Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Robotník v továrni na výrobu vaní Jerry Hickfang je milý, ale podivný človek. Skrýva v sebe tajomstvo v podobe lásky ku kolegyni z účtovníckeho oddelenia. Ich vzájomný vzťah však naberie vražedné rozmery.  Následne začínaú k Jerrymu prehovárať jeho domáci miláčikovia: diabolská mačka a benevolentný pes. Tí ho navedú na fantazijnú cestu smerujúcu k jeho spaseniu.
Mysteriózny psychologický thriller režíruje iránska režisérka Marjane Satrapi (Persepolis). V hlavných úlohách sa predstavia Ryan Reynolds, Gemma Arterton a Anna Kendrick. (ywo666)

(více)

Diskuze

DaleCoper

DaleCoper (hodnocení, recenze)

Černočerná komedie. Konec byl nejlepší. Kuře na švestkách se moc nepovedlo ale tohle mi přišlo stejně dobré jako Persopolis.

KlonyIlony

KlonyIlony (hodnocení, recenze)

Badmaniak

já teda nic o děrách v evoluční teorii nevím, spíš naopak, je to všeobecně - i Vatikánem - považováno za jednu z nejúspěšnějších vědeckých teorií všech dob.

KlonyIlony

KlonyIlony (hodnocení, recenze)

Badmaniak

když uznáváš základní poznatky fyziky a vědy obecně (jako s tím Třeskem), tak asi uznáš i to, že biologická diverzita je výsledkem evoluce, adaptace na prostředí. nějak se z toho snažíš vyjmout člověka, ale nemáš pro to racionální zdůvodnění. Myslíš si, že kdyby byl Bůh, tak by vytvořil nelogický a nesmyslný vesmír? to by byla blasfemie, ne?

 

je celkem jedno, kdo v Boha věří nebo ne, důležité je proč. snažit se něco dokazovat odvolním se na autoritu je jednoduchý argumentační klam.

TheDon

TheDon (hodnocení, recenze)

Badmaniak

V naší logice je spousta děr? Pohádková knížka jménem bible, těch děr má tolik, že ani minulej tejden na minigolfu jsem jich tolik neviděl. Proč do toho pleteš holocaust a Hitlera nechápu. A jedinej důkaz o existenci boha (píšu s malým ´b´ ,je to schválně, ne proto, že mám IQ velikosti bot) je nějakej vyšuměnej nesmysl , kterej napsal ožralej mnich Anselmo v jedenáctým století. To je jediná věc, o kterou se církev staletí opírá. Vychází z toho, že Bůh je ta nejdokonalejší bytost, jakou lze vůbec myslet. Kdyby však existovala pouze v naší mysli, bylo by možné myslet bytost ještě dokonalejší, jež by existovala i ve skutečnosti. Tohle je důkaz? Muhaha. Mešní víno, to je mor ty vole.

na příspěvěk reagoval Segrestor

Yoshitsune

Yoshitsune (hodnocení, recenze)

jo to, bylo vědecky dokázáno že bůh neni, prostě neexistuje, tak já jen aby jste to věděli 

Badmaniak

Badmaniak (hodnocení, recenze)

KlonyIlony

A kde máš důvod si ymslet, že to tak nebylo? Ptáš se jaký měl důvod? Bible i o tom mluví, a tím důvodem je, že Bůh chtěl mít někoho, ale my se vzepřeli. Což ta debilní poznámka s holocaustem, který vytvořili lidi, nemá s Bohem nic společného. A kdyby zasáhl a zabil Hitlera a dalších milion Němců? Tak zase byste láteřili, že nemáme svobodu, že jsme Boží otroci. :)

To i ve vaší logice je spousta děr.

 

Mimochodem, katolická církev to tvrdí stále, jen uznala Velký třesk, který uznávám i já. Nevím jak se to přesně seběhlo, neříkám, že jsme stvořeni z hlíny, debata začala ohledně Ráje...

 

Mimochodem, proč teda v Boha, či Stvořitele, věří velmi vysoké procento velmi vzdělaných fyziků, a světe div se, i biologů? :) Protože nic nedokáže vysvětlit vznik člověka a jiného života, jako jak píšeš integrované součásti vesmíru. A dokionce, pokud jsi pozorný čtenář, by sis mohl všimnout, že i teorie evoluce má velmi mnoho děr, a tvoří se další, jak se přichází na podvrhy, které byly pro tuto teorii přijaty. Ani evoluce není dokonalou odpovědí na Stvoření člověka. A pokud se budeme zabývat touto teorií, je asi stejně praštěná, jako to uplácání z hlíny. :)

na příspěvěk reagoval Segrestor, TheDon, KlonyIlony, KlonyIlony

KlonyIlony

KlonyIlony (hodnocení, recenze)

takže po Velkém třesku vznikly galaxie, sluneční soustava, Země, anorganická chemie, organismy, a potom si Bůh upatlal panášky z hlíny? Tohle už netvrdí po nějaký ten pátek ani katolická církev.

na příspěvěk reagoval Badmaniak

Uživatel KlonyIlony smazal svůj příspěvek.

Abes

Abes (hodnocení, recenze)

Nevím co zamýšlel holocaustem ale abych byl upřímný, v případě existence bych se mu věru nechtěl dostat do přízně. Veselá kopa.)

KlonyIlony

KlonyIlony (hodnocení, recenze)

Badmaniak

takže kdysi na Zemi byl ráj, a v něm byli všichni nesmrtlení. Tomuhle jsem nevěřil ani jako tříleté děcko :-)

 

co Bible říká o dinosaurech? 

 

proč by Bůh dělal Velké třeskyplesky a potom se namáhal do toho nějak zasahovat a tvořit oživlé panáčky z hlíny  a panenky z mužských žeber? Není přce zhola jasné, že jsme integrální součást vesmíru, čili kdyby nenastal kolaps superhvězd a podobné procesy, že bychom tu ani nebyli lidi?

na příspěvěk reagoval Abes

Badmaniak

Badmaniak (hodnocení, recenze)

KlonyIlony

No asi tě zklamu, ale přečti si Genesis ještě jednou. :)

Byla to jiná realita. I přesto, že to bylo nejspíš na téhle zemi v Ráji, tak to bylo před Pádem světa, v realitě ráje. Navíc k tomu ještě před Potopou, což také byla jiná realita. Například v Ráji neexistovala smrt, nezabíjelo se, nejedlo se maso, atd atd...

Takže tím rozhodně nemyslím paralelní vesmír, ale uplně jinou podstatu tohoto světa.

 

Stejně tak spousta lidí se směje úvaze, že had měl nožičky a že je pro něj trestem se plazit po zemi (Ricky Gervais si z toho kdysi dělal srandu a i když ho mám rád, tohle fakt minul). Stačí se podívat na plazy obecně a zjistíme, že kromě hadů mají nohy. Tím nechci říkat, že je to důkaz že had tehdy nohy měl a navíc mluvil, jen upozorňuju na to, že se lidem zdá vyprávění Genesis jako pohádka. Ale copak Bůh není všemocný? :)

Mimochodem Bible mluví i o dinosaurech, tak asi tak.

Jo a věřím ve Velký třesk a stáří vesmíru jak uvádí dnešní věda. To jak to bylo se stvořením života ale zodpovězené nemám. Každopádně u Boha je možné všechno, a nevím proč osatní lidi mají potřebu zjišťovat si co je "reálné" a co už "fantasy" jen proto, aby vystrnadili potřebu Vyšší moci ve stvoření, kterou podporují i špičky ve vědách jako fyzika i biologie. Čím víc se člověk zabývá vědou, tím více se stává deistou, i když v popuplární společnosti se to vidí opačně.

na příspěvěk reagoval KlonyIlony

ywo666

ywo666 (hodnocení, recenze)

Badmaniak

Ty vole, ty už to nehul. "proč by nemohla Eva komunikovat s hadem, když tehdy byla úplně jiná realita"  V tejto realite, hovoríme alternatívnej realite fantasy. Určite poznáš. Harry Potter, Pán Prsťeňov, Biblia...

Badmaniak

Badmaniak (hodnocení, recenze)

Abes

Nevím, proč by nemohla Eva komunikovat s hadem, když tehdy byla úplně jiná realita, která byla ještě před Pádem...

A co se týče Mojžíše na Sinaji, tak asi nebyl moc blázen, když to jeho "bláznovství" dobprovázely divy, co zastrašily spousty národů. ;)

na příspěvěk reagoval ywo666, KlonyIlony

Abes

Abes (hodnocení, recenze)

S mluvícím hadem komunikovala Eva nebo Adam? Ten blázen co slyšel hlasy na hoře Sinaj? Celé totok náboženství je postaveno na adorování schizofrenních psychotiků. 

na příspěvěk reagoval Badmaniak

Reklama

Reklama