh je rozbředlý a všechny ty motivy dohromady prostě nepůsobí reálně, je to moc "americké řekněmě", moc laciné a konec je přímo "sci fi". Po půlce se to dává lehce do pohybu, což jsem nečekala, škoda, že konec je jak z jiného světa- úplně v kontrastu s tím co se objevovalo v těch vážnějších pasážích, čímž je poměrně znehodnocuje. ()

Lischai 

všechny recenze uživatele

Hodně jsem chtěl, aby to byl můj nejoblíbenější film, ale není. Pustil jsem si to stejně přehypován jako Boyhood a odnáším si stejný pocit: Je to dobré, ale s ničím u srdce mi to nehnulo. Slibovaná linka s ComicConem má opravdu malinkatý prostor, stejně jako Jim Parsons. Naopak je tu hodně Židů, které v traileru utajili a jejich linka je pro mě osobně z jiného světa. Celé je to navíc scenáristicky docela nesoudržné. Krize třicátníků se mísí s náboženskou výchovou dětí, obtěžováním na pracovišti, nerdovskými motivy - a není moc jasné, jak na sebe scény navazují (hodně WTF třeba výlet k opuštěné skále, kde se kromě referencena GS nic nestane a k ničemu to nevede). Nejvíc mě film bavil když otvíral právě geek/nerd téma s kosmonauty, ComicConem a dospělými, co pořád trochu sní o tom, že budou hrdiny: ale bylo to bohužel moc utopené v rabínech, aby se mi to líbilo víc než na 3*. ()

mat.ilda 

všechny recenze uživatele

A věří si ti Američani všechno, co si navzájem nakdákají podle vzorů, které jim udávají ve filmech, jo? Pak u nich výraz klišé pochopitelně musel již zaniknout... To vyjadřuje, co si o novince Zacha Braffa myslím, a to, že jednou procitnul v Garden State, rozhodně neznamená, že vzápětí zase neusnul... nejspíš na vavřínech. Na obhajobu svého hodnocení se cítím dlužná dodat, že kromě celkově unylého průběhu a trapárny s vesmírným hrdinou jsem už dlouho neviděla příšernější postavu, než vyfasovala Kate Hudson, za permanentní výraz svatořečené za života bych s ní nepromluvila ani přes ten propíraný penis... a k dotažení naprosté idylky mně scházela informace, jaké mety nakonec dosáhl bratr Noah, mimo pochybné výhry na Comic Conu, vzhledem k jeho možnostem to patrně bylo víc, než dost. Každopádně, I'm so proud of you.. ()

Galerie (57)

Zajímavosti (5)

  • Natáčení filmu probíhalo v Los Angeles a trvalo 25 dnů. (007.)
  • První promítání se konalo na Sundance Film Festival 18. 1. 2014. Na tomto festivalu měl o deset let dříve premiéru i film Procitnutí v Garden State (2004), duchovní předchůdce filmu Wish I Was Here. (PostmanVito)

Reklama

Reklama